23 November 2017

Misi Selesai

Assalamualaikum,

*tengok gambar* Alahai geram tengok baby tu. Anak siapa lah awok ni? Hehehe. "Mission completed. Pengembaraan selesai" pernah dengar tak dialog tu? Hah siapa tak pernah dengar tu tak tengok cerita kartun Dora The Explorer lah tu :p Kantoi ceq selalu tengok. Dulu time zaman muda-mudi balik sekolah rajin lah bukak tv9 tengok cerita tu. Sebab dah tak ada cerita lain kan. Tapi sebenarnya faktor utama sis kalah dalam merebut remote tv dengan adik-adik sis. 3 lawan satu. Memang lah kalah yang satu tu *okay nangis jap*

Apakah misinya tu sampai beriya nak update kat blog kan? Hehehe. Misi utama saya selepas tamat diploma. Iaitu memiliki lesen motor dan kereta. Alhamdulillah dah berakhir "perjuangan" saya. Saya start ambil time bulan 7 tu. Amboi kemain lama sampai 5 bulan. Orang lain biasanya paling lama 3 bulan kot. Kot lah. Actually start hujung bulan 7. Pastu, ada beberapa kali yang orang tu dah tetapkan hari tapi saya minta tukar atas sebab-sebab lain lah. Lagipun, saya pergi ke sekolah memandu bukan naik kenderaan sendiri. Orang tu yang jemput. Jadi ada lah hari tertentu yang saya akan ke sana. Gitu lah ceritanya. Hahaha ada je alasan nak back up diri sendiri.

So, misi untuk dapatkan lesen dah boleh potong lah dalam senarai. Sekarang misi mencari kerja pulak. Memandangkan plan saya untuk sambung belajar tergendala kejap atas sebab kelekaan saya nak beli no. pin jadi saya "hold" dulu misi tu. In shaa allah kalau tak ada apa-apa rintangan saya akan sambung degree tahun depan guna UPU. Boleh je kalau nak walk-in kan dekat universiti yang saya nak tapi entah lah. Saya pon masih tak jumpa "apa yang saya betul-betul minat". *parah ni* Hah gitu lah. Itu yang tak mohon mana-mana universiti untuk walk-in.

Bulan ni saya dah hadir 3 temu duga secara rasmi lah kiranya. Sebelum ni ada je tapi temu duga time minta kerja kat kedai baju dengan kedai runcit. Hehehe. Kira tak rasmi lah tu kan. Adik saya kata "Akak dah kenapa asyik pergi interview je" Pastu siap pertikaikan kenapa nak carik kerja. Amboi ayat dia kemain. Padahal baru 3 kali. Maybe sebab tarikh saya pergi tu dekat-dekat. Haih adikku sayang, kakak mu yang cantik menawan ni nak bayar hutang PTPTN guna apa kalau tak kerja? Hahaha. Okay sila lah ambil space untuk muntah warna-warni :3

2 kali itu interview untuk SPA. Alhamdulillah rezeki untuk saya dapat pengalaman. Orang kata nak dapat interview dari SPA pun susah apatah lagi dapat kerja. Awalnya saya macam tak nak pergi tapi memandangkan saya tak ada pengalaman ditemu duga. So, saya decide untuk pergi je. Senang cerita saya pergi ni lebih kepada niat nak dapatkan pengalaman berbanding untuk dapatkan jawatan tu. Hehehe. Jawatan apakah yang saya ditemu duga itu? Jeng jeng jeng. Saya akan bagitahu next entri saya yang entah bila saya akan post. 

23/11/2017

Doakan ibu saya selamat pergi dan selamat balik. Ibu akan menunaikan umrah pada 25 Nov ni sehingga 5 Dec. Huhuhu.

31 October 2017

#ThrowBack : Hiking di Bukit Batu Putih

Assalamualaikum,

Hari ini hari Selasa bersamaan 31 Oktober 2017. Penutup hari untuk bulan Oktober. Berlalunya hari ini maka sudah 5 bulan saya bergelar "penanam anggur" yang berjaya. Oh yeah! Sebenarnya stress juga sebab macam tak nampak hala tuju. Bukan tak ada planning, ada just belum proceed lagi. Misi yang bakal selesai In shaa Allah adalah memiliki lesen motor dan kereta. Lesen kereta Alhamdulillah dah lulus. Tinggal lesen motor je. Khamis ni test jpj untuk motor. Doakan saya lulus je awok-awok semuaaa. 

