14 July 2012

Anak kucing 3

assalamualaikum, semua

Anis Hayati kembali meng-update blog lagi. hehehe. gambar kat atas nie tak ada kena-mengena dengan entri saya kali nie ya :) saje je nak tayang nama nie. hikhikhik ... jangan marah, okay. kita kena senyum sebab senyum itu penawar. kalau selalu masam aje, nanti muka berkedut and nanti cepat tua. hehehe. anis melawak kali nie. saya tak tahu apa kes dengan saya nie. yang pasti saya mengagahkan diri saya untuk meng-update blog. so, kali nie saya nak tunaikan janji saya sebelum nie. saya rasa maybe korang tak ingat kot entri saya sebelum nie. saya ada cerita pasal anak-anak kucing saya. saya ada bagitahu juga yang anak kucing saya tinggal 3 ekor dari 8 ekor. so, hari nie saya nak bagitahu lah siapa 3 ekor yang tinggal tu. kalau korang nak baca entri saya sebelum nie, korang boleh klik sini

kucing saya yang tinggal 3 ekor je and seekor lagi mak kucing. 2 ekor anak angkat and seekor anak kucing saya lah, Meow tu. okay, gambarnya yang ini :

yang ini anak angkat. apa pasal ?? sebab ayah saya jumpa dia kat surau. namanya AJ. pelik kan ?! jangan tanya saya kenapa nama dia macam tu sebab bukan saya yang berikan. my mum :D saya suka sangat dengan kucing nie. memang lah kalau ikutkan dia tak comel mana tapi dia lah yang paling jinak. maksud saya, kalau bawa dia tidur, dia akan tidur sekali dengan kita. lena plak tu. bukan tidur pura-pura. hehehe. dia nie tak bising sangat. maybe sebab suaranya kecik and perlahan. tapi kalau pasal makan, dialah no. satu yang akan mintak. hehehe

yang nie AB. nie pon anak angkat jugak. mata dia nie biru tau. sorry lah tak nampak mata dia. tak macam lagi seekor tu, AJ. mata dia tak biru sangat. campur. biru plus coklat. entah-entah bapak diorang nie mat salih tak. hahaha. dia nie pon manja jugak tapi tak semanja AJ. mulutnya bising sangat. tapi comel lah suara dia. saya suka dengan dia mengiau. hehehe

yang nie bukan anak angkat lah. nie anak pada kucing saya lah. nie je lah satu-satu anak kucing saya Meow tu tinggal. yang lain dah bagi kat orang lah. namanya Belang Tangan. pelik memang pelik. saya pon tak tahu lah nak bagitahu macam mana kan. tapi hakikatnya itu lah yang kitorang panggil nama dia. muka dia nie comel and manja lah jugak. plus murai !!! asal ?! asyik mengiau je. elok lah sama macam mak dia tu. bising je. hehehe

so, itu lah yang saya nak tunjukkan. memang lah sedih sebab terpaksa bagi sebahagian daripada kucing saya kat orang lain tapi apakan daya. rumah saya nie kecik. tak sesuai untuk kucing-kucing nie membesar. nak tak nak redha je lah. hmmm, bosan kan ?? saya tak ada cerita yang best-best lah. oh ya, saya nak suggestkan satu blog nie. maybe korang dah tahu kot pasal blog nie. saya tahu pon lepas saya tengok cerita "Takdir" kat TV3 hari rabu lepas. ianya tentang seekor kucing yang bernama Hero. kucing nie istimewa tau. kedua-dua tangan dah dipotong oleh seorang yang tak ada hati perut langsung gara-gara kucing nie curi seekor ikan. kucing nie diambil and dijaga oleh pemilik blog nie. sedih saya tengok :((( nak menangis rasanya. kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang boleh pergi jenguk kat blog nie : Kakimotong Dot Com

okay lah sampai di sini saje entri saya kali nie. andai saya da cerita yang nak dikongsikan saya akan kongsikan. semoga kita berjumpa lagi. bye-bye

14/7/12

08 July 2012

Big Bang fever

assalamualaikum, semua

rindu sangat-sangat kat korang. dah lama saya tak update blog. bulan lepas, sekali je lah saya update. apa pasal ?! entah lah. saya rasa malas + penat + busy. hehehe. okay, hari ini saya kembali untuk update blog saya nie. dah berhabuk dah. hahaha. so, tau tak gambar group apa kat atas uh ?? BIG BANG ah !! aduh, saya sekarang tengah demam big bang nie. naik giler saya tau. hehehe saya belum gila lagi lah.

okay, saya tengah naik giler dengar lagu diorang nie. yang mana satu ?? yang "Blue" nie. saya suka sangat-sangat lah lagu nie. seribu kali suka sangat lah. tatabahasa tak betul :) actually, saya dah tau lama dah big bang release lagu nie tapi saya tak pergi dengar lagi. macam nie ceritanya, saya ada terdengar lagu nie kat radio Hot fm. saya dengar lagu nie. sedap lah jugak. boleh tahan. hampir setiap malam saya akan pasang radio kat henfon saya and berharap lagu ini akan keluar. waktu tu saya tak tahu plak tajuk lagu tu apa. so, dengar punya dengar, saya teringin sangat nak download lagu nie. 

saya pon carik lah lagu nie kat laman web Hot fm tapi tak jumpa. lepas tu saya try pergi search kat you-tube lah. saya main agak-agak je lah yang lagu tu Big Bang punya sebab saya kenal suara diorang lagi-lagi suara G-Dragon tu. saya taip lah and akhirnya saya jumpa gak. tak sangka lagu yang saya dok carik tu lagu Blue rupanya. ish2, so sekarang saya dok sibuk je dengar lagu nie. lagu yang ada kat blog saya sekarang nie lagu tu lah. sedap kan ?? kalau korang tak minat k-pop, memang korang akan kata tak sedap. hehehe ... anyway, saya tak kesah lah korang nak minat ke tak nak.

tak patut betul saya nie kan. ye lah kalau pasal lagu, sanggup saya berusaha carik lagu tu sampai dapat. bukan nak carik pasal ilmu ke apa. tak patut betul. jangan contohi saya ye :D hikhikhik

p/s : saya tengah bengang dengan SIM card saya nie. sabar je lah -.-

8/7/12