aktiviti cuti sekolah

assalamualaikum, semua

apa khabar ?? saya kat sini sihat sejahtera *tak tanya pon* saya kebosanan di sini. tak ade ke sape-sape yg nak temankan saya yg kesunyian and kebosanan kat sini ?! hahaha ... ignore it !! saya dah jadi tak betul or terlebih sihat nie. so, macam mana cuti korang ?! saya tahu korang mesti tengah bosannya lah. percaya lah kata saya nie.

 
saya pon bosan juga. kadang-kadang tu rasa macam nak sekolah balik lah. nak jumpa cikgu, kawan-kawan. nak ade homework. serius nie saya katakan, cuti saya kali nie membosankan. kadang-kadang tu rasa macam pelik tau. sebab sebelum PMR tu saya asyik buat latihan lah, baca nota lah, ulangkaji lah. itu lah inilah ... serius, memang tak rasa bosan macam nie even kadang-kadang rasa bosan gak sebab asyik mengadap buku kan. but sekarang rasa nak sangat mengadap buku. memang saya pon ade jugak mengadap buku sekali-sekala. buku novel, komik, majalah .... itulah yg saya mengadap.
cuti hujung tahun nie saya tak pergi mana-mana melainkan balik kampung. saya tak ade lah pergi bercuti kat mana-mana. maklumlah, duit ibu ayah saya tak cukup lah. hanya dengan balik kampung aje lah yg dapat mengisi masa lapang kitorang di sini.

so, seperti korang tahu semalam keputusan UPSR dah keluar. saya tahu ade yg gembira and ade yg sedih, ade yg monyok and tak kurang juga ade yg tak ade perasaan langsung. saya cakap betul nie. sebab perkara nie pernah berlakulah. saya rasa mungkin orang tu dia gembira or sedih but dia tak tahu nak tunjukkan macam mana. saya tahu lah sebab waktu saya ambil result UPSR dulu saya pon macam tu. macam tak ade perasaan langsung. actually, saya gembira sangat-sangat tapi malang tidak berbau ... semasa nak ambil result tu saya tengah sakit perut yg amat sangat (tak ade lah sakit gila-gila) ... macam mana nak menangis kan ... perut tengah sakit nie !! alhamdulillah saya dapat 5A ... hehehe ... sudahlah tak payah nak ingatkan lagi. sekarang nie, saya kene banyak-banyak berdoa agar result PMR saya cememrlang... ya !!! 9A !!!! doakan lah kejayaan saya nie ya >_<

okay, saya dah tak tahu nak membebel apa lagi. saya rasa sampai disini je lah cerita saya yg paling mengarut saya pernah ceritakan ... so, annyong and good bye !!!

No comments :