Mukaddimahnya kemain panjang and macam taka ada kena-mengena dengan tajuk entri nie. Hehehe. Sekadar selingan sahaja ye. Nak meluahkan gusar dihati nie. Dah lama saya nak share pasal pengalaman hiking kat Bukit Batu Putih ni tapi macam biasa lah perangai saya yang suka bertangguh-tangguh ni. So, hari ni saya belek-belek gambar dekat laptop terus teringat "hasrat" saya nak share pasal ni yang terkubur beberapa bulan dulu.

So, sesiapa kat sini yang kaki hiking? Anyone? Hello? Anybody? Okay just only me yang terlebih excited disini *nangis sorang-sorang dekat penjuru rumah* 

Saya rasa ramai yang dah pernah naik Bukit Batu Putih especially for those yang kaki hiking ni. Wajib pergi lah bukit ni. Bukit Batu Putih ni kira kategori tempat yang tak mencabar lah kot eh hmmm macam mana nak cakap eh? Hahaha. Tak ambil masa yang lama pon nak sampai puncak, lebih setengah jam kot. Ye lah dah nama pon bukit kan confirm lah rendah dari gunung. So yang bukan kaki hiking pon boleh hiking sekali. Scene bila dah sampai kat puncak tu memang cantik. Masha Allah terpesona tengok.

Ini kali kedua saya hiking. First time hiking dulu naik Gunung Datok. Masha Allah 3 jam bhaii naik tu. Naik pon sebab salah satu aktiviti dalam kem. Kalau tak mungkin tak ada nya nak jejak kaki kat Gunung Datok nie. Saya bukan lah kaki hiking sebenarnya atau senang cerita bukan seseorang yang suka aktiviti lasak. Tapi kalau orang ajak mungkin boleh dipertimbangkan. Huhuhu. Kawan saya ajak hiking untuk tengok sunset plus nak release tension sebab time nie tak silap tengah final exam. Pastu tengok gambar-gambar orang yang dah pernah naik bukit memang cantik. Kenapa Bukit Batu Putih yang dipilih? Sebab utama adalah lokasinya sangat dekat dengan KUIM iaitu di Port Dickson. Ambil masa lebih kurang setengah jam untuk ke sana. 

Kami gerak ke sana lewat sikit pukul 6 petang. Sampai sana lebih kurang pukul 6.30 petang. Then terus mulakan "misi". Sebelum hiking kena pergi kat kaunter yang ada kat situ and bayar RM1 setiap seorang sebagai upah pada orang yang akan guide kita nanti. Memandangkan kami sampai pun dah lebih pukul 5 petang so tak payah bayar and naik tanpa guider kat situ. Kalau korang nak naik tanpa guider kat situ better ajak kawan yang pernah pergi situ. Yelah sebagai keselamatan. Apa-apa jadi kan.

Sampai-sampai je kita dapp dulu. Hahaha. Perasan tak kalau bergambar reramai mesti ade yang tukang spoil kan gambar. Opss sis tak mahu mention siapa. Sila lah carik :p *sorry member*


Sampai kat puncak Bukit Batu Putih tu dalam jam 7 petang. Saya pon tak berapa ingat sebab pergi ni time bulan 5 hari tu. Naik-naik je terus tergamam and terpesona. Serius sangat cantik. Hilang segala penat lelah time naik tadi. Huhuhu. Keindahan ciptaan Allah.

 Hujung kiri tu and sebelah saya sebagai guider kami time hiking nie. Dorang dah berapa kali naik Bukit Batu Putih ni. So, dah expert lalui nak naik. Hehehe

 Nampak macam tenang je posing kat situ tapi getaq lah jugak lutut nie. Hehehe saya gayat dengan ketinggian sebenarnya. Rasa macam nak terjun pon ada. Nasib waras lagi :3

 Tiny heart for you?






 Paling suka gambar ni. Cantik pemandangan laut tu and mungkin orang dalam gambar tu pon sama :3 *sila lah muntah hijau beramai-ramai*
 #frenz4ever

 Gambar penutup sebelum turun

Kami turun dari Bukit Batu Putih tu agak lewat. Pukul 7.30 malam. Leka bergambar padahal kawan seorang tu dah ajak turun sebelum waktu maghrib. Haih itu lah degil. Kami yang terakhir turun. Menurut "guider" kami ada 2 jalan boleh guna untuk turun iaitu ikut jalan pantai atau jalan track. Kami turun ikut laluan pantai sebab ikut pantai masih terang lagi suasana tu. Kalau ikut track yang kami naik tu mungkin dah gelap so risau kalau tersadung ke apa-apa kan. 

