28 November 2011

got injured


assalamualaikum, semua

korang semua apa khabar ?! harap-harap sihat. hehehe. saya tahu ramai yg kecewa pasal semalam sebab Harimau Muda kalah dengan Bahrain 2-3. memang tak sangka Bahrain boleh menang sedangkan Malysia dah 2-0 dah time tu. boleh plak diorang gol 3 gol tu dalam masa 6 minit. memang tak disangka-sangka. ape-ape pon, kita tak boleh nak melawan takdir. maybe Allah dah tentukan Harimau Muda kalah semalam. so, kita kene kuatkan semangat and teruskan sokongan kita kepada Harimau Muda. Okay ?!!
hehehe >_< pandai saya beri kata-kata semangat plak :) huhuhu. semalam saya tak sempat nak online sebab saya pergi keluar dengan family. hari nie pon ya K-O-T ... saya tak pasti lah but mak saya kata nak keluar jalan-jalan hari nie. tak tahu lah. macam nie, balik pada tajuk entri saya kali nie ... saya injured. pelik kan ?! saya tahu korang semua terkejut macam mana saya yg perempuan melayu terakhir nie boleh plak cedera ?! hahaha. perasa jer lebih saya nie .... huhuhu :3
 

maaplah perasan lebih lah saya nie. actually, betul pon. kaki saya injured time main futsal hari sabtu tu. macam mana saya nak jelaskan ya ?! *pikir*  saya tahu pasti korang fikir saya pergi tempat futsal and siap pakai kasutnya and blah blah blah yer .... huhuhuhu T_T actually, saya tinggal kat satu kuarters nie. saya tak nak lah sebut kuarters ape. yg pasti bukan kuarters guru, tentera or bomba .... kat kuarters saya tu ade banyak kemudahan and salah satunya gelanggang futsal. saya nie pakat-pakat lah dengan kawan-kawan nak main futsal. eh, pembetulan !! bukan saya ... saya ikut jer kawan saya nie. dia ajak main futsal pagi tu. so, bincang-bincang, semua setuju .... lelaki lawan perempuan. jangan tersalah anggap. pasukan lelakinya semuannya lebih muda daripada saya. 3 orang form 2 and seorang tahun 6 ... memang dah sah-sah lah tak boleh sebab tak adil. pasukan perempuan 7 orang but lelaki 4 orang jer.

tapi kitorang main jer sebab pasukan lelaki tu tak kesah. tambah lagi, diorang yakin diorang boleh. nampaknya tanggapan diorang salah. kitorang menang plak 5-2 ... memalukan lah diorang nie. kemain lagi berlagak dengan kitorang... tengok-tengok kitorang yg menang .... huhuhu ... time tengah main tu, saya terjatuh. then kaki saya tergesel pada lantai futsal tu. mula-mula saya pikir tak ape-ape lah pada kaki saya sebab lantai futsal tu getah. but habis main tu, saya rasa macam sakit plak. saya tengok lah kaki saya. berdarah 2 jari kaki saya and bengkak pada pergelangan kaki saya nie. sampai nampak daging plak even lukanya tak besar mana. so, buat masa nie, saya tak dapat lah nak main futsal dengan diorang or main baling selipar. kaki sakit. nak jalan pon terjengket-jengket. nie pula nak lari. padah !!!

so, buat masa nie saya tak online Facebook saya lah. maksod saya, Facebook say satu lagi. hehehe ... just saya nak sampaikan pada adik-adik angkat saya nie, Lea and Jess. Maap adek, buat masa nie, akak tak dapat nak online Facebook. so, maybe akak akan reply komen lambat. jadi, harap adek faham lah yer ...

so, guys ... saya tak tahu lah nak kata ape lah but saya nak tanya sikit lah ... ade tak antara korang nie yg tahu macam mana nak download Photoshop ... tolong ya ... kalau ade antara korang yg tahu, tinggalkan mesej korang kat chatbox saya tu ... okay, goodbye ... kalau saya rasa bosan time online tu, saya akan uppdate-kan blog saya nie ... see you soon :)

Posted by Anis Hayati, 28/11/11

25 November 2011

jadi babysitter

assalamualaikum, semua :D

korang semua apa khabar ?! sihat tak ?! dah lama saya tak update blog lah. actually semalam saya nak update tapi tak sempat sebab ... saya kene jadi babysitter >_< pelikkan ?! saya tak pernah-pernah jaga budak tetiba jer kena jaga .... hahaha ... actually, anak jiran depan rumah saya. kebetulan semalam, babysitter dia ade hal. tak dapat jaga anak dia terutam yg baby tu. dia mintak mak saya tolong jagakan. so, jagalah. sehari jer pon. orang mintak tolong, kita kene tolong.

