injection

annyong haseyo, chingu (dah balik bhse korea)
sepanjang 5 ari nie mcm2 dah b'laku kat dalam hidup saya nie
ade pahit and ade jugak manis

yg paling pahit bagi saya adalah ... merujuk tajuk post saya kali nie
saya kene injection T_T
bukan saya seorang jer, rasa nyer semua form 3 kat sekolah saya kene
sakit dowh (x de lah sakit sgt)
tapi sakit ah jgk
tangan nie rasa lenguh2 lah
kitorang kene inject "kancing dagu"
saya pon tak tau ape bende tu
dah nurse tu panggil, so kene ah inject nie
kene nyer semalam lah tapi tak rasa sakit sgt
ari nie yg rasa agak ah sakit jgk
sentuh sikit jer, dah sakit ...
huhuhu T_T
sabar jer lah ... dugaan nie
hehehe ... ade lah jgk bdk nangis
memalukan kan ?? hehehe ...
nak buat cam mana ? nama pon tgh takut
mcm2 boleh jadi ah
yg paling memalukan, ade plak bdk laki nie nangis and tak kurang jgk jerit
panggil nama "mama"
hehehe ^_^
tak boleh belah lah
kalo perempuan uh, kira okay lagi ah
nie laki yg t'jerit2 plak
bukan semua ... ade lah sorang 2 org uh ...
hehehe

p/s : saya ade kucing baru ... kucing jalanan jgk .. tapi yg nie anak kucing yg baru jer dilahirkan ... mak saya jumpa kat longkang T_T kucing saya yg skrg nie msih marah lagi sebab cemburukan anak kucing uh ... kelakar lah plak tgk dia :p

nothing

annyong haseyo, chingu
actually, saya tak tau ape tajuk post saya kali nie
and sebab itu saya letak tajuk "nothing"
homework saya tak siap lagi
malas lah nak buat :D
tolong buatkan boleh ?!
hahaha .. gurau jer lah

di sini saya nak berkongsi cerita psl satu lagi band korea
baru jer debut
saya rasa ramai dah tau kot
apa2 pon, saya nak share jgk ah (degil betul)
nama group nie "Block B"

nie lah gambar group nie
nampak cam Gothic kan ?!
hahaha ... lagu diorang sedap lah jgk
bagi saya lah ... lagu diorang jenis hip hop
saya memang suka lagu jenis hip hop and R&B
saya tak tau nape saya suka group nie
entah lah >_<
saya tak kenal sangat group nie yg saya tau maknae dia PO
dia yg berdiri kat sebelah kanan uh
saya minat dia ?! tak ah
saya tak minat dia T_T
saya minat yg .... ke-2 belah kiri and yg duduk uh belah kanan
nama dia saya tak ingat lah
lupa plak
hehehe

okay lah, tu jer lah sedikit maklumat yg saya tau psl group nie
kalo korang berminat dgn group nie
carik lah sendiri psl maklumat nie
hehehe ... jgn marah lah

my pet

annyong haseyo, semua !
ape khabar ? sehat tak ? harap2 semua nyer sehat2 belaka
hmm, dah lama tak update blog
rindu plak >_<
ari nie saya nak berkongsi cerita psl lucing baru saya nie

hah !! ini lah kucing baru saya
saya tau kucing nie tak de lah comel mana sebab mata dia sepet
and disebabkan itu lah kitorang panggil dia "sepet"
hehehe
ape2 pon, dia tetap kucing saya
even dia tak comel tapi dia manja tau
dia selalu ikut kitorang gi mana2
kalo kite gi dapur, dia ikut lah
tak mcm kucing dulu ...
yg dulu tu, dia ikut kalo nampak kite gi dapur jer
biase ah, gi dapur nak makan lah
kucing nie manja tau ... kucing dulu tak manja sgt
dia akan manja biler dah tak de sape nak layan dia
baru dia carik org
kalo kucing yg baru nie, kite main2 dgn dia
dia layan ah tapi kadang2 uh sakit jgk
sebab dia main kuku .. dia suka gigit2
tapi tak sakit lah ^_^

hahaha .. kat family saya
ayah saya jer yg masih tak boleh terima kucing nie
biase ah tu ... terkenang kan kucing lama
tak pe, lama2 nanti ayah akan terima jugak
hehehe

had some fun

annyong haseyo and assalamualaikum, semua !!
wah, seminggu tak online bagaikan hidup nie tak lengkap lah XD
kat kampung tu, rindu giler kat komputer nie
nak online tapi ... luper kan jer lah


hmm, selama seminggu saya dok kat kampung
best lah jgk >_< 5 ari kat kampung ibu (muar) and 3 ari kat kampung ayah (kota tinggi)
banyak aktiviti yg saya buat kat sana
hmm, gambar ade saya amik tapi malas nak upload kat sini lah
lama loading ... saya malas nak tunggu
kat kampung ayah saya, saya pegi round2 satu kampung naik motor
bukan saya yg bawak motor tu tapi sepupu saya
saya just tumpang kat belakang dia
hehehe .. saya belom reti lagi tunggang motor tapi naik motor saya reti XD

saya tak tau nak cerita ape lah
kalo saya tunjukkan gambar2 kat sana, boleh lah saya bercerita kat korang semua
hmmm, saya ade berita sedih nie
saya tinggalkan kucing saya kat kampung
dua2 tu saya hantar
sedih tu memang sedih tapi kucing2 saya tu lebih elok dok kat kampung
kat sana luar kawasan nyer
saya akan rindukan kucing2 saya

