28 July 2011

puasa

 
HELLO HELLO HELLO
ANIS di sini !!! korang semua apa khabar ??
hahaha ... hari nie saya happy sikit even saya puasa
puasa ape ?! sunat .... kot
korang (girls) dah ganti puasa ??
harap2 semua dah yer
hah bulan depan dah nak puasa
dah readu semua ?! takut plak saya
bukan takut nak puasa tapi nak PMR
takut plak rasa nyer
yer lah lepas abis puasa raya
lepas tu PMR
kalo dah raya, makna nyer dah nak dekat nak PMR
huhuhu tak boleh nak enjoy sgt lah time raya nanti
kene jaga makan lah
tak boleh makan lebih2 tau
takut nanti .... nanti ape ye *fikir*
pandai2 lah korang pikirkan >_<

esok insyallah saya balik kampung
tak sabar nyer !!! nak jumpa kucing lama saya lah
rindu kat diorang tau
tak tau lah diorang ingat lagi ke tak kat kitorang nie
rasa nyer tak kot
tapi saya tak kesah 
yg penting saya nak jumpa kucing2 saya tu

satu lagi saya nak amik balik novel saya
cuti 2 minggu ari tu saya bawak novel
punyalah semangat nak balik kat shah alam
saya tertinggal novel saya yg saya letak kat sebelah tv nenek saya
saya belum abis baca lagi
tinggal sikit lagi
hope saya jumpa balik
jangan ah hilang *prays*



saya rasa sampai setakat nie jer lah cerita saya
sebelum tu saya nak ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!!!
puasa penuh tau
jangan nak ponteng2 >_<

26 July 2011

It is over


asalamualaikum semua !!!
dah lama tak update blog .... rindu plak :)
hah, semalam nak update blog tapi malas plak sebab saya puasa semalam
so, cam penat sikit lah semalam
apa2 pon ari nie saya ade lah jgk sikit tu mood nak update
actually saya nak tidur tapi ade plak kawasan rumah saya buat jamuan
itu saya tak kesah lah kan tapi yg bengang nyer diorang buat karaoke
tension saya
saya yag asal nyer nak tidur dah tak jadi dah T_T
sedih nyer .... ape2 pon tak elok tidur time petang2 nie
hah !!! saya ada cerita nie
tadi saya baru jer habis ujian KKQ
pagi tadi ujian bertulis and petang tadi lisan punyer
ah lisan tadi saya pasrah jer ah apa yg akan berlaku
hafazan, saya tak hafal satu surah
tarranum and qiraat ... okay lagi lah
ustaz baik ... dia tolong lah sikit2
hah !!!merdeka finally
lega lah sikit ... dah tak payah pikir pasal KKQ lagi
pikir pasal persediaan nak PMR plak
actually, semalam saya keluar KKQ tapi pagi tadi terdetik plak nak sambung balik
ye lah dah 2 thn saya join KKQ
tak kan lah tetiba saya nak break kan ?? esok nyer dah nak exam
so, pagi tadi saya cakap lah kat ustaz yg saya tarik balik kata2 saya tu
thn depan, rasa nyer saya keluar kot
saya tak tau lagi lah tapi rasa nyer saya keluar lah
entah lah ....
okay lah itu jer lah cerita saya buat post kali
bye2 !!!


20 July 2011

tarik diri

 
assalamualaikum semua !!!
hari nie saya tak tau nak cerita ape lah
saya rasa serba salah nie
nak tau nape ?! saya rasa cam nak tarik diri lah
i mean saya nak keluar dari KKQ (Kelas Kemahiran Al-Quran)
saya rasa serba salah sgt2 nie
kalau saya keluar, saya rasa berdosa pulak sebab dulu saya sendiri yg nak sgt masok
kalau tak keluar, saya serba salah jgk sebab saya asyik 'hilang' jer time kls tu
hati saya nie .... entah lah
saya rasa serba salah sekarang nie
rasa berdosa sgt kat ibu bapa saya, ustzh saya and ustaz skali
ape patut saya buat ?!
nak keluar ? next week dah exam dah
memang saya akan gagal lah yg ujian lisan tu (hafazan, tarannum & qiraat)
kalau ujian bertulis, maybe tak kot tapi mustahillah saya nak dpt A
sebab sebelum nie saya asyik gagal jer
actually, that's my faults
saya yg main2 .... tak buat betul2
salah saya tapi ape patut saya buat ?!
bak kata pepatah "nasi sudah jadi bubur" (siap bagi pepatah lagi)
hmmm, pasrah jer lah
salah saya T_T

 
p/s : B2ST akn dtg ke malaysia !!!! 24 ari bln nie !!!! kat i-City Shah Alam .... (bajet cam boleh gi jer T_T)

16 July 2011

lapar

hei2 ....
saya tgh lapar nie
ade tak sape2 boleh bagi saya makanan ??
hahahaha ... gurau jer but seriously, saya tgh lapar nie
mak ayah saya tak de kat rumah lah
saya tak tau lah diorang gi mana
sedih nie T_T