memang susah jadi babysitter nie. nak-nak yg masih baby lagi nie. asyik menangis jer. kene dukung lah sebab buaian tak ada. memang susah .... dia asyik menangis lah ... kene bagi susu lah, nestem lah ... aduh, seriius susah. lagi-lagi nak tidurkan dia. kene dukung dia, tepuk-tepuk belakang badan dia. bawa-bawa sana sini. bila dia terlelap baru letakkan dia kat tilam. yg paling kroniknya, dia nie jenis yg tidur kalau orang kacau sikit terjaga. susah betul ... 3 kali dia terjaga. semuanya gara-gara adik bongsu saya tu. tak reti duduk diam. ade jer yg dia nak sentuh baby tu. dah lah tu yg kene pujuknya saya dengan mak saya.

nasib baik lah petang tu mak saya mintak pinjamkan buaian kat jiran saya lagi satu tu. kebetulan, anak dia tak guna masa tu. pinjamkan lah sekejap. nyenyak dia tidur. siap berdengkur lagi. hehehe
memang letih jaga budak... bukan senag tau. macam mana lah bila saya dah dapat anak nanti ?? pasti susah. eh ??!! ape yg saya merepek nie ?! :) hehehe ... dah menjauhlah pulak 



sebelum tu saya mengundur diri nie. saya nak promosi satu lama web nie. korang pergilah kat laman web nie. saya suka gambar-gambar dia. cantik-cantik semuanya. bagi korang yg nak letak clock kat blog, korang boleh amik kat web nie juga. selamat mencuba :)

18 November 2011

aktiviti cuti sekolah

assalamualaikum, semua

apa khabar ?? saya kat sini sihat sejahtera *tak tanya pon* saya kebosanan di sini. tak ade ke sape-sape yg nak temankan saya yg kesunyian and kebosanan kat sini ?! hahaha ... ignore it !! saya dah jadi tak betul or terlebih sihat nie. so, macam mana cuti korang ?! saya tahu korang mesti tengah bosannya lah. percaya lah kata saya nie.

 
saya pon bosan juga. kadang-kadang tu rasa macam nak sekolah balik lah. nak jumpa cikgu, kawan-kawan. nak ade homework. serius nie saya katakan, cuti saya kali nie membosankan. kadang-kadang tu rasa macam pelik tau. sebab sebelum PMR tu saya asyik buat latihan lah, baca nota lah, ulangkaji lah. itu lah inilah ... serius, memang tak rasa bosan macam nie even kadang-kadang rasa bosan gak sebab asyik mengadap buku kan. but sekarang rasa nak sangat mengadap buku. memang saya pon ade jugak mengadap buku sekali-sekala. buku novel, komik, majalah .... itulah yg saya mengadap.
cuti hujung tahun nie saya tak pergi mana-mana melainkan balik kampung. saya tak ade lah pergi bercuti kat mana-mana. maklumlah, duit ibu ayah saya tak cukup lah. hanya dengan balik kampung aje lah yg dapat mengisi masa lapang kitorang di sini.

so, seperti korang tahu semalam keputusan UPSR dah keluar. saya tahu ade yg gembira and ade yg sedih, ade yg monyok and tak kurang juga ade yg tak ade perasaan langsung. saya cakap betul nie. sebab perkara nie pernah berlakulah. saya rasa mungkin orang tu dia gembira or sedih but dia tak tahu nak tunjukkan macam mana. saya tahu lah sebab waktu saya ambil result UPSR dulu saya pon macam tu. macam tak ade perasaan langsung. actually, saya gembira sangat-sangat tapi malang tidak berbau ... semasa nak ambil result tu saya tengah sakit perut yg amat sangat (tak ade lah sakit gila-gila) ... macam mana nak menangis kan ... perut tengah sakit nie !! alhamdulillah saya dapat 5A ... hehehe ... sudahlah tak payah nak ingatkan lagi. sekarang nie, saya kene banyak-banyak berdoa agar result PMR saya cememrlang... ya !!! 9A !!!! doakan lah kejayaan saya nie ya >_<

okay, saya dah tak tahu nak membebel apa lagi. saya rasa sampai disini je lah cerita saya yg paling mengarut saya pernah ceritakan ... so, annyong and good bye !!!

