lawatan

assalamualaikum, chingu ^_^
dah lama tak online
rindu kat korg sume !!!
hahaha ... kinda ade citer nie
nak dgr tak ??
hah !! actually, semlm aku gi lawatan ke Gua Tempurung kat Perak
hahaha .. best lah jgk
mencabar dowh
mula2 tu aku dah daftar nme ....
lps tu tarik balik
lps tu, cikgu suruh gi gak sbb nak tempah tiket bas dah
so, kene lah gi
actually, yg gi rombongan tu bkn pengawas pss jer
PPIM (persatuan puteri islam malaysia) and kelab bahasa melayu pon join gak
so, 2 bas lah

gi kat gua tempurung tu ade 4 pakej ...
kitorg amik pakej 3, dimne msok smpi ke sungai
pergh, mmg m'cbr giler ah
naik tangga tu satu hal
mmg penat (1000000 kali) sgt lah !!!!
tak t'kte lah ...
bkn jer penat naik tangga, turun tangga pon penat
tangga nyer bkn sikit tp byk ....
pakcik tu kata lebih kurg brape 1000 entah
aku tak ingat lah ....

lps tu, dah abis naik turun tangga
tiba plak, aktiviti m'cbr
iaitu turun melalui batu besar (tak de lah besar mne)
kene gelongsor ke bwh
mak ai, time tu aku rse cam nak patah balik jer
tp buat jer ...
ade lah 4-5 tahan dr bwh ....
ok lah tu
hmpir2 aku nak t'jerit tau sbb licin sgt batu tu
memalukan ... dah nak senior aku yg tahan kat bwh tu (i mean lelaki)

lps dah gelongsor tu plak, msok kat lubang tikus
bkn lubang tikus yg btol2 tp bentuk lubang tu kecik
pergh, lubang tu muat2 aku maa
risau jgk aku kalo tak muat .... hehehe
lps tu start lah aktiviti yg paling aku risau iaitu lalu kat sg ...
mak ai, mmg bsh lah satu bdn
ade part yg mmg kene meniarap 
ade kene merangkak ...
senang citer kene hati2 lah sbb batu kat situ tajam2 and keras dan kebal
penat lah jgk ... jauh lah jgk p'jlnn nyer ....
part yg paling aku tak bleh luper kn ialah time dah tiba pintu keluar gua tu ...
mmg bahagia lah time tu ...
nak jerit rse nyer .... alhamdulillah, slmt jgk tiba kat pintu keluar
best giler lah aku ckp
lps nie, aku ...... tak mau gi lg ...
TAK MAU GI LAGI !!!!!

hah !! tgk lah rupa kitorg sume lps abis trip nie ...
penat giler ....
segala pasir msok satu bdn .... penat giler aku kate ...
>_< penat !!!











tgk lah rupa aku ...
penat giler
nak senyum pon dah tak mampu dah
hahaha ....











even, kitorg sume penat lps balik tu tp kitorg ttp happy
and best lah gi gua tempurung
bagi korg sume yg tak pernah gi, pergi lah
korg akan rasai keseronokan nyer ....
sekian, terima kasih

No comments :