hmm, baru balik semalam ari nie dah ade kucing baru
adik saya amik kat jalan .. entah mana2 dia amik
saya tak tengok lagi kucing nyer
rasa nyer tak secomel kucing saya yg dulu
ape2 jaga 'dia' cam kucing sendiri
biler dah besar, hantar kat .....
tak tau lah ... nenek saya kata jgn hantar kucing yg dah besar kat dia
takut gadoh nanti ^_^
hehehe

boy friend

annyong haseyo and assalamualaikum, semua !!!
hari nie saya nak bercerita psl "boy friend"
sebelum nie saya penah maklum kan psl group baru nie
kali nie saya nak bagi tau sedikit maklumat psl diorang
setelah hampir sehari (hahaha) saya carik maklumat psl diorang, akhirnya saya jumpa jgk
hmm, biar saya perkenalkan setiap member-member group nie 

terdiri daripada 6 org yg diketuai oleh dong hyun
berusia 22 thn
hensem tak ?? hahaha
kalo nak amik lah
saya tak marah yer ... hehehe







yg nie plak nama dia hyun seung
bukan hyun seung b2st tau
usia dia 18 thn
lahir pada 9 jun 1993








yg nie plak jung min
berusia 17 thn
lahir pd 2 jan 1994













yg nie plak kwang min and young min
ya, diorang nie kembar
yg kiri uh kwang min and yg kanan uh young min
umur 16 thn
lahir pada 24 april 1995
saya minat si kembar nie lah
nak amik ??
boleh ajer
kite kongsi yer ?!









yg nie plak min woo !!!
my hubby !!!
cute tak ?? cute kan ...
hehehe
umur 16 thn jgk
lahir pada 31 julai 1995
merupakan rapper group nie
pelik kan ?? jarang rapper sesuatu group uh muka comel cam nie
hehehe ... tak kesah lah




itu lah sedikit maklumat psl diorang nie
yg unik nyer, group nie ade 3 org maknae
selalu nyer sesuatu group uh ade 1 org atau tak pon 2 (shinee)
tapi jarang lah
sebab uh lah saya suka dgn group nie
hehehe ... lebih2 lagi my min woo and young min >_<

bagi korang yg tau maklumat lebih lanjut,
boleh search kat website nie
web nie khas utk semua peminat boy friend

girls generation

video
annyong haseyo and assalamualaikum semua !!
ari nie saya nak berkongsi sikit pasal girls generation atau lebih dikenali sebagai snsd
saya rasa ramai dah kenal dgn girls generation nie
hehehe
seperti korang semua nampak, kat atas nie video
kalo korang rajin tgk lah video nie
video nie ade 2 lagu
lagu "The Great Escape" and "Mr. Taxi"
saya suka sgt tgk diorang nyanyi and menari
but psl menari tu, saya tak tau nak kata ape lah
diorang menari agak ah s****
ape2 pon saya suka dgr lagu diorang lah
hampir semua lagu diorang saya ade, skali dgn video lah >_<
saya rasa mereka lah girls group yang paling saya minat
saya pon tak tau lah nape saya minat giler dgn diorang nie
maybe sbb diorang semua nie satu syarikat dgn super junior kot
ape2 pon, saya suka giler dgn diorang nie
saya tau ramai org anti group nie
tapi saya tak kesah ... saya nak minat, saya punyer hak lah
korang semua cam mana plak ?!
saya tak pakse korang semua nak minat group nie
saya just nak berkongsi minat sahaja >_<
harap korang jgn salah paham pada saya

sunny, hyo yeon, jessica, seohyun, yuri, yoona, taeyeon, soo young, tiffany

mengandung ?

assalamualaikum and annyong haseyo XD
mengandung ?? saya ke ? of course bukan saya lah
jangan salah paham dowh ... dosa tau XD
tak de lah saya nak cerita psl kucing kesayangan saya nie
saya ade dua kucing ... seekor jantan and seekor lagi betina
hmmm, gambar nyer nanti saya tunjukkan
mcm ini, saya and family saya risau giler lah dgn kucing betina kitorang nie
nak tau kenapa ??
mcm nie, kucing betina nie atau kitorang panggil 'dia' dgn nama "eek" (jgn pertikaikan nama uh)
tuhan saje lah yg tau betapa gemuk nyer lah  kucing kitorang uh
nak katakan gemuk, boleh jgk tapi risau jgk takot2 'dia' mengandung
yer lah, jantan dgn betina
kita tak tau kan ... paham2 jer lah
tapi biler tgk balik kat yg jantan uh
masih kebudak2an
masih nak main2 lagi ... t'lompat sana, lompat sini
tension jgk kadang2 tu
so, kiorang just pikir positif jer ah
yg "eek" uh hanyalah kegemukan bukan sebab 'dia' mengandung
harap2 betul lah
tak mau 'dia' mengandung
nanti susah plak
rumah kitorang nie tak de lah sebesar mana
hmmm, ibu kata nak hantar kucing kitorang kat kampung
senang sikit ... biar 'diorang' bebas main kat kampung
kat sini terhad sikit .. hanya boleh main dalam rumah jer

apa2 pon, tgk ah ari ahad nie
sebab nak balik kampung and bawak kucing sekali
tgk lah nenek nak ke tak jaga kucing nie

bagi korang semua yg ade formspring ... follow saya boleh ??
nie saya punyer formspring