19 April 2012

M.A.K.A 2011

assalamualaikum, semua

yooooohooo, apa khabar semua ? rindu sama saya ?? hehehe. menyepi je sejak naik form 4 nie. busy punya pasal maa >_< tak dapat nak dielakkan. hehehe. okay kali nie saya merajinkan diri nak update blog saya nie yang dah 'berabuk' dah nie. semi-berhabuk kot :D huhuhu. dah mula dah merapu plak dia nie. hehehe. sorry okay ??

okay balik pada tajuk entri saya kali nie. M.A.K.A 2011 ??!! apa itu ?? perkataan lah sayang !! hehehe. gurau ya. jangan marah. M.A.K.A tu singkatan bagi Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik. ada faham ?? huhuhu ... dah lama dah M.A.K.A nie berlangsung. 14 hari bulan hari tu. hari sabtu lepas. ingatkan nak update lah lepas dah habis MAKA tu tapi malangnya ada sesuatu yang berlaku yang tak dapat dielakkan. apa dia ?? jeng jeng jeng rahsia lah !!

okay saya terlibat dengan MAKA nie untuk PMR tahun lepas. ceh ceh ceh ... dapat duit !!! happy dowh dapat duit. berapa ?? RM50. okay lah tu kan. dapat duit jugak. time MAKA nie best lah jugak sebab dapat jumpa dengan kawan-kawan lama especially yang dah pindah sekolah. ada kawan saya belajar kat kelantan lah penang lah sanggup datang. mestilah datang kan. nak jumpa geng. kalau hari-hari lain belum tentu boleh jumpa. tapi lah MAKA nie maybe hari yang sedih buat saya lah. why ?? kawan baik saya pindah sekolah. hari sabtu itu lah hari terakhir dia kat sekolah. sedih-sedih.

dia dapat tawaran pergi ke SMAP Kajang. panggilan ketiga. dia dengan kawan saya lagi seorang, Iffah. sedih lah jugak. entah kenapa bila panggilan ke-3 nie saya rasa agak sedih. padahal 2 oarang je yang pergi. waktu panggilan first and second tak ada lah rasa sedih sangat. sedih tu memang ada tapi tak ketara sangat. ah, maybe sebab Iffah and Farah tu boleh dikatakan orang yang rapat lah jugak dengan saya. itu yang rasa kehilangan tu.

hmmm, saya tak ambil banyak gambar pon time MAKA nie. sikit je lah. so, enjoy it and sorry lah kalau gambar tu gelap ke kabur ke. sorry ya :)


ini lah kawan saya a.k.a tablemate saya. Farah Adibah namanya.


yang pakai baju hijau itu Iffah. ex-classmate saya time form 2 and 3. sebelah tu, Amirah.


Intan Suraya and Jasmin. diorang nie dari form 1 sampai sekarang still kelas sama dengan saya. hehehe CLASSMATES FOREVER >_<


Syahirah  and Amirah


Syafiqah and Aida

okay itu lah beberapa gambar yang boleh saya tunjukkan. so sorry again if gambar nie tak jelas and gelap. so, setakat ini je lah entri saya kali nie. kalau saya ada apa-apa nak dikongsikan saya akan share pada korang semua. have a nice day !!

06 April 2012

BTOB

assalamualaikum, semua terutama kepada you all yg minat k-pop

hehehe. Anis Hayati kembali meng-update blog. actually, rasa macam malas nak update tapi nak jugak update. macam mana tu ? entah lah. saya pon tak tahu. hah hah hah. perasan tak pada gambar kat atas nie ? tak perasan ?? tipu lah. okay, kali nie saya dengan baik hatinya nak share pasal satu group baru nie. kalau tak minat, tak payah tahu lah. hehehe. saya tak tahu lah kenapa tapi sejak saya dengar lagu diorang nie, saya jadi macam 'gila' plak. bukan gila betul-betul tapi saya suka sangat-sangat lah lagu diorang nie.

lagu apa ?? Insane lah. kalau nak dengar, dengar aja pada lagu yang dah ada kat blog saya nie tapi kalau nak tengok video diorang pon boleh. Insane MV. tengok tau. hehehe. oh lupa plak saya nak perkenalkan group nie. nama group nie BTOB. apa benda tu ?? nama lah. hahaha. okay lah maksodnya "Born To Beat" kalau tak salah saya. kalau korang perhatikan muka-muka diorang nie macam ada iras-iras group B2ST kan ? kalau tak nampak, maknanya korang tak minat lah tu. hehehe. memanglah sebab group nie under Cube Entertainment. satu syarikat dengan B2ST, 4minute, A-pink, G-NA and apa-apa je lah. hehehe. tapi group nie ada 7 members. B2ST ada 6 members. 

okay, kat group nie saya minat Peniel. kenapa ?? entah lah. muka dia handsome lah jugak. ada iras-iras macam muka Dong Woon. hehehe.okay lah. itu aja entri saya untuk kali nie. by the way, jangan lupa tengok video terbaru B1A4, "Baby, I'm Sorry". hehehe. Have A nice Day, Friends

01 April 2012

anak kucing

assalamualaikum, semua

korang semua apa citer ? pasti rindu kat saya kan ?? hehehe, saya gurau aje. okay, saya tahu lah sebab saya dah lama tak update. so, hari nie saya decide lah nak update blog sebab kawan seorang nie kata saya dah lama tak update blog. actually, memang betul pon. hehehe. busy punya pasal. semalam, ada sekolah ganti. itu yang saya tak online blog tu. 

saya tukar cermin mata baru. semalam lah, actually memang patut pon saya tukar sebab kali terakhir saya buat cermin mata time form 2. power mesti dah naik kan. but saya lega sikit bila orang tu kata power saya tu *** ... hehehe. rahsialah ... teka-teka lah ye. nak tahu nape ? naik sikit je. tu yang saya tak cuak sangat. hehe. boleh plak. okay lah, saya tak mahu lari dari tajuk entri saya. seperti yang saya janjikan dulu, saya upload-kan gambar-gambar kucing saya nie. tapi saya upload sedikit je lah. kalau nak tengok lebih, kena lah tengok kat Facebook saya. so, enjoy !!

gambar nie time anak-anak kucing baru cukup seminggu >_<

my beloved cat, Meow

nie lah anak-anak kucing saya. sorry lah kalau tak nampak dengan jelas




okay korang. setakat nie je lah gambar yang saya boleh tunjukkan. saya tak boleh upload banyak-banyak. nanti lama plak loading kat blog saya nie. nak tengok lagi pergi lah kat Facebook saya. okay, bye and have a nice day

actually, ayah saya ada ambil 2 ekor kat surau kawasan rumah saya. tapi saya terlupa nak ambil gambar kucing tu. kucing tu kecil sikit daripada kucing saya nie :)) insyallah kalau saya berkesempatan, saya akan upload-kan untuk korang.