Lalu jalan pantai pon tak sampai ke penghujungnya. Just satu option je. Kena masuk juga dalam hutan tu untuk tembus track yang kami lalu tu. Risau juga time tu sebab dah gelap and korang mungkin pernah dengar cerita pasal Bukit Batu Putih ni yang dikatakan "keras". Kena pulak time carik tempat untuk tembus masuk tu kawan saya konfius sikit sebab suasana gelap kan time tu. Tapi tawakal je lah masuk. Alhamdulillah jumpa juga jalan keluar. Allah melindungi kami dari segala yang diingini berlaku. Cuak lah juga time redah hutan tu. Dah macam night walk. Nasib tak ada apa-apa just kawan saya seorang tu je lah kata dia kena tindih time tidur malam tu. Mungkin sebab dia sebagai leader waktu kami turun tu. 

Pengajaran buat kami and korang juga. Dah tengok sunset pastu settle bergambar segala bagai cepat-cepat lah turun ye. Mungkin kat atas tu langit cerah lagi tapi turun tu mungkin dah gelap. Huhuhu sebagai langkah-langkah keselamatan. 

Satu pengalaman yang tak boleh dilupakan. Hehehe. Rindu pulak dekat kawan-kawan. Haih bila lah boleh jumpa ye? One day In shaa Allah. Setakat ini sahaja. Bye.

31/10/2017

21 October 2017

#ThrowBack : Hari Konvokesyen


Assalamualaikum,

Anis Hayati dan "throwback" berpisah tiada. Hehehe. Akhirnya hari ini di saat ini saya berjaya kumpulkan kekuatan dan kerajinan untuk update blog ni. Nampak tak kegigihan saya?! Okay, tak apa lah tak ada orang kesah pon. So, seperti yang semua maklum sekarang ni musim konvokesyen. Yeahhh! Tahniah korang-korang yang sudah graduated. Kita geng! Sepp sikit. Hehehe. Termasuk hari ini sudah 20 hari saya secara rasminya tamat pengajian sebagai mahasiswi di Kolej Universiti Islam Melaka

Majlis Konvokesyen ini diadakan selama 2 hari di Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh iaitu pada 30 September 2017 dan 1 Oktober 2017. Giliran kos saya kena pada sidang keempat iaitu sidang terakhir pada petang 1 Oktober. Kira macam kami ni penutup lah. Huhuhu.

Memandangkan majoriti keluarga kami datang pada hari konvokesyen, so kami pakat untuk sewa hotel sebagai tempat tinggal kami kat sana untuk pergi rehearsal pada 29 September tu. Ini pun kami dah skip untuk makan pra-graduasi yang diadakan di Hotel Ramada. Kecewa sikit sebab tak dapat jumpa Siti Nordiana. Padan muka! Hahaha. Tak apa lah tak ada rezeki. *ayat untuk sedapkan hati :3* 

So, kami sewa Gold Leaf Hotel untuk 3 hari 2 malam dengan harga RM145 berapa sen entah. Kawan saya selaku pakar mencari hotel setiap kali kami ke Melaka tempat dekat apps Agoda.com. Kemudian, malam hari konvokesyen iaitu 30 September dan 1 Oktober tu kami dok dekat Muslimah Homestay Rumah Melaka. Kami pilih rumah batu berharga RM100 untuk satu malam. Homestay ni dekat dengan Dewan Seri Negeri tu. So memudahkan kami untuk ke sana memandangkan sudah semestinya sesak kan jalan menghala ke dewan sana. 

Tanpa membuang masa, kita go thru je lah dengan gambar ye. Hehehe.
.
.
.
jeng
 .
jeng
.
jeng


 Kami nak konvo dah!! Oh yeahh.

 Menahan silau yang begitu terik ini demi selfie. Hahaha

 Bergambar sat untuk kenang-kenangan depan dewan ni pada hari rehearsal tu sebab takut kang nanti time hari kejadian tak sempat nak bergambar. Ye lah masing-masing dah sibuk dengan keluarga.

Bila nak konvo confirm lah nak bergambar dengan jubah kan. So, petang hari jumaat tu selepas rehearsal kami pergi Klebang untuk pre-convo. Tak sewa photographer pon. Just minta tolong seorang sahabat yang sentiasa ada kalau kami mintak tolong. 


Punya lah happy time lambung jubah. Macam-macam ghupe lah. Sorry gambarnya tak berapa lawa. Tak ada kamera DSLR. Just mengharapkan kamera Oppo A37 dan Iphone 5. Nie pon entah kali ke berapa entah lambung.


