23 September 2011

Al-Hijrah

assalamualaikum, semua

apa khabar ?? saya di sini baik-baik aje. macam biasalah. sentiasa baik-baik. alhamdulillah
actually, saya tak tahu nak update apa tapi kebetulan saya teringin nak kongsikan sesuatu dengan korang semua. saya rasa ramai di antara korang pasti dah tahu pasal channel terbaru kat negara kita. channel ape ?! Al-Hijrah lah. korang tahu tak ?! saya tak tahu lah kalau ada antara korang yg tak tahu. but maybe yg ade astro kat rumah tu tahu kot pasal channel nie. saya tak ingatlah no. siaran channel nie kat astro sebab kat rumah saya tak ada astro lah. hehehe. saya tak tahu no. siaran untuk korang yg ada astro kat rumah sebab setahu saya A-Hijrah nie tak ada channel tetap lah. korang kena carik sendiri lah ye.

apa yg best sangat channel nie ?!

serius saya kata, kebanyakan cerita yg disiarkan kat channel nie semuanya best-best tau. rugi kalau korang tak pegi tengok. macam-macam cerita tau. saya suka tengok cerita kat Al-Hijrah nie. cerita yg saya suka tu, saya tak tahu lah apa tajuk dia but itu cerita korea lah. Korea klasik lah senang citer. mula-mula tu, saya pelik sebab macam mana lah cerita korea nie boleh ada kat Al-Hijrah nie pulak. but tengok je lah kan. pasti ade sebab kena diorang letak cerita nie. kebetulan time saya tengok cerita nie, dia baru star. i mean episod pertama. saya pon tengok lah. peh !!! best gila cerita nie. saya syorkan korang semua pegi tengok cerita nie. Cerita nie setiap hari Isnin hingga Jumaat (kalau tak silap lah). jam 3.30 sampai 4.30 petang. tengok tau. kalau tak mahu tengok, tak apa lah saya tak marah.

apa lagi rancangan yang menarik ??

kalau korang nak tahu apa lagi cerita yg menarik kat Al-Hijrah nie, korang bloeh gi kat laman ini. tak rugi kalau korang cuba buka laman itu. saya kalau tak tahu nak tengok cerita ape, saya akan bukak channel nie. kalau time tu dia siarkan rancangan kana-kanak, saya tengok je lah. hahaha. maklum lah tengah bosan. layan jer lah. 
okay lah korang sampai di sin jer lah cerita saya buat kali nie. jumpa lagi and take care !!!

p/s : saya tengah carik ape tajuk cerita korea tu !!! >_<

No comments: