26 October 2014

Hangout

Assalamualaikum

25 Oktober iaitu semalam merupakan antara hari yang menggembirakan. kenapa? semalam saya jumpa dengan geng lepak saya time sekolah dulu. time sekolah dulu, kita orang selalu lepak sama-sama kat surau untuk study atau lebih spesifiknya sembang. hahaha. Dua orang tengah cuti sem and dua orang cuti sempena deepavali. asalnya saya rancang nak jumpa dengan alina je. tak sangka plak alina ajak ain yang sama macam saya, tengah cuti sem and kebetulan syafiqah cuti deepavali. so, dapatlah kami berkumpul.

awalnya, kita orang nak pergi ole-ole. then pergi rumah kawan kita orang, aqilah kat seksyen 19 tu sebab ada majlis aqiqah. pergi ole-ole, ingat nak karaoke tapi bukan rezeki kita orang lah kot hari tu. tak dapat lah kita orang nak karok. kesian syafiqah sebab dia dah kempunan dah nak karok. katanya nak lepaskan gian. hahaha.

so, kita orang pergi lah rumah qila. jalan kaki weh dari seksyen 18 ke sana. nak naik teksi tapi terlebih orang sebab ain bawak adik dia. jalan je lah kaki. exercise kata dia orang. hmmm pasrah je lah. gerak dari pukul 12 sampai rumah qila pukul 1 lebih. gila penat lah. bermandi peluh kita orang. sampai sana apa lagi, kita orang belasah lah semua makanan yang ada. hahaha. balik-balik muka kita orang je yang ulang-alik ambil makanan. hahaha peduli lah. buat muka tebal je lah. lapar punya pasal.


dari kiri, ain, anis (a.k.a saya), syafiqah, alina


peace no war :p


alina and ain. oh ya, alina sekarang study kat Politeknik Shah Alam under course elektrik. ain pula study kat USIM under course medic.


saya and syafiqah. dia kini study kat Kolej Kemahiran kat Pahang under course engineering. berita terkini, tengah couple wooo. tak sangka kawan aku seorang nie. hehehe


kenapa aku senyum macam tu?! *hodoh*


Ex Librarians SMK 18 HEBAT

last but not least, tak tahu bila kami dapat kumpul bersama lagi. masing-masing jauh. moga kita dapat bertemu lagi. thanks for everything. gonna miss this moment :)))

26/10/2014


sudilah tengok video yang alina buat nie. sorry lah gambar tak berapa lawa and clear


23 October 2014

Tamat Semester 1

assalamualaikum

apa khabar sahabat-sahabat? haha wujud lagi ke orang yang nak baca blog aku nie? tak kot. dah lama tak update blog. alang-alang tengah rajin ni kan baik saya update blog. pejam celik pejam celik tamat sudah semestar 1 saya dekat kuim. sekarang ni saya tengah cuti sem. actually cuti bermula esok tapi memandangkan paper saya habis awal iaitu hari isnin lepas, tu saya balik awal. haha. saya mula exam pada 3 oktober sehingga 20 oktober. minggu lepas, 5 hari lah berderet saya ada exam. memang gila betul hehe. biasa ah sem 1 kan. most subjek untuk sem ni subjek wajib. tu yg berderet minggu lepas.

alhamdulillah, saya boleh jawab. cuma asas ekonomi je lah macam susah sikit. bukan otak ekonomi macam ni lah and tak pernah belajar. okay benda dah lepas, pasrah je lah. moga dapat result yg terbaik lah. doakan saya tau. 

sepanjang 5 bulan saya belajar disini banyak yang saya belajar. haha dunia baru, kawan baru, subjek baru, kehidupan baru, semuanya baru lah. saya harap dengan masuknya saya dekat kuim nie saya akan jadi insan yang lebih baik, menjadi manusia yang berguna and paling penting mencari redha allah. hehehe :)

saya sebenarnya tak tahu nak kata apa. nak update blog tapi hilang idea lah.  meh lah saya tunjukkan gambar-gambar kawan-kawan saya kat sana.


saya bersama azura. asal dari johor tapi tinggal dekat melaka


kawan saya yang palin kecik. tapi kecil-kecil cili padi. jangan main-main dengan dia. nama dia, Ana. asal dari kedah sana. jauh betul datang sampai kesini. selalu outing dengan dia sebab kami ni kaki jalan even tak beli apa-apa pun. hehe


yang nie Zuliyana. kita orang panggil dia Zuli or Yana tapi saya panggil dia Zuli. baru RARE. haha. asal dari kuala selangor. kalau balik selangor, dengan dia lah. tapi rasanya baru sekali kot. haha sebab dia selalu balik time saya tak balik. sabar je lah


Azura dan Ana


Azura dan Afiqah

hah itu lah antara kawan yang rapat dengan saya, ana, zura and zuli. yang lain ada gambar tapi dekat handphone. haha. ini pun amek time jamuan raya kmks (kelab mahasiwa/i kewangan syariah) senang cerita saya memang tak banyak gambar lah. harap maaf. ini sahaja gambar yang saya dapat share kan.

okay lah sampai setakat ini sahaja entri saya kali ini. semoga kita berjumpa lagi. salah dan silap harap diampunkan. assalamualaikum.

23/10/14

p/s : cuti sem ni na kerja ke?!