saya bosan and skali dgn lapar lah
saya tak tau nak buat ape nie
nak update blog pon saya tak tau nak cerita ape kat korang semua lah
tu yg saya gi download video
video ape ?! co-ed school
sebelum nie saya ade recommend kan satu lagu famous diorang kat korang semua'
saya tak tau cam mana nak eja tajuk lagu dia lah
hahaha ... pelik sikit
ape2 pon, tadi saya gi dgr lagu diorang yg lagi satu : "Too Late"
lagu tu agak gempak lah jgk tapi satu jer yg saya tak b'kenan sgt
ape2 pon saya tak bleh nak kritik lah sbb itu tarian diorg
kalo nak tau ape yg saya tak b'kenan tu, tgk lah sendiri lagu diorang yer
hehehe
ape pon saya minat dgn co-ed school tapi skrg nie saya dah tak dgr lagi berita psl diorg
sedih benar >_<
ape2 pon, saya tak tau sama ade korang tau ke tak psl satu group nie
nama dia 5dolls
saya dgr cerita group tu sub unit dari co-ed school
4 org dr co-ed school and seorg members baru
saya malas nak tgk video diorang
nanti lah kalo saya rajin ... saya tgk lah
eh ?! saya tak tau nak ckp ape lagi
so, see ya !!!
lagi satu, saya ade sediakan satu tutorials
tapi bkn saya yg ajar
saya just sediakan blog2 yg ade tutorials sajer
so, kalo korang semua nak cantikkan blog korang
boleh gi kat tab menu saya "tutorials"



10 July 2011

KKQ

assalamualaikum, semua !!
ape khabar semua ?!
sihat tak ??
hahaha .. tetiba plak baik tanya khabar org >_<
hah ! actually, saya tak tau nak post ape lah
saya nak kongsi cerita sikit nie
selasa dpn eh maksod saya selasa nie saya ade ujian hafazan
saya takut lah
dah lah byk surah saya tak hafal .... cam mana nie ??
tension saya tau
ape2 pon saya hrp awak semua tolong doakan utk saya
saya takut saya gagal lagi ujian KKQ nie
tolong yer ....
terima kasih byk 2

06 July 2011

mati

annyong haseyo and assalamualaikum
tajuk post saya kali nie (tgk atas)
sape yg mati ?! kucing saya lah
yg mana ?! yg paling kecik uh
yg b'nama "qittun"
baru mati pagi tadi time saya kat sekolah
sedih tu sedih lah jgk tapi saya tak de lah terkejot mana pon
jgn salah paham ye
bkn saya suka tgk kucing saya mati
tapi memang dah ade tande dia nak mati
pagi tadi sebelom gi sekolah
mak saya kata "qittun" dah lemah
ye lah, selalu nyer kalo org usik dia jer
terus mengiau tau tapi pagi tadi dia tak layan pon
kalo layan pon perlahan jer suara dia
nampak lah dia dah lemah
nak katakan tak bagi susu, bagi
siap susu kambing campur madu lagi dgn ayat quran lagi
tapi ... dah takdir
pasrah jer lah
tinggallah kucing saya yg bernama "sepet" nie kat rumah nie
main lah dia sorg2 sebab dah tak de kwn dah T_T

03 July 2011

my new pet

annyong haseyo and assalamualaikum, semua
hah, ari ni saya mau cerita psl kucing baru saya nie
saya rasa saya dah bagi tau psl kucing baru saya nie tapi saya tak ceritakan lebih terperinci
mak saya jumpa kucing nie kat longkang surau kawasan rumah saya
dia asyik mengiau2 jer ah
so, mak saya ajak kwn dia gi amik kucing uh
mak saya ingatkan kucing tu besar lah sikit kan sebab suara dia bukan main besar lagi
skali kan, mak saya tarik, tengok2 kucing tu kecik benar
memang kecik sgt2 lah 
kucing baru lahir katakan
mak saya tak sampai hati nak biarkan kucing uh
mak saya kata memang buruk rupa kucing uh
ade cam rupa tikus pon ade cam anak anjing pon ade
tapi bunyi kucing
so, mak saya pon pasrah jer ah amik ah kucing nie

nampak tak kucing nie ?!
sorry lah gelap sikit
maklumlah dia warna hitam
tu yg tak jelas sgt tapi dia memang kecik ah
besar tapak tgn kita (kecik sikit kot)
kucing nie masih kecik lagi tapi dah bukak mata dah cuma masih tak boleh nampak dgn lebih jelas ah
nama belum ade lagi
rasa nyer call dia "qittun" actually, ianya p'kataan bhse arab
kalo tak salah saya "qittun" tu kucing ah dlm bhse arab
tapi tak tau ah betul ke tak
rasa nyer betul kot >_<
kalo salah ckp tau
saya nie tak pakar sgt bhse arab nie ... hehehe

hah, yg nie tempat tudo kucing kecik saya nie
sori ah ... buruk sikit tempat tido nyer
belom cukup duit nak beli tempat tido yg sesuai lagi ... hehehehe
jgn kutuk okay ?!

01 July 2011

sad T_T

annyong haseyo, kwn2
ari nie mood saya tak brape baik sgt lah
hal ini kerana (ayat karangan plak)
  • fs dah tukar new site
  • sabtu nie ade sekolah ganti
itu lah sbb nyer
saya tension giler (tak de lah tension mne pon)
fs itu ape ?! fs itu Friendster
saya tau fs skrg nie dah ramai org tak guna
hanya ade sesetengah jer ah yg guna
ape2 pon, saya suka guna fs sebab kat sana ramai kwn minat korea
so byk benda yg saya boleh share dgn diorang semua
majoriti kwn saya kat situ org malay yg minat korea
hehehe
best lah kwn dgn diorang tau tapi tadi say bukak fs
tgk2, fs dah tukar site baru

tu satu hal, yg lagi satu plak ari sabtu nie
baru rancang tak mau gi sekolah
tapi dah cikgu kata sekolah ganti
kena ah gi ... pasrah jer ah
sedih tu sedih lah jgk tapi nak buat cam mana ??
kene gi gak kan ...