"Tiang". Kalau yang selalu lepak dekat Klebang mesti tahu tempat ni. Kawasan ni agak tersembunyi sikit. Tapi cantik bergambar kat sini. Time kami pergi ni ramai jugak orang. Memandangkan kami datang lewat so majoriti dorang dah nak balik. Jadi tak perlu nak rebut.




Ini lah dia abam kamera kami. Dialah jadi uber kami, tukang amek gambar, guider lagi apa lagi? Hah semua lah. Hahaha.


Tak cukup ahli lagi seorang. Akmar tak dapat join. Member pergi dating. Huhuhu.

Pejam celik pejam celik, tiba lah hari yang istimewa dan ditunggu-tunggu, Hari Konvokesyen 2017

 Sempat selfie sementara menunggu untuk masuk dalam dewan.




Meet Pain. Buddy gosip katil atas time kat asrama KUIM. Aduhai muka ceqqq. Gelap masha allah. Ini pon kuatkan semangat je untuk bergambar walaupun tak konfiden dengan muka sis ni sendiri. Why mesti tudung putih?! Komplen-komplen pon dah lepas juga hari tu. Alhamdulillah berjaya sis melalui hari tersebut. Hahaha.

 Gambar terakhir sebelum masing-masing balik. Sedih sebenarnya nak berpisah. Lepas ni tak tahu lah bila dapat kumpul semula. Gonna miss you guysss


Hadiah buat ibu and arwah ayah. Kebetulan hari yang saya konvo itu merupakan tarikh ayah saya meninggal dunia. So 1 Oktober 2017 genap 2 tahun ayah menghadap Illahi. Terdetik sekejap kat hati ni andai ayah ada sekali di sini. Sudah tentu ayah lah orang yang paling happy. I miss you ayah.

Last but not least, memandangkan time hari konvokesyen tu saya tak sempat nak bergambar dengan ibu so sebelum pulangkan jubah ni, selfie sat dengan ibu and nenek. Oh yeahh!

Begitu lah rentetan ceritanya. Kemain "rentetan". Hahaha. Tak sangka saya dah tamat diploma selama 3 tahun. Sekejapnya masa berlalu. Time sem satu tu kemain rasa macam lama gila nak tunggu 3 tahun tu. Korang pon mesti rasa gitu juga kan. Hehehe. Sampai setakat ini sahaja. Terima kasih sudi baca entri ni sampai habis *kalau ada reader. Huhuhu*

21/10/2017 

Terima kasih buat pensyarah-pensyarah KUIM yang mengajar saya sepanjang 3 tahun saya di KUIM. Hanya Allah sahaja dapat membalasnya. Buat kawan-kawan seperjuangan saya Diploma Kewangan Syariah, Tahniahh akhirnya kita tamat juga pengajian kita. 3 tahun kita bersama-sama susah senang sebagai satu kelas. Pahit manis kita lalui. Semoga kita semua berjaya dalam perjalanan seterusnya. Good luck guys.
 


08 September 2017

#ThrowBack : Wedding YA

Assalamualaikum

Are you ready untuk throwback dengan saya? Hahaha macam lah ada kan. Okay tak apa lah biar saya ber-throwback sorang-sorang. Entri sebelum ni dah throwback pasal wedding kawan sekelas masa KUIM. Untuk entri kali saya nak gossip-mossip pasal wedding kawan sekolah dulu. Kawan sekelas time form 4 & form 5. Oh yaa YA tu adalah Yusairah & Akhmal. Yus selamat diijabkabulkan pada pagi 26 Ogos 2017. Majlis berlangsung pada keesokkannya 27 Ogos 2017 di Dewan SMK Seksyen 18 Shah Alam. 

Pada awalnya saya tak dapat nak hadir sebab masalah transport. Tapi ini lah peluang keemasan sebab confirm kawan-kawan sekolah saya akan hadir. Sebab lain saya nak pergi sebab nak jumpa Alina, Ain, Syafiqah dengan Illiyyina. Dah lama tak jumpa dorang. Last jumpa rasanya sebelum saya pindah, 2 tahun lalu. Huhuhu. Saya deal dengan adik lelaki saya boleh tak dia bawa saya ke sana kan. Siap tawarkan lagi saya tanggung duit minyak. Mula tu macam nak tak nak je dia tu but finally dia setuju sebab dia nak singgah rumah cikgu sekolah dia dulu and nak pergi Aeon Big Shah Alam tu. So, bergerak lah saya dari Johor ke Shah Alam sana dengan 2 orang adik lelaki saya. Adik perempuan sorang tu tak dapat join sebab esok member ada test jpj motor. Hahaha.

