05 December 2011

Selamat Pagi

 Selamat Pagi, semua !!!

OIT OIT OIT !!! bangun lah !!! dah mandi ke belum ??!! hahaha. saya tak tahu lah sekrang dikira pagi or tengah hari sebab dah pukul 11 dah. entah lah .... hehehe ... so, ape khabar korang semua ??? saya harap korang semua sihat-sihat belaka. hehehe ... baju sekolah dah beli ke ?? barang-barang sekolah ?? buku-buku sekolah ?? eh, buku sekolah dah boleh beli sekarang ke ?? entah lah .... >_< saya di sini macam biasa lah. sihat sejahtera. alhamdulillah .... kaki saya ?? dah okay dah. jalan-jalan pon dah macam biasa lah ... luka tu dah nak tutp dah. nampaknya, boleh lah saya main futsal lagi >_< hehehe ... tak serik-serik lah saya nie but buat masa nie maybe tak kot. 

so, korang masih ingat post entri saya yg sebelum nie ?! saya tahu korang tak ingat or lebih pasti lagi korang tak baca. tak ape lah .... saya tak kesah ... saya tak marah *bajet lah plak* .... okay, entri saya kali nie saya nak tunaikan janji saya dahulu. saya pernah kata yg saya nak tunjukkan gambar kucing baru saya yg saya ambil kat mana-mana entah tu. 


hah !! itu lah kucing saya. nama dia Meow. saya tahu korang mesti gelak nya lah sebab nama tu pelik and bukan ke "meow" tu bunyi kucing ?? saya tahu lah tu bunyi kucing tapi ade sebab nya kenapa ibu saya  bagi nama tu. kucing nie bising betul. asyik mengiau-ngiau jer. ngiau sana, ngiau sini .... semuanya nak mengiau lah. and kebetulan ibu saya tak tahu nak bagi nama ape lagi. so, maka dengan secara rasminya, nama kucing ini adalah Meow .... hahaha *tak betul*

tak banyak gambar yg saya ambil. sebab bukan senang nak ambil gambar kucing sebab dia asyik gerak-gerak. saya rasa gambar nie je lah yg paling okay. yg lain, H-A-N-C-U-R !!! hehehe ... tipu saja. actually baru 3 gambar dia saya ambil. nie je lah yg okay .... kucing saya nie perangai dia leboh korang macam kucing saya dulu, Sepet. but yg bezanya, Meow nie garang sikit kot. sebab bila sentuh kepala dia or badan dia, dia marah. kalau sentuh jugak, ah memang selamatlah nampaknya tangan nie kene gigit dengan dia. tapi Meow nie cuma gigit tangan orang yg rapat dengan dia je macam saya *ceh*, ibu and adek second saya tu.

cara dia bergurau, macam Sepet lah. main gigit tangan. hmmm, banyak persamaan antara dia dengan Sepet. aduh, sebut nama Sepet rindu plak pada dia. kalau lah dia ade sekarang kan best ... sudah-sudah lupa kan jer lah ... Sepet dah mati and sekarang Meow plak gantikan tempat Sepet.

okay lah banyak perkara yg saya nak ceritakan tapi sampai setakat ini je lah. saya malas nak online lama-lama. oh ya, kucing saya yg kat kampung tu Eek namanya, dah ade anak. 5 ekor tapi seekor dah mati. nak tahu dia kahwin dengan sape ?? bukan dengan adek dia yg jantan tu tapi kahwin dengan kucing jantan lain yg entah datang dari mana entah. and kebetulan kucing jantan tu bulunya sebijik macam kucing jantan saya tu, Belang ... kadang-kadang tu keliru plak ...


nie lah kucing saya, Eek namanya. korang tak reti sebut, tak ape lah... nampak tak anak dia ?? mestilah nampak ... gambar bapak nya tak dapat nak ambil sebab bapak nya itu 'pemalu' sikit or senang kata takut orang ... hehehe

 nie kucing say, Belang. adek kepada Eek .... hehehe ... comey kan ??

okay lah sampai di sini je lah entri saya kali nie ... jumpa lagi okay and hipe korang enjoy baca nie >_< sayonara !!!

p/s : adek bongu saya sunat ari nie >_<

posted by Anis Hayati, 5/12/11

2 comments:

Illiyyina said...

comeylaa kucing tuh..bg la aku satu..kcing dh kawin?cm plek jerrr

Anis Hayati said...

@illiyyina
of course lah dh kawin
klo x cm mne dye dpt lahirkn anak ?