31 May 2011

nak ikut

assalamualaikum and annyong haseyo, kawan2
kali nie bagi salam dua2 plak
hahaha ...
semalam tak sempat nak update blog
sebab semalam ade sepupu datang
2 keluarga plak uh
seorang belah ibu and seorang lagi belah ayah
yg belah ibu tu, diorang singgah sini sebab baru lepas hantar anak diorang kat pulau pinang
tu yg dah alang2 uh, datang ah sini
yg belah ayah plak datang sini sebab diorang nak gi Bandung
Bandung kat Indonesia tau
bukan bandung lain >_<
diorang naik Air Asia
itu yg tumpang kat sini kejap sebab nak gi kat KLIA
actually, saya punya saudara kat indonesia
saudara jauh lah orang kata
tak penah b'temu pon sebelum nie
just chatting kat facebook and skype
saudara saya itu nak gi bandung sebab nak gi tengok diorang lah
hmm, dah rezeki diorang
pasrah jer ah
memang saya teringin nak gi tapi duit tak cukup ah
kalo duit cukup pon, belum dijadikan keperluan lagi nak gi sana
apa2 pon, buat masa ini biar lah diorang gi dulu
mana tau suatu hari nanti allah murahkan rezeki ayah saya
dapat lah saya gi 
hehehe

buat sepupu saya tu, jaga diri baik2 lah ...
jgn lupa belikan sesuatu utk kitorang
hahaha ... gurau maa ^_^

p/s : saya dah tau apa makna B1A4 ... hahaha ... baru tau semalam lah ...
rupa2 nyer ... maksod nyer seorang darah B and 4 orang darah A
rupa2nyer nama group diorang ade kene-mengena dgn jenis darah diorang
hehehe ... baru tau lah

29 May 2011

new korean band

annyong haseyo,chingu
hah !! maap lah kalo korang semua pelik or marah kat saya
sebab saya kejap2 bagi salam
kejap2 ckp "annyong haseyo"
hehehe ... apa2 pon, itu semua ikut mood saya lah
hah ! tajuk saya kali nie adalah ....
seperti yg korang semua baca kat tajuk post saya kali nie
saya nak cerita psl satu lagi group baru korea nie
nama group nie adalah BOYFRIEND
haha ... memang pelik kan nama diorang ?
apa2 pon, diorang semua nie cute2 belaka
bagi saya lah ... saya tak tau lah cam reaksi korang yg tak minat korea uh
nie lah group yer 
baru jer debut dgn lagu diorang yg b'tajuk "boyfriend"
diorang semua nie kurus tau
apa2 pon saya tak kesah ah
saya suka tgk video diorang nie
comel lah
comel sgt2
lebih2 lagi min woo
dia tu cute tau
hah ! dia tu saya punyer
hehehe
just kidding jer
kita sharing okay ?
sharing is caring maa >_<
maklumat psl diorang tak bayak saya jumpa tapi saya akan berusaha mencariknya
hehehe
sanggup carik :p
jgn marah maa ... al-maklum lah dah minat
mmg sanggup carik >_<

itu lah post saya kali nie
nanti kalo saya jumpa info psl diorang, saya cakap ah
maap lah bagi korang yg tak suka dgn korea nie
saya memang minat korea tapi tak fanatik tau
saya masih layan lagi lagu2 tempatan malaysia
saya masih bangga lagi jdik rakyat malaysia
so, harap maklum >_<

27 May 2011

over

assalamualaikum, semua !!
hah ! ari nie ari jumaat (org tau lah)
hehehe .. ari t'akhir exam
i mean mid-year exam XD
hahaha happy rasa nyer
but esok ade p'kampungan ilmu T_T
tak suka nyer
apa2 pon kene gi jgk sebab wajib lah

cuti nie tak tau nak buat ape lah XD
hah ! nak siapkan folio sej
tak siap lagi
ade lah jgk beberapa yg dah hantar tapi ramai belum hantar
kali nie nak buat folio betul2 lah
nak siapkan sebelum balik kampung
hehehe ... tak sabar rasa nyer nak balik kampung
maklum lah dah lama tak balik
mesti rindu ya ah !! >_<
dalam masa yg sama nak kene study utk KKQ
bagi korang semua yg tak tau ape itu "KKQ"
hah ! meh sini Cikgu Anis bagi tau (hahaha)
KKQ tu adalah .... Kelas Kemahiran Al-Quran
KKQ nie cam kita study subjek tambahan lah
maksud nyer, tak wajib utk semua pelajar mengambil nyer
disebabkan saya berminat lah jgk dgn kelas nie
so, saya pon masok lah thn lepas

lepas jer cuti nanti ada exam KKQ lah
exam nyer tak de lah susah mana
jwb soalan objektif lah ... 60 soalan
dalam masa sejam kot ... kalo tak salah saya lah
senang kan ? kalo tak baca, gerenti tak boleh jawab nyer ah !!
hahaha ... exam nyer bukan tu jer
kena hafaz surah jgk tapi surah nyer tak de lah panjang mana
ayat jer panjang ... bilangan surah tak
hahaha .. ckp jer lebih
tapi saya belum abis "khatam" lagi XD
apa2 pon, saya akan cuba yg t'baek cuti nie
doakan saya ya ?! ^_^

