24 December 2011

Mana Dia

cute lah Na Eun dengan Hyuna >_<

assalamualaikum, semua

korang semua pasti tertanya-tanya kan ? hehehe :) actually macam nie, saya tengah risaukan pasal kucing saya nie, Meow. ayah saya bagi kucing tu keluar. macam mana saya nak jelaskan ek ?! macam nie lah, ayah saya nak pergi solat subuh kat surau. jadi waktu ayah saya bukak pintu tu, kucing saya tu keluar sekali. ayah saya biarkan je lah sebab maybe dia ingat kucing tu nak pergi carik jantan.

saya rasa kucing saya tu tak sebab dia memang macam tu. memanglah malam tadi dia bising sangat nak keluar rumah nak carik jantan. serius bising gila. bunyi nya lain dari yg lain. bukan main besar lagi. kalah kucing yg bergaduh punya suara. jadi dah bising sangat tu mak saya bagi dia keluar. mula-mula tu dia tak berani nak turun bawah tapi dah lama-lama tu dia turunkan. mak saya kata dia tu dah menggatal sangat dah tu. saya pon pelik lah sebab setahu saya lah dia mengandung tapi nie lain plak. ape-ape je lah kucing saya.

lepas tu adik saya tu jumpa dia kat mana entah. adik saya ambillah kucing tu balik. dia kata kat mak saya, ade kucing jiran saya nie, Fitra namanya. usik-usik ekor kucing saya. kucing saya marah lah. adik saya ingat diorang nak bergaduh. tapi mak saya kata tu maknanya diorang nak 'mengawan' lah tu. mak saya suruh hantar balik tapi adik saya tak nak.  lagi satu kucing tu tak buat perangai dah. jadi tak keluarkan lah

malam tadi tu dia tidur dengan saya lah. biasalah kucing malam-malam mana dia tidur. dok mengiau-ngiau je. saya tak keluarkan dia sebab bunyi suara dia macam biasa je bukan bunyi nak 'menggatal'. dalam pukul 3 tu, saya keluarkan dia sebab tak tahan. dia pergi 'tawwaf' nya keliling saya nie sambil mengiau. kalau setakat mengiau je boleh tahan lagi. nie dia pergi 'tawwaf' nya saya nie. saya pon keluarkan lah dia and bagi dia makan. time dia makan tu ape lagi, saya cabut lah masok bilik nak sambung tidur.

subuh-subuh tu saya bangun-bangun je dia dah tak ade. saya bangun subuh lewat hari nie. mak ayah saya memang tak kejutkan saya sebab ade yg lain kejutkan iaitu kucing saya lah. time Sepet hidup dulu pon macam tu jugak. mak saya masok kat dia dalam bilik saya. then nanti dia gesel-gesel lah muka saya nie. kalau Meow tu tak payah nak gesel-gesel kat muka saya nie. dia berdiri depan pintu bilik saya sambil mengiau pon saya akan bangunnya lah. bising katakan >_<

hehehe :) saya harap sangat saya akan jumpa Meow tu. harap-harap dia belum pergi menjauh lagi. miss her :3 okaylah sampai setakat nie lah entri saya kali nie. macam ape-ape je cerita pasal kucing nie. but serius saya kata, kucing nie salah satu pelengkap hidup saya. entah lah :D

posted by Anis Hayati 24/12/11

1 comment:

Illiyyina said...

aku suka kucing yg gesel2 muka dia..xDDD