Bebas

assalamualaikum, semua

hehehe ... saya tahu korang semua tengah happy-happy and enjoy sebab exam dah habis. betul kan ?? alah tak payah nak tipu lah. saya tahu. macam saya tahu ?? saya spy lah. kehkehkeh .... okay, abaikan  apa yang saya katakan tu. okay, alhamdullilah semalam saya selamat menjawab semua paper untuk exam kali nie dengan selamat. nak tulis "dengan jayanya", rasa ragu-ragu pulak sebab examnya gilerrrrrrr susah. tak terkatalah. entah apa benda entah saya jawab, saya pun tak tahu. usah tanya apa-apa pasal exam saya tu. susah gilaaa !!! yang 'agak' senang pun, exam PJK and PSK. pasti korang pelik asa lah subjek PJK and Sivik pun ada exam gak. entah lah saya pun tak tahu lah.

so, apa citer korang hah ?? macam mana exam ?? pasti senangkan ?? korang semua pandai-pandai. tak usah nak tipu lah. okay, tadi kat sekolah tak belajar langsung. semua guru sibuk tanda paper plus persediaan untuk hari guru esok. wow !! sebut pasal hari guru, saya tak sabar nak tunggu esok. aduh-aduh, tak sabaaarrrr nya !!! saya dengar citer, sambutan hari guru tahun nie temanya "Glitter & Glamor" .. saya yakin esok ramai cikgu yang pakai baju cantik-cantik and bling-bling nie. kena sediakan kaca mata hitam nie :3

okay, kita tunggu esok lah. insyallah nanti saya akan ceritakan pada korang semua. hmmm, sambung balik. kat kelas tadi memang tak belajar. cikgu pun sibuk tanda paper. tapi malangnya tadi jugak, cikgu bagi paper. adushhh, baru nak enjoy. dapat paper markah okay tak apa gak. nie, teruk betul >_< ish3, itu lah salah saya jugak sebab malas nak berusaha. study last minute. aduh, itu baru paper BM, MATH and BAT kertas 1 (bahasa arab tinggi). belum lagi paper lain. tak sanggup saya nak tengok. cuti dua minggu nie, enjoy habis-habis lah and buat persediaan dari segi mental and emosi. prepare untuk dapat result naik sekolah nanti. time cuti nie, enjoy dulu. ceh ceh ceh ... itu saya, korang semua jangan ikut. hahaha. contoh yang tidak baik.

kesimpulannya, ceh macam nak buat karangan plak. okay, saya nak ucapkan "SELAMAT BERCUTI" kepada korang semua even esok sekolah and belum cuti lagi. saje je nak wish awal-awal. jaga diri elok-elok. jangan buat kerja gila time cuti tu and buat homework kalau ada (saya ada homework jugak). lagi ?? itu je lah kot. banyak pulak saya nak pesan nie. nanti membebel plak korang ya. jadi, goddbye and take care.

24 May 2012

Mid-year exam

assalamualaikum, all mid-year exam candidates

okay, saya tahu semua dok sibuk study, dok depan buku gara-gara exam pertengahan tahun nie. saya rasa most of korang start exam minggu nie. sama lah macam saya nie. exam saya start 8 Mei nie. aduh, sedih gila lah. nak tahu kenapa ? exam selama 3 minggu !! bapak lama. eh, bukan bukan. tak main lah bapak-bapak nie. gila lama lah. aduh, saya nak masuk form 3 balik lah. nak ambil PMR balik. ada siapa-siapa yang nak tukar form dengan saya ? confirm tak ada.

okay, saya sebenarnya tak tahu nak kata apa nie. saya merajinkan diri nak update blog hari nie sebab dah lama tak update blog. dah 3 minggu dah kalau tak silap saya. kalau ikutkan hati nak update time cuti 2 minggu nanti. tapi nafsu nie hah. saya tak dapat nak lawan lah -alasan je lebih- okay,  saya tak mahu membebel yang bukan-bukan. jujur saya kata, sunyi hidup saya tau tanpa Farah. Farah, aku rindu kat kau sangat-sangat nie !!! serius nie, gila sunyi lah. saya kena belajar lebih kuat tau. lagi-lagi subjek Chemistry. saya dah lah tak berapa suka dengan subjek nie. kalau Farah, dia suka lah. 

ish-ish, nak tak nak kena jugak fahamkan betul-betul. kalau tak, tak boleh jawab lah saya nanti. gagal nanti, sudahhhh ... saya tak mahu gagal kali nie. ada C pon ada apa lah. jangan gagal sudah. hmmm, nak kata apa lagi ek ?? okay lah itu je lah yang saya nak katakan. hehehe. sekadar nak luah kan perasaan je. nak cerita pasal k-pop, takut ramai yang tak suka. nanti semua dah tak mahu kawan dengan saya pulak. naya saya nanti. so, bye-bye and good luck for your exam.

6 May 2012