B2ST Beautiful Pictures, Images and Photos

26 May 2011

esok !!!

annyong haseyo, chingu
peh, tinggal satu ari jer exam
lepas tu, dah abis and ..... MERDEKA !!
hahaha ... orang lain dah abis exam tapi sekolah saya belum abis lagi T_T
ape2 pon, abis exam, teros cuti tapi utk saya and kwn2 yg lain belum cuti lagi
sebab ari sabtu and ahad ini kitorang ada p'kampungan ilmu fasa 2
huhuhu >_< kacau saja lah
apa2 pon, kene pegi jugak sebab wajib

esok, exam math 1 and sej
peh, subjek berat uh
malam nie study betul2 lah
jgn main2 lagi
hehehe ....

24 May 2011

online aje

annyong haseyo, chingu !!!!
hah !! lagi 3 ari exam nie
saya dah try tak mau online time exam, tapi tak boleh lah
susah bagi saya kalo tak online
maklumlah, selama ini asyik on jer
kadang2 tu, saya cuak jgk sebab saya tengok kwn2 saya tak de sorang yg on
diorang belajar ke ?? tapi biler tanyer, diorang kata diorang on 
diorang on time malam >_<
patut lah saya tak nampak diorang on sebab saya selalu on time petang2
hehehe but serius saya kata saya memang tak boleh on time malam
ini disebabkan ..... time malam uh time saya belajar
hahaha ... tapi kalo nampak saya on time malam
makna nyer tu time tu saya tak busy lah
hehehe

ape2 pon, saya akan berusaha utk tidak online time exam
esok kot saya try ... >_<
hehehe
saya tak tau nak citer ape lah
yg pasti saya tengah bosan nie and ....
itu jer ah yg saya nak katakan
good bye !!!

21 May 2011

my USB

hah !! ini buat kali ke-2 saya post tau
hahaha ... bangga plak
opss, ari nie saya mau cerita USB 
USB atau lebih dikenali sebagai pendrive
USB sape ? of course saya punyer pendrive
hah nak citer nie
saya ade 3 pendrive ! hahaha ... bangga plak
saya tau ramai kat luar sana ada byk pendrive daripada saya
apa2 pon, saya saje jer nak cerita psl pendrive saya

yg nie pendrive pertama saya
saya dapat time form 1 lah
saya syg sgt pendrive nie sbb dia pendrive pertama saya
hahaha
my first pendrive nie actually dari mak saya
mak saya bagi pada saya sbb dia dah ade yg baru
tu dia bagi saya









yg nie pendrive kedua
yg nie saya beli guna duit saya sendiri
kat pkns
tapi syg nyer
pendrive nie dah rosak sbb saya asyik 'cocok' kat komputer setiap kali saya on
tu yg dah tak boleh guna dah
sedih betul T_T





yg nie pendrive ke 3 saya
baru beli ari tu
maybe nie yg t'akhir kot
hahaha
tak kesah lah
yg unik nyer
pendrive nie kecik sgt
susah saya nak masok kan dalam komputer
sbb kecik benar
apa2 kecik2 pon cute jugak
hahaha

haha !! itu lah pendrive saya
pendrive saya tak de lah mahal mana
murah jer
kepada semua yg kutuk2 saya sbb psl post saya kali nie
sorry ah .. jgn jeles lah sbb nie blog saya
jadi suka hati saya lah apa yg saya nak post kan

p/s : saya tgh bengang dgn adek saya sbb dia kutuk saya ... gara2 saya siarkan pendrive
apa2 saya tak kesah apa korang nak kata ... korang kutuk saya, korang yg dosa tau
hahaha .... jgn marah ... maap kalo terasa

super junior's fans

annyong haseyo chingu
hah !!! ari nie saya ade berita baik punyer lah
especially utk peminat setia super junior
actually, saya kata skrg nie ramai giler org dah anti super junior
saya yg dulu nyer minat giler dgn super junior nie 
dah tak minat sgt
semua nyer gara2 grop diorang  dah tak keluarkan lagu baru dah
and dah tak de ape2 berita psl diorang
so minat terhadap super junior tu makin lama makin hilang
ditambah dgn ramai plak group baru yg muncul
peh, mmg lah lagi hilang lah minat uh

apa2 pon, mcm nie semalam saya chat dgn kwn saya nie
kwn mana ? rahsia lah ... hahaha ... kwn dari terengganu 
dia kata super junior akan buat comeback diorang bulan 8 nie
peh, gembira lah dengar nyer
harap2 betul lah

to all peminat super junior : 
super junior akan kembali !
just wait for their comeback

to super junior :
we are really miss you
please comeback !!
we will always be with you
you are the best super junior !!!
hwaiting !!!!

p/s : pasti korang pelik nape ari nie aku ckp "saya" ... actually mulai ari nie ... aku akan gunakan bahasa "saya" yer ... nak jadi bdk baik lah ... hahahaha !!

20 May 2011

berehat sebentar

assalamualaikum, semua (ari nie baek sbb beri salam)
hah !! lega sikit ... even just tinggal lagi 5 ari lagi exam tapi aku rasa benar2 stress and penat lah
mana tak penat nyer, 2 ari nie aku bangon awal 'sikit' dari biasa
pkl 5 pagi ... tu pon semata2 nak study subjek yg aku tak sempat nak 'khatam'
sabtu and ahad nie banyak yg aku nak buat
dgn folio nyer, dgn exam nyer ... dgn seni nyer
ah byk lagi lah !!! yg pasti aku nak jgk edit blog nie
hahaha ... blog aku nie still under construction
baru belajar mengedit blog dgn lebih mendalam

bagi korang semua yg ingin menjadikan blog korang lebig cantik dan menarik
korang boleh rujuk kat blog nie tutorials
just click jer mana2 links kat blog uh and just follow ajer ape yg diorang ckp
btw, serius aku kata blog diorg semua nyer lawa2 belaka
rambang mata aku tengok tau
rasa cam nak campak jer komputer sbb blog diorang sume nyer lawa2 and comel2 belaka
so, good luck okay !!!

btw ini adalah senarai exam yg aku dudki sekarang nie :
  • bm 1
  • arab
  • seni 1
  • sc 1
  • math 2
  • pai
  • math 1
  • sc 2
  • geo
  • sej
  • seni 2
  • sivik
  • pjk
  • bi 1
  • bi 2
  • khb
yg aku potong kan uh dah jwb dah
ish, byk lagi lah kertas exam nie
ape2 pon 
terima lah seadanya >_<






p/s : saya tak sabar nak cuti 2 minggu !!!

19 May 2011

seksa

annyong haseyo
aku kalo time exam mmg rajin nak update blog
sbb tak tau nak buat ape >_<
hehehe ... peh tadi exam arab, seni (paper 1) and bm (paper 1)
arab tu bleh lah jwb tp bahagian petikan uh (dlm teks) agak susah sikit lah
ramai plak kwn2 aku kata yg tu susah
but aku rse insyallah aku bleh dpt A kot ^_^
80 ke atas .... hrp2 cam uh lah
jgn dpt B tp kalo dah ditakdirkan terima jer lah
BM td agak susah ah sbb soalan dia pelik2 lah
lebih2 lagi bahagia blkg uh
jwpn dekat2 sme 
tu yg agak pening uh
aku kalo soalan dah susah ... ngantok ajer lah
nak t'tido pon ade tp tahan mata lah alamatnya ^_^

ape2 pon pasrah jer ah
terimalah seada nyer yeee ....
seni first time plak aku rse 'agak' senang
hahaha
boleh lah jwb ... sume boleh lah
seni aku target dpt B ah 
tak C ... result aku buruk gara2 paper seni
asyik C jer
nak buat betul2 nie
ape lagi ??!!! ah tajuk aku "seksa" tp bkn psl exam yg aku nak citer
hehehe .. salah tajuk plak

cam nie, mak aku kata dia nak hantar 2 ekor kucing aku uh kat umah nenek aku
mula tu mmg rse sedih gak .. ya lah org dah jaga dari 'dia' kecik smpi dah besar (tak de lah besar mne)
syg sik !!! but satu jer sbb aku rse lebih baik 'dia' dok kat umah nenek aku
sbb nyer .... aku kesian dgn kucing aku uh
asyik2 kene dera ngn adek2 aku uh terutama adek pompan aku uh
bkn dia dera pukul ke ape
tp dia cubit kucing uh ... dia tekan perut kucing uh
mne tak mengiau jer kucing uh
tak sanggup aku tau
dah byk kali aku tegur
rotan pon dah byk kali hinggap kat bdn dia tp tak b'ubah2 pon
sama jerr .... at least kalo 'dia' dok kat kg dgn nenek aku
bleh lah 'diorg' hidop bebas sambil uh temankan nenek aku
aku tak sanggup ah tgk kucing uh t'seksa sbb adek aku yg tak b'hati perut uh
bayangkan lah dia yg gila2 kan kucing tp dia yg buat kucing uh merana
tak patut betul
sabar jerr ... mudah2an adek aku dpt balasan yg setimpal ....
sedih tau ... sian kucing aku uh TT_TT
and disbbkan tu lah aku labelkan adek aku uh sebagai "MUSUH KUCING"
kucing uh pon lari biler nmpk adek aku
mmg padan lah kucing uh tak suka dia ....
hmmm ....

18 May 2011

exam fever TT_TT

annyong haseyo, chingu *waves*
ari nie rajin nak update blog maa
hahaha ... esok aku dah start exam
takut pon ade
happy pon ade
biase nyer happy sbb lepas exam teros cuti
but ari sabtu and ahad tu ade perkampungan ilmu fasa 2
alah, baru nak enjoy
ape2 pon, okay lah tu
by the way, sbb lps cuti nnti kitorg pasti sibuk nyer ah
yer lah ade ujian tu lah, nie lah, gerak gempur lah
ape lah ... aduh !! bikin tension sik !!! (bhse indon lah plak)

but doakan aku yer
takut nie ...

ah, aku ade cerita nie
dah alang2 tu update blog
so, nak cerita lah
hah !! baru2 nie ade satu group korea baru
nme nyer "GIRL STORY"
yg unik nyer group nie t'diri drpd 4 org members dimne semua nyer berusia 12 thn ke bawah
paling tua 12 thn and paling muda 10 thn
diorg merupakan the youngest korean group
bdk2 nyer sume comel2 belaka
diorg debut dgn lagu "pinky pinky"
aku blom dgr lagi
abis exam kot aku dgr
hehehe

hah ... nie lah group nyer = =>
yg paling tinggi tu adalah maknae group nie
yg paling kiri tu yg paling tua , 12 thn
cute kan diorg nie
hahaha
aku suka yg belah kanan uh
cute lah dia tu
hahaha

byk lagi yg aku nak citer tp yg tu jer lah yg dpt aku citer kan
btw 2AM akn dtg kat malaysia
U-KISS akn buat fans meet kat sini jgk
Jang Geun Suk pon sama
wah, rmi nyer nak dtg kat malaysia
kepada sume artis2 korea yg bakal dtg ke malaysia
aku ucapkan 
"WELCOME TO MALAYSIA"
hahaha
but sorry tak dpt gi tgk kamu semua lah
huhuhu T_T

15 May 2011

hello

annyong haseyo, chingu
hah !! dah lama tak update blog lah
rindu plak
next week dah start exam
start ari khamis but menengah dah start lama dah exam sbb subjek diorg byk
aku exam selama 7 ari
OMG !!! lama tuh !!! mne tak lama nyer
sbb subjek bkn PMR pon msok skali
sbr jer lah aku >_<
ari nie tak de mood sgt nak bljr
hehehe

by the way, tak sbr nak tunggu esok
sbb HARI GURU
aduh tak sbr nyer ...
yer lah esok tak bljr langsung
pasti best sambutan hari guru thn nie
huhuhu ..  tak sbr nie
tp kene beringat2 jgk sbb exam dah dekat
aku ade lah study jgk
tp rse nyer blom cukup lagi study nyer
byk yg nak kene study nie
tp kdg2 tu rse malas plak tau ^_^
btw aku akn cuba gak
doakan aku yer ...
HWAITING ANIS !!!

08 May 2011

B1A4

annyong haseyo, chingu ^_^
hehehe ... dah lama tak update blog
nmpk nyer seminggu skali atau 2 kali jer lah aku update ... :p
hehehe ... tajuk aku kali nie adalah "B1A4"
pasti korg pelik ape tu 
>_< actually, tu nama group baru korea
haha ... aku dah tau lama dah psl group nie tp semlm bru t'detik nak gi dgr lagu diorg
mak ai, (rse cam nak mati) sedap dwh, lagu diorg
aku suka lah ..... !!!!!!!!!!!!!!!

hah !!! biar aku terangkan sape diorg
maksod group diorg aku tak tau tp ade kene mengena dgn watak kartun
t'diri drpd 5 members
leader diorg ..... JIN YOUNG

hensem tak ???
hahaha .. yg nie aku punyer yer
hehehe ...
aku minat lah dia nie
hehehe












yg nie nama nyer BARO (nama panggilan)
merupakan rapper group nie
yg nie adik aku (yg kecik) tu minat
adik aku mmg cam tu ...
segala rapper dia suka yg penting bertopi >_<









yg nie SANDEUL
yg nie penyanyi utama group nie
nmpk cam maknae group nie
tp sebenarnya tak pon
yg nie adik aku, mashitah suka
hahaha .. dia nie comel lah











yg nie CNU 
yg tu nama panggilan dia
muka dia nie nmpk cam pondan tp suara dia mak ai
merdu !!!!
muka dia ade iras2 muka Heechul (super junior)













hah !!! akhir skali ....
GONGCHAN ....
the maknae group 
nie muda lagi
baru umur 17 thn
aku pon minat yg nie jgk ....
hehehe









hah !! itu lah dia maklumat tentang B1A4
hahaha
diorg debut dgn lagu diorg yg bertajuk "OK" and "LET'S FLY"

02 May 2011

i love them

annyong haseyo, chingu 
hahaha ... ari ini speak korea lah
hahaha ... ari nie nak citer psl group kegemaran  aku
hah !! nak tau ?!
ini lah mereka nyer .... !!!!!!!!!!
ini lah dia nyer ...
the most group yg aku minat 
SUPER JUNIOR
even group nie dah tinggal sikit but i still like them
aku sedih jgk sbb group dia dah bkn 13 org
sedih nyer T_T
tp walau ape pon aku still minat diorg
yg paling aku minat Lee Teuk oppa
my cutie oppa 
suka sgt tgk dia senyum lah >_< nmpk comel lah !!

hah !! yg nie the most girls group yg aku minat
GIRLS GENERATION atau lebih dikenali sebagai SNSD
aku minat giler ah lagu diorg
even, ramai org anti diorg but aku tak kesah
bg aku diorg adalah the best girls group
opss ... sorry pd sape2 yg tak suka group nie
jgn marah ya ?!
kat group aku paling minat ....
alah korang dah tau nyer lah
hihihi ... Seohyun the maknae
hahaha ... actually, aku dah lama minat kat dia since aku tgk foto diorg
tp aku tak tau nama dia
sbb tu aku kata aku minat yoona (tu jer lah yg aku tau nama members diorg time tu)
hahaha ... jgn keliru maa ^_^

hah !!! this is the 3rd group yg aku minat
B2ST atau nama lain BEAST
aku minat sgt2 lah diorg nie terutamanya lagu diorg
major lagu diorg aku suka
sedap maa
tarian diorg pon menarik and smart
rasa cam nak m'jerit smpi keluar trakea nie >_<
kat group nie, aku paling minat maknae diorg iaitu Dong Woon
aku tak tau nape aku minat dia tp muka dia hensem ah
suka sgt tgk hidung dia lah ^_^
mancung cam org arab
hehehe ....

hah !!!!!!!!! nie group fourth aku minat
BIG BANG
ah, aku tak de lah minat sgt tp ntah lah
aku suka giler lagu diorg nie
terutamanya lagu "GARA GARA GO"
oh, sedap nyer lagu diorg
hehehe
aku paling minat G-Dragon leader diorg
suka tgk dia lah
muka dia cute maa .... and hensem
aku pon minat maknae diorg Seungri
hensem lah dia uh
hehehe

actually, banyak lagi group yg aku minat
tp yg 4 ini yg paling aku minat
kebykn lagu yg aku minat jenis R&B
hehehe ... selain itu, aku minat gak lagu 4minute tp diorg tak de dlm senarai favourite group aku lah
but minat gak diorg uh
suka dgr lagu diorg yg "I MY ME MINE" 
sedap dgr lagu uh

btw tu jer ah senarai group yg aku minat
bye2 ... take care >_<

01 May 2011

Hari Pekerja

assalamualaikum semua !!!
hah !! ari nie beri salam lah
tak ucap "annyong haseyo"
hehehe

firstly, nak ucapkan "SELAMAT HARI PEKERJA" kpd semua pekerja2 di malaysia
tanpa mereka, malaysia tak akn jd cam skrg
i mean maju >_<
ari nie, tak de citer lah
just nak ucap tu jer
hehehe ....
folio tak siap lg
nak wat folio geo tp cikgu kata jgn wat lg
sbb takot ade sebrg perubahan lagi
hai, menyusahkan jer
so, tunggu jer lah naik sekolah nnti
hrp2 tak de ape2 berubah ...
amiin ....