24 February 2013

Kucing II

assalamualaikum, semua

apa khabar semua ?? dah lama saya tak update blog (tipu jerr >_<). busy betul bila dah jadi budak form 5 nie. letih kot. cuti sabtu ahad nie rasa macam nikmat gila bila dah form 5 nie. sebelum nie rasa macam biasa je. hehehe. maybe korang yang bekas-bekas spm candidates pon rasa macam tu kot dulu. okay, kini giliran saya untuk merasainya. huhuhu.

okay, saya nak cerita pasal kucing saya pulak untuk entri saya kali nie. sebelum nie saya ada cerita pasal kucing saya kat entri saya sebelum ini. hah, yang ini part 2 lah. hahaha. actually, majoriti entri yang saya post banyak pasal kucing saya. maklumlah orang yang sukakan kucing. sampaikan kamera family saya pon penuh dengan gambar kucing. hehehe. okay, tanpa membuang masa saya akan upload-kan gambar-gambar kucing saya.
.
.
.
.
.
.
.
.
V

mak kucing sedang menjaga anaknya













kucing saya sedang menyusukan anak dia



perasan tak ada seeokor kucing besar tu ?? kucing saya yang paling nakal. dia nie dah macam pembantu kepada mak kucing nie. kadang-kadang tu dia pulak sibuk jaga or jilat-jilat bersihkan anak kucing nie. kalah mak kucing. hahaha. ibu saya kata kucing saya yang seekor nie penyayang. macam anak kucing saya sebelum nie pon dia buat macam tu jugak. dialah guru, pembantu kepada anak-anak kucing saya.



nie lah kucing nya. opss, tak comel plak. hehehe. ambil gambar time dia tengah tidur. hehehe. kata ibu, kucing saya nie perangai dia sama macam kucing saya, Sepet yang dah mati dulu. tapi yang nie nakal sangat. suka buka almari kabinet lah. panjat sana lah. jatuhkan pasu bunga plastik lah. pening betul.



nie yang mana ? hahaha. extra nie. hehehe. sedap je dia baring atas bantal saya. dah macam orang dah. hehehe
 
hah, itu je lah gambar yang dapat saya upload-kan. tak banyak. sorry lah. so sekarang kucing kat rumah saya 14 ekor. 10 ekor anak kucing. aik, hari itu kata anak kucing 6 ekor, macam mana boleh 10 ekor plak ?? hahaha. kucing saya lagi seekor tu dah beranak, 4 ekor tapi gambarnya saya tak dapat nak tunjukkan sebab susah nak ambil gambar anak dia. kucing saya nie letakkan anak dia bawah katil. susah nak ambil. minta maaflah ye. insyallah kalau saya dapat ambil, saya akan tunjukkan pada korang semua.
 
okaylah setakat ini sahaja entri saya untuk kali ini. thanks kerana sudi membaca. jumpa lagi and assalamualaikum. oh sebelum itu, terima kasih buat korang yang follow saya. terima kasih sangat-sangat. kalau saya lambat follow tu, minta maaflah ye. kalau saya tak follow tu, sorry lah ye. kalau nak saya follow korang balik, korang kena tinggalkan pesanan kat cbox saya tau. kalau tak, saya tak akan follow. sorry lah ye. hahaha. mintak maaf kalau saya ada buat salah. sayonara.  
 
24/2/13


p/s : pasti korang pening bila baca entri saya nie kan. dahlah kucing banyak tapi tak berikan nama. hahaha. sorry. kucing saya ada nama tapi saya malu nak taip. nama pelik!! sorry sekali lagi.






6 comments:

Shazwani Othman said...

ololo cumilnyerr. meow lover ye dia ;)

deno said...

olo comel! sis ada jugak kucing, 2 ekor.. namnaya comel dan michele.. :)

oh form 5 rupanya adik ya.. good luck ya, study rajin2.. :)

Anis Hayati said...

@deno thanks kak :)

Izza Sakura said...

Comelnye npk cm ada thi lalat ag tpi mlut dy

Anis Hayati said...

@Izza Sakura hehe :) actually ade seekor tu cm ade tahi lalat tp tu tompok dye :))

Dibah said...

Assalamualaikum :) Jom jom visit blog Dibah, nak introduce satu produk best punya. Hihihi.

http://dibahspa.blogspot.com/2013/03/natural-aqua-cure-gel-best-exfoliater.html


Thank you Cik Anis :)