28 November 2011

got injured


assalamualaikum, semua

korang semua apa khabar ?! harap-harap sihat. hehehe. saya tahu ramai yg kecewa pasal semalam sebab Harimau Muda kalah dengan Bahrain 2-3. memang tak sangka Bahrain boleh menang sedangkan Malysia dah 2-0 dah time tu. boleh plak diorang gol 3 gol tu dalam masa 6 minit. memang tak disangka-sangka. ape-ape pon, kita tak boleh nak melawan takdir. maybe Allah dah tentukan Harimau Muda kalah semalam. so, kita kene kuatkan semangat and teruskan sokongan kita kepada Harimau Muda. Okay ?!!
hehehe >_< pandai saya beri kata-kata semangat plak :) huhuhu. semalam saya tak sempat nak online sebab saya pergi keluar dengan family. hari nie pon ya K-O-T ... saya tak pasti lah but mak saya kata nak keluar jalan-jalan hari nie. tak tahu lah. macam nie, balik pada tajuk entri saya kali nie ... saya injured. pelik kan ?! saya tahu korang semua terkejut macam mana saya yg perempuan melayu terakhir nie boleh plak cedera ?! hahaha. perasa jer lebih saya nie .... huhuhu :3
 

maaplah perasan lebih lah saya nie. actually, betul pon. kaki saya injured time main futsal hari sabtu tu. macam mana saya nak jelaskan ya ?! *pikir*  saya tahu pasti korang fikir saya pergi tempat futsal and siap pakai kasutnya and blah blah blah yer .... huhuhuhu T_T actually, saya tinggal kat satu kuarters nie. saya tak nak lah sebut kuarters ape. yg pasti bukan kuarters guru, tentera or bomba .... kat kuarters saya tu ade banyak kemudahan and salah satunya gelanggang futsal. saya nie pakat-pakat lah dengan kawan-kawan nak main futsal. eh, pembetulan !! bukan saya ... saya ikut jer kawan saya nie. dia ajak main futsal pagi tu. so, bincang-bincang, semua setuju .... lelaki lawan perempuan. jangan tersalah anggap. pasukan lelakinya semuannya lebih muda daripada saya. 3 orang form 2 and seorang tahun 6 ... memang dah sah-sah lah tak boleh sebab tak adil. pasukan perempuan 7 orang but lelaki 4 orang jer.

tapi kitorang main jer sebab pasukan lelaki tu tak kesah. tambah lagi, diorang yakin diorang boleh. nampaknya tanggapan diorang salah. kitorang menang plak 5-2 ... memalukan lah diorang nie. kemain lagi berlagak dengan kitorang... tengok-tengok kitorang yg menang .... huhuhu ... time tengah main tu, saya terjatuh. then kaki saya tergesel pada lantai futsal tu. mula-mula saya pikir tak ape-ape lah pada kaki saya sebab lantai futsal tu getah. but habis main tu, saya rasa macam sakit plak. saya tengok lah kaki saya. berdarah 2 jari kaki saya and bengkak pada pergelangan kaki saya nie. sampai nampak daging plak even lukanya tak besar mana. so, buat masa nie, saya tak dapat lah nak main futsal dengan diorang or main baling selipar. kaki sakit. nak jalan pon terjengket-jengket. nie pula nak lari. padah !!!

so, buat masa nie saya tak online Facebook saya lah. maksod saya, Facebook say satu lagi. hehehe ... just saya nak sampaikan pada adik-adik angkat saya nie, Lea and Jess. Maap adek, buat masa nie, akak tak dapat nak online Facebook. so, maybe akak akan reply komen lambat. jadi, harap adek faham lah yer ...

so, guys ... saya tak tahu lah nak kata ape lah but saya nak tanya sikit lah ... ade tak antara korang nie yg tahu macam mana nak download Photoshop ... tolong ya ... kalau ade antara korang yg tahu, tinggalkan mesej korang kat chatbox saya tu ... okay, goodbye ... kalau saya rasa bosan time online tu, saya akan uppdate-kan blog saya nie ... see you soon :)

Posted by Anis Hayati, 28/11/11

1 comment:

Illiyyina said...

aku xpstila anis..tp aku rse yg psl photoshop tuh..akak aku pnye laptop mmg dh didonload..rsenye tu hardware..