11 November 2011

cuti sekolah bermula

 
hai, guys *lambai*
korang semua apa khabar ? saya yakin korang semua dah start cuti sekolah kan terutama pelajar sekolah menengah. hehehe. to all form 5 students, saya disini nak ucapkan semoga berjaya and selamat berjuang di medan peperiksaan. buat elok-elok tau. saya doakan korang semua berjaya and tenang semasa menjawab nanti. so, bagi kita-kita yang dah bercuti awal nie. berseronoklah and enjoy okay ... yalah dah hampir 11 bulan lebih kita asyik belajar je. so, sekarang nie buat lah apa yang korang nak B-U-T jangan sampai lupa diri ya. huhuhu... pandai saya beri nasihat lah >_<


 
hehehe ... saya rasa kebanyakan sekolah dah start cuti hari nie. saya tak tahu nak nak start cerita macam mana. perasaan teruja sebab cuti nie buatkan saya hilang kata-kata. hehehe. ignore it ! pagi tadi, saya pergi sekolah. pelik kan ?! kata cuti tapi kenapa datang sekolah ? macam nie, kelas saya ada buat sedikit jamuan lah. hahaha. saya yakin korang semua pelik sebab sebelum nie saya dah buat jamuan. asal ada jamua lagi nie ?? hahaha ...jamuan nie sebagai tanda kesyukuran lah orang kata sebab kelas saya merupakan kelas paling terbanyak diumumkan sebagai kelas terbersih tahun nie. bangga tak ?! *sombong plak :p* actually, saya tak sangka kelas saya dapat sebab kelas kitorang dah lama tak dapat anugerah kelas terbersih. dapat pon time awal-awal tahun lah sebab semuanya serba baik and elok. bila dah nak dekat akhir tahun, kotor lah pulak. tapi malas nak bersih kan lah. huhuhu. apa-apa pon alhamdulillah and terima kasih ya allah !

kelas kitorang dapat lah wang tunai RM 70 and 2 hamper lah. so, pagi tadi tu buat lah jamuan kecil lah. makan Domino's Pizza. sedap lah jugak even tak puas makan tapi kira okaylah tu. hehehe. kitorang sempat lah bergambar kat kantin sekolah kitorang tu. saya tak dapat nak bawa kamera sebab adek saya bawa balik kat asrama dia. hmmm, tak apa lah beri chance kat dia :3 lepas nie dah tak boleh jumpa lagi. maybe boleh kot but time ambil result nanti lah ... hmm, contact kat facebook jer lah nampaknya.

 
okay lah sampai disini jer lah entri saya kali nie. nanti kalau saya ada cerita lagi, saya share dengan korang semua. sayonara !!

08 November 2011

ketiadaan ayah

assalamualaikum, semua
 
korang semua apa khabar ?? sihat tak ??? saya kat sini sentiasa sihat sejahtera and happy-happy belaka sampai kadang-kadang tu jadi tak betul pulak >_< hahaha ... cam tu pulak :) BUT hari nie tak happy sangat ko macam dulu sebab ayah saya tak ada. huhuhu. ayah saya pergi balik kampung kat Kota Tinggi hari nie sampai hari Sabtu nie lah kalau tak silap saya lah. kata ibu, ayah balik sana sebab ada urusan tanah. entah lah saya tak tahu lah tanah apa yang ayah and adik-beradik dia nak selesaikan tu. biarkanlah, hal orang dewasa. tak payah nak masuk campur lah.
 
okay lupakan pasal tu. i mean bukan saya nak lupakan ayah saya tapi saya malas nak sedih-sedih lah. tak seronok. hehehe. okay kita happy-happy ye. lupakan segala kesedihan yang melanda.... hahaha ... dah jadi seperti asal >_<
anyway, saya nak ucapkan terima kasih pada korang semua yang follow saya and tinggalkan mesej kat chatbox saya nie. saya dah tengok blog korang semua and saya dah follow. so, syaratnya follow saya dulu lepas tu baru saya follow korang. hahaha... sorry gurau-gurau jer. anyway, thanks again sebab sudi view blog saya yang tak berapa lawa nie and korang punya blog semuanya cute-cute and cantik-cantik. serius saya kata. saya tak tipu :3 so, saya nak out dululah sebab dah ada 2 orang adik saya nie menunggu giliran nak guna komputer nie. hish, sabar jer lah !!!! T_T

06 November 2011

kucing baru

assalamualaikum, semua

pertama-tama sekali saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua umat islam di Malaysia. so, macam mana raya korang ?? okay ? saya yakin semuanya okay-okay belaka. saya ?? malangnya setiap kali raya haji saya akan beraya di Shah Alam, bandaraya yang saya duduk sejak lahir lagi. sebab apa ?? entah lah but for me raya di sini lebih seronok daripada raya kat kampung. but saya tak tahu lah korang yang lain macam mana. sebab setiap kampung lain tau. hehehe. bagi saya raya puasa je yang seronok beraya di kampung. hahaha. okay, balik pada tajuk entri saya kali nie.

