24 July 2015

Raya 2015

assalamualaikum,

rasanya masih belum terlambat lagi untuk saya wish kat korang. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN. maap andai sepanjang saya bergelar blogger ni ada post saya yg buat korang meluat ke terasa hati ke kan. kosong-kosong ye. hehehe.

hampir 2 bulan saya tak update blog. last entry saya bulan 5. wow lamanya. hahaha ececeh bukannya ade orang pon yang menanti saya update kan. lebih kurang 2 bulan lebih saya bercuti. ahad nie saya akan sambung pengajian saya semula. huhuhu takutnya. tak mahu masuk sem3. hahaha itu lah padahnya lama sangat bercuti. hehehe cuti sekejap pon sama je tak mahu balik jugak. haih tak tahu bersyukur betul.

raya tahun nie tak ada istimewa mana. saya beraya kat shah alam je. kenapa? ayah masuk hospital, kena tahan wad. sampai sekarang tak keluar lagi. in shaa allah hujung bulan nie keluar lah. ayah start masuk wad 1 julai tu. memang ayah selalu ke hospital ambil darah. kadang tu kena tahan juga sebab darah tak cukup ke paras darah jatuh ke atau demam tapi tak pernah selama nie. paling lama pon seminggu tak silap saya. dugaan buat keluarga saya. ibu lah ulang alik ke hospital. nak dok kat sana jaga ayah tak boleh juga sebab kita orang adik-beradik nie macam mana kan. adik-adik sekolah. saya pulak kerja (sebelum raya tu, sekarang dah berhenti dah)

itu lah sebabnya kami tak balik kampung. first time kot. tapi tak ape lah bersyukur lah sekurang-kurangnya still dapat beraya dengan family kan. okay saya kongsi lah sedikit gambar kami beraya kat hospital. hehehe

peace no war! (abaikan orang yang muka separuh tu. hahaha

 baju raya ayah uniform pesakit. hehehe sian ayah :p

 memasing muka tak nak kalah. hehehe mohon jangan meluat okay :3

with my adek bongsu


itu je lah gambar yang saya rasa okay. banyak lagi gambar tapi maklum lah guna kamera phone. most gambar bergerak. hehehe




 geng sekolah dulu : (dari kiri nisa, alina, saya, salma)


last but not least, jamuan raya rumah nisa semalam. hehehe siap tambah dua kali lagi makan. memang kosongkan perut untuk jamuan makan nie. happy juga sebab dapat lah jumpa geng sekolah dulu even tak semua. rindu korang. thanks to alina sudi tumpangkan saya ke rumah nisa. credit pictures to salma. 

sampai setakat ini entri saya kali nie. maap sekali lagi andai saya ada buat silap pada korang tanpa saya sedar. harap dimaafkan. jumpa lagi. doakan untuk kesihatan ayah saya ye. hehehe

23/7/15

No comments: