Staf Star Design

assalamualaikum,

huahhh!! dah lama tak update blog. apa khabar, semua? hope korang semua sihat-sihat. kali nie saya nak memperkenalkan staf Star Design kat Shah Alam. untuk makluman korang, mama (bos a.k.a Kak Zie) ada 6 buah kedai kalau tak silap saya lah. kat Shah Alam (tempat saya kerja sekarang), Sogo dan Masjid India. so, kalau korang pergi tempat-tempat berikut, cari lah star design ya. hehehe. promote kedai sendiri.

actually gambar nie dah lama kita orang ambil. hari jumaat, 7 hari bulan nie. tapi tak apa lah. korang mesti nak tahu kan siapa staf satu kerja saya. jom, saya perkenalkan.


okay, senior saya, Kak Syida dan Kak Eqien. Kak Syida baru nak masuk 3 bulan lah kerja kat sini tapi kak syida dah 9 tahun kerja dengan mama. asalnya, kak syida kerja kat Sogo. then, mama hantar kak syida kat sini. ya lah, yang berpengalamannya dah berhenti kerja. yang lain, baru lagi. tulah, mama hantar kak syida ke sini. kak syida nie dari KL tau. oh ya, kak syida yang belah kiri tu. yang sebelah kanan tu, Kak Eqien. dia lah yang jadi cikgu saya sepanjang masa awal-awal kerja tu. dia ajar saya macam mana nak guna mesin card credit dan mesin mesin cash. banyak lagi lah. thanks, kak eqien.


okay, nie rupa kedai kita orang. jenguk-jenguk lah ya kalau singgah kat pkns. (tak payah cari saya kat gambar nie sebab saya yang ambilkan. saya malas nak join >_<)




yeah, three of us :))


peace yooo !!! oh ya lupa nak bagi tahu siapa yang lagi 2 orang tu (kejamnya aku tak perkenalkan) 2 orang tu adik-beradik. yang baju putih tu, Arni dan lagi seorang tu Kak Linda. Kak Linda sambung kerja dengan kita orang gantikan kak eqien yang cuti bersalin. Arni tak kerja dengan kita orang. saja je join kita orang bergambar. senang cerita menyibuk jap. tak ada lah. dia dijemput sekali. hehehe, sorry, arni.

oh ya, sampai setakat ini sahaja entri saya kali nie. jumpa lagi. sebelum tu, thanks buat korang yang wish birthday saya hari isnin lepas. saya korang. thanks buat alina sebab bagi hadiah. tak lupa juga, pada Kak Aini (staf Koleksi Citra Mawar) dan Kak Qira (staf Mayor Manik) sebab belanja makanan. Juga Kak Liya  (staf Koleksi Citra Mawar). siap nyanyi lagi kat saya. hehehe. Illiyyina, aku tuntut hadiah kat kau time result spm keluar! >_<

18/2/14

p/s : asal aku asyik buat muka sama je?! buruk betul :(

Gaji Pertama

assalamualaikum,

dah lama saya tak update blog. rindu kot :) rindu kat korang jugak. *ceh! nak ambil hati konon* sekarang dah masuk bulan FEBRUARI. dalam bulan nie, ada satu hari yang amat penting untuk saya. kalau kawan-kawan saya dia tahu lah apa bendanya or korang yang perasan pada isi tab "The Owner" tu. tak perasan tak apa lah. sedih kot. okay, emo sorang-sorang kat sini.

*tengok tajuk* entri kali nie, saya nak bercerita pasal gaji pertama saya. perlu ke? perlu lah buat orang yang first time kerja macam saya nie. hahaha. gaji pertama saya dapat awal. akauntan kita orang bagi awal. maybe dia kesiankan pada kak syida dan kak eqien. saya nie tak kesah sangat dapat gaji bila *actually kisah* 
yalah, kak syida ada anak nak ditanggung dan kak eqien dah berumah tangga. so, duit gaji amat diperlukan. maybe sebab itu akauntan kita orang bagi awal. padahal awalnya cadang nak bagi hari nie iaitu hari selepas habis promosi sempena tahun baru cina. tapi tak jadi. tak apa lah. elok lah dapat awal.

banyak pulak mukadimah saya nie ya. pasti korang nak tahu terus gaji saya berapa. okay lah saya bagi tahu lah. first gaji saya adalah : *jeng jeng jeng* 
RM1170.50

amek kau kemain besar lagi aku ubah font dia. siap bold kan lagi. hahaha. alhamdulillah. bagi saya banyak lah nie kan. nie campur gaji bersih saya iaitu RM900 plus komisen plus OT a.k.a overtime. kan saya ada kata saya ambil overtime. so, hasilnya itu lah jumlah yang saya dapat. pasti korang ejek kan 50 sen pun nak tulis juga. haish mesti lah kena tulis. saya tulis jumlah saya dapat. hehehe :D

so korang dah tahu kan berapa gaji saya. *memanglah dah diberitahu* hehehe. okay, lepas dah bagi tahu dah hilang idea nak taip apa dah. okaylah sampai setakat ini sahaja. jumpa lagi. assalamualaikum. by the way, tolong mark kat kalendar korang tarikh 10 FEBRUARI tau. hahaha. promote birthday diri sendiri pulak. okay, bye :)) love you all. 

4/2/14

p/s : hari nie off. cadang nak hangout dengan alina. alahai rindu pulak kat kawan sorang nie. hehehe.