terkejut tak ??? hahaha ... saya yakin korang semua tak terkejut or maybe ada yang terkejut dengan entri saya kali nie. psst, saya tak berapa 'okay' kot hari nie. maap lah ya. terlebih happy pulak sebab hari nie raya haji. rasa macam raya puasa lah pulak. okay, ignore it !!

yup !!! saya dapat kucing baru. macam biasalah seperti kucing-kucing saya sebelum nie. kucing jalanan. kali nie, saya yang ambil. saya tengok kucing nie comel semacam je. tu yang saya ambil tu. B-U-T ... malangnya kucing nie sakit. sedihnya, tapi nak buat macam mana ?? dah ambil, bawak jer lah balik rumah. takkan nak hantar balik kan ??? tak patut tu ... hehehe ... buat masa nie saya tak dapat nak tunjukkan gambar kucing tu sebab dia tengah sakit and saya sure kalau saya tunjuk kat korang pasti korang kata kucing saya tu hodoh. hehehe. tunggu dia dah sihat, okay and gemuk and comel and .... apa-apa je lah baru saya tunjukkan. hehehe. jangan marah ye. saya akan tunjukkan nanti. so, buat masa nie tunggu jer lah ye. maybe bulan depan or not tahun depan saya tunjukkan .... hahaha .... sorry again >_<

04 November 2011

jamuan kelas 2011

hello, semua !!!

ape khabar ?? dah lama tak update blog .... hahaha ... mendiamkan diri untuk menenangkan fikiran. okay, fine tipu jer .... hahaha. saya dah boleh terima dah kematian kucing saya tu. hmmm, sekarang nie ramai dok sibuk bincang pasal jamuan tau. saya yakin most of korang jugak sibuk bincang pasal jamuan kan ?! hahaha. saya tau lah. hari tu, saya cerita pasal jamuan PSS punya. kali nie, jamuan pasal kelas saya pulak. hahaha. kelas kesayangan saya, 3 Anas.

jamuan kelas saya nie diadakan pada 31 Oktober 2011 kat SACC Mall. hehehe... hari terakhir bulan 10. saya yakin pasti ada diantara korang tertanya-tanya kenapa buat jamua awal sangat. orang selalunya buat time bulan 11, time dah nak abis sekolah. hmmm, saya akan jawab pertanyaan korang tu (ceh!). actually, kami nak buat bulan 11 but keadaan tak mengizinkan sebbab ada sorang kawan kelas saya nie, dia akan berpindah minggu depan. jadi kitorang nak buat jamuan biar berkumpul sama-sama. tak seronok lah kalau tak cukup ahli, kan? jadi, setelah dibincang beberapa kali tarikh 31 Oktober lah yg semua orang free. jadi, kitorang buat time tu. macam tu lah ceritanya. hehehe. okay jamuan kitorang kali nie kat Nando's kat SACC Mall. nape pilih tempat tu ? ntah lah. diorang nak kat situ. saya ikut jer. pada mulanya nak buat kat Secret Recipe but entah lah tetiba je tak jadi. so, buat kat Nando's jer lah. actually, saya tak kesah. yg penting dapat celebrate sama-sama and tempat tu selesa.

saya ada ambil bebrapa gambar. saya tak tahu apa yg korang akan komen but kebanyakan gambar tu bukan saya ambil. saya mintak kawan saya ambilkan guna kamera saya. hehehe, saya malas nak bangun dari tempat duduk. >_< so, enjoy it !!

sape nie ?! hah, dia nie Anas (bukan nama kelas saya tau. kebetulan je dia masuk 3 Anas). dialah yg mempengerusikan majlis jamuan kitorang nie.

Wan and Mimi ... best friends forever

Peah (Syera), Shila and Dayah


Anis (me), Zue and Peah

Syahmina and Zai

Ida

penolong kelas saya, Iffah

Intan Sue

hah, ini makanan yg kitorang order. nampak sedapkan ?? but malangnya saya tak dapat nak abiskan ayam tu sebab ayam tu terlalu besar and pedas sangat. huhuhu

Zue and Jasmin

Shafa, Syahmina, Iffah, Fatimah, Peah and Zue

Pn. Hafizah (guru kelas), Pn. Felicia, Pn. Zaiton, Pn. Turimah, Pn. Norliana

Itu je lah gambar yg boleh saya share kan pada korang semua. actually, banyak lagi but saya malas lah nak tunggu lama. gambar yg saya upload nie pon nak hampir sejam tau. so, jamuan nie memang best and saya tak akan lupakan kenangan ini buat selama-lamanya. never and never.