 Ini lah dia Nur Alina bt Ahmad Bakri. Orang yang berusaha pujuk saya supaya datang. Geng gosip. Kalau dia call saya, orang boleh salah faham ingatkan saya tengah otp dengan pakwe. Berjam-jam sampai panas telefon ni. I tak ada pakwe okay. Hohoho. Orang ni juga lah yang saya cari setiba disini. Nasib menyebelahi saya sebab timing kami sampai tu serentak. Jumpa kat dewan. Mata melilau cari budak ni and nampak dia pun tengah sesengih kat titew. Hahaha. So cuweeet :p

Saya pun tak boleh lama-lama kat situ sebab ada destinasi lain nak dituju. Nak bergambar dengan yus pon tak sempat. Sempat tengok pengantin berarak masuk dewan je. Time nak gerak keluar tu lah bertembung dengan kawan-kawan sekolah. Sempat bergambar dengan sorang dua lah. Nak bergambar dengan semua kesian pulak sebab dorang baru datang kan. So, salam-salam je lah sempat. Most of them surprised bila nampak saya sebab dorang tak expect saya datang. Hehehe. Saje je tak inform, nak buat kejutan. Cewahh! Pastu sempat jumpa beberapa orang cikgu. Paling tak boleh belah ingat muka cikgu tapi nama dah lupa tapi cikgu mengajar subjek ape tu ingatlah. Masha Allah anak murid jenis apa lah aku ni. Kadang tu blur kejap sebab nak ingat nama. Hahaha. Oh yaa mak Yusairah ni merupakan cikgu sekolah sini dan juga cikgu saya. Ustazah Noma ajar saya subjek Pendidikan Syariah Islamiah time form 5. Rindu nak dengar ustazah bercerita.

 Pertemuan yang paling tak disangka. Dapat juga jumpa dengan Ain. Haih bakal doktor ni susah benauuu tau nak contact. Busy memanjang. Sorry tak dapat nak sembang lama. Kau datang time aku nak balik dah. Huhuhu ada rezeki kita jumpa lah ye. Geng lepak petang-petang dekat library tak pon surau tapi tak cukup ahli lagi sorang, Syafiqah.

 "nur" kat belakang tu main peranan betul. Hahaha. Punya lah musykil dia cari apa lepas salam-salam tu ghupenya nak handphone. Selfie lah kita makanya. Hahaha. Dah ada gaya-gaya bakal isteri orang Intan Suraya ni. Tak lama lah tu :3

 From left : Alina, Adriana, Ain, Anis. Yeahhhh Geng Capital A. Hahaha. Sakit mata ni sebab silau. Dah tu siapa soh bergamboo tetengah hari buta nie. Hahaha

 Comel kan goodies nie. Hehehe

Yaa ini lah raja seharinya, Yusairah & suaminya, Akhmal. Credit picture to Adriana. Pinjam gambar satt ye.

 The girlssss. Tak dapat nak bergambar sekali sebab dah balik. Credit picture to the owner.

 Selfie jap berlatar belakangkan blok sekolah time form 4 & 5. Bangunan paling hujung and sunyi sepi.

Itu sahaja gambarnya. Huhuhu. Happy sebab dapat juga jumpa kawan-kawan especially Ain dengan Alina. Just tak dapat jumpa Illiyyina dengan Syafiqah. Huhuhu tak ada rezeki kita nak jumpa. Time sampai sekolah tu banyak perubahan and automatik terkenangkan zaman sekolah menengah dulu. Macam tak percaya yang sudah 4 tahun saya tinggalkan sekolah ni. Rindunya zaman sekolah dulu. Seronok. Rindu kawan-kawan, cikgu-cikgu. Rindu nak memekak dekat library time petang. Buat macam library tu kami punya. Al-maklum lah librarian kan pastu library pulak kosong petang-petang tu. Memang seronok. Rindu segalanya lah. Andai boleh diundurkan masa. Huhuhu.

Okay sebelum saya melalut jauh baik saya stop sekarang. Niat asal nak throwback pasal wedding kawan. Kang mahunya throwback zaman "muda-mudi" dulu. Otak ni dah flashback kenangan dulu ni, tinggal nak taip je. Hehehe. Goodbye, have a nice day!

8/9/2017

Tahniahh buat Yusairah dan suami. Semoga diberkati Allah dan kekal hingga ke jannah. Maaf tak sempat nak jumpa time wedding tu. Sempat pesan kirim salam je. Tahniah sekali lagi.

26 August 2017

#ThrowBack : Wedding WA

Assalamualaikum

*jeling kat tajuk entri* 

Siapa kahwin tu? Saya kahh? WA? A for Anis, maybe :) But W stands for who? Hahaha. Not me lah. WA is for Wahidah and Azlan. Saya lambat lagi nak kahwin. Jodoh tak ada. Batang hidung, bayang pon tak nampak. Hahaha. 

Pada 28 Julai 2017, Nurul Wahidah selamat menjadi isteri kepada Muhammad Azlan dengan sekali lafaz. Kenduri kahwin berlansung pada keesokkan harinya. Kak Wahidah ni classmate saya sepanjang 3 tahun dekat KUIM and dorm mate juga selama 2 tahun. Wah tak sangka Kak Wahidah dah jadi isteri orang. Selama ni dok gosip mosip berjemaah kat dorm pasal kahwin. Siap main teka-teka lepas ni siapa kahwin. Hahaha. Omooo rindunya kenangan dekat KUIM. So, tak usah lah kita membebel panjang-panjang. Go through je dengan gambar :)

Malam nikah tu. Pinjam gambar kawan. Hehehe. Saya tak ada waktu ni. Tengah otw ke sini. Tak dapat nak tengok. Huhuhuhu.

Geng-geng yang gerak dulu. Kami ke sana dengan 2 kereta. Ni geng dari Melaka (even yang lagi 3 tu bukan dari Melaka sebenarnya)

 Okay geng kereta lagi satu dah tiba. Sampai dekat Bagan Datuk ni dekat-dekat pukul 12 malam jugak lah sebab gerak lambat dari Kuala Selangor. Disebabkan boleh jangka yang kami tak sempat tiba time nikah tu, so dah siap pesan kat Kak Wahidah jangan salin baju. Hahaha. tak dapat saksikan pon tak apa lah asalkan dapat bergambar. Amek feel sikit.

Dap kecik. #StyleZura

The day, 29 Julai 2017. Cantik kan Kak Wahidah. Macam lah kalau saya kahwin nanti? Hahaha sempat lagi berangan. Masha Allah sistur nie.

For your information, saya merupakan salah seorang bridemaids. Pergh tak pernah terfikir pon dapat jadi bridemaids. Selama ni dok tengok orang post je kan. Teringin lah juga kan. Ada lah sikit tu keinginan. Agaknya Allah makbulkan. Hahaha. First experience jadi bridemaid. What I felt? Tobat aku tak nak jadi bridemaids. Hahaha. Tapi kalau ada rezeki, boleh je, no hal. Kena ambil aura pengantin. Hahaha. Memang tabik springgg lah dekat korang yang dah banyak kali jadi bridemaid. Bila tengok orang post nampak macam best je kan. Gambar pon cantik. Bila diri sendiri yang alami perghhh tapi penat lelah tu berbaloi lah. Bila tengok gamabr tu, wow amazing!



The bridemaids. Tema baju kelabu and tudung purple.

Paling suka gambar ni. Cantik abang kamera tu ambil.

Ayuh kita muntah hijau beramai-ramai. Sistur tak sanggup nak tengok. Hahaha. 

Banyak sebenarnya gambar yang diambil tapi pada abang kamera kot. Bila nak dapat semua gambar ni? Hahaha excited nak tengok. Padahal nak tengok muka sendiri. Elok ke tak ghupe aku hahh, tak mencacatkan gambar ke kan :p

Begitulah kisahnya. The first classmate and dorm mate yang kahwin. Besok walimatul urus kawan sekolah lama pulak dekat Shah Alam. Stress pulak tengok kawan dah kahwin nie. Hahaha. Jodoh dan rezeki itu di tangan Allah kan. Sabar lah anis oi. Diri tu tak cukup sedia. Ilmu di dada pon tak cukup. Jangan nak gatai sangat. Hahaha. Sampai setakat ini sahaja. Jumpa lagi. BUBYE!

26/8/2017

Buat Kak Wahidah dan suami, Tahniahhhh! Tak sangka akak dah jadi isteri. Rasa macam baru semalam kita gosip mosip pasal kahwin ni. Hehehe. Semoga Allah memberkati perkahwinan ini and kekal hingga ke jannah. Jangan lupa share tips and petua kat kita orang yang masih bujang ni :)