29 April 2011

mesra alam

annyong haseyo, chingu (>_<)
tajuk post aku kali nie adalah ..... "mesra alam"
di sini aku nak menyeru pd korg sume agar sme2 lah kite m'jaga bumi kita ni
krn al-maklum lah suhu sekarang dah meningkat
so, pns maa
ais kat kutub pon dah mula mencair
jd mencegah itu lebih baik dr merawat
so, mari lah kite sme2 kurangkan penggunaan plastik
ini krn plastik susah utk dilupuskan
ianya amik mse yg lama utk reput

hahaha ...
asal aku tetiba "berdakwah" nie ?!
actually, tadi time rehat uh
sume org t'kejot beruk lah
*tak de lah t'kejot mne pon
nak tau kantin sekolah dah tak bungkuskan mknn pki plastik 
tp dia pki kertas
kertas ape ntah nme nyer
tp colour coklat lah
perh, sebelum nie, air minuman
sebelum nie beli air (teh,milo,etc) guna plastik
lps tu tukar plak pakai gelas plastik
then, sekrg mknn plak
elok ah tu
bagos jgk owner kantin aku nie

jadi marilah kite menyokong "kempen" ini
hehehe .. kurangkan penggunaan
plastik
demi bumi yg kite sygi ini
sme 2 lah kite b'gnding bahu 
hahaha...

25 April 2011

tension maa

annyong haseyo, chingu (speaking bhse korea plak)
actually, nasib aku ari nie tak berapa baik lah sbb internet lembab sikit
nak bkk facebook pon tak leh, bkk friendster pon tak bleh ...
ingatkan nak download lagu tp tak bleh
lembab plak internet ari nie
dpt bkk blog jer
huhuhu >_< sedih nyer !!!

nak tak nak kene wat jgk folio nie
folio geografi kene hantar minggu dpn
sejarah plak seblom pekse p'tghan thn nie
omo !!! takut lah ...
risau exam nnti sbb subjek bkn PMR pon t'msok skali lah !!! kalo gagal, gagal sume nyer >_<
huhuhu !!!! tak suka nyer !!!
yg paling aku risau seni maa ....
takot ade plak paper 2 yg mne kene lukis
mak ai !!! aku paling tak suka yg tu ....
benci larhhhhhhhhhhhh !!!!!

hahaha ^_^ ape lah aku nie
membebel kat sini plak 
hehehe .... maap lah kalo aku nie asyik membebel jer ...
aku mmg cam nie ...
tp kalo dgn kwn, aku lah paling pendiam 
hahaha .... kwn aku gelarkan aku "pendgr setia"
hehehe .... cam tak caye plak digelarkan cam tu ...
ape2 pon, tak kesah lah .....

24 April 2011

lawatan

assalamualaikum, chingu ^_^
dah lama tak online
rindu kat korg sume !!!
hahaha ... kinda ade citer nie
nak dgr tak ??
hah !! actually, semlm aku gi lawatan ke Gua Tempurung kat Perak
hahaha .. best lah jgk
mencabar dowh
mula2 tu aku dah daftar nme ....
lps tu tarik balik
lps tu, cikgu suruh gi gak sbb nak tempah tiket bas dah
so, kene lah gi
actually, yg gi rombongan tu bkn pengawas pss jer
PPIM (persatuan puteri islam malaysia) and kelab bahasa melayu pon join gak
so, 2 bas lah

gi kat gua tempurung tu ade 4 pakej ...
kitorg amik pakej 3, dimne msok smpi ke sungai
pergh, mmg m'cbr giler ah
naik tangga tu satu hal
mmg penat (1000000 kali) sgt lah !!!!
tak t'kte lah ...
bkn jer penat naik tangga, turun tangga pon penat
tangga nyer bkn sikit tp byk ....
pakcik tu kata lebih kurg brape 1000 entah
aku tak ingat lah ....

lps tu, dah abis naik turun tangga
tiba plak, aktiviti m'cbr
iaitu turun melalui batu besar (tak de lah besar mne)
kene gelongsor ke bwh
mak ai, time tu aku rse cam nak patah balik jer
tp buat jer ...
ade lah 4-5 tahan dr bwh ....
ok lah tu
hmpir2 aku nak t'jerit tau sbb licin sgt batu tu
memalukan ... dah nak senior aku yg tahan kat bwh tu (i mean lelaki)

lps dah gelongsor tu plak, msok kat lubang tikus
bkn lubang tikus yg btol2 tp bentuk lubang tu kecik
pergh, lubang tu muat2 aku maa
risau jgk aku kalo tak muat .... hehehe
lps tu start lah aktiviti yg paling aku risau iaitu lalu kat sg ...
mak ai, mmg bsh lah satu bdn
ade part yg mmg kene meniarap 
ade kene merangkak ...
senang citer kene hati2 lah sbb batu kat situ tajam2 and keras dan kebal
penat lah jgk ... jauh lah jgk p'jlnn nyer ....
part yg paling aku tak bleh luper kn ialah time dah tiba pintu keluar gua tu ...
mmg bahagia lah time tu ...
nak jerit rse nyer .... alhamdulillah, slmt jgk tiba kat pintu keluar
best giler lah aku ckp
lps nie, aku ...... tak mau gi lg ...
TAK MAU GI LAGI !!!!!

hah !! tgk lah rupa kitorg sume lps abis trip nie ...
penat giler ....
segala pasir msok satu bdn .... penat giler aku kate ...
>_< penat !!!











tgk lah rupa aku ...
penat giler
nak senyum pon dah tak mampu dah
hahaha ....











even, kitorg sume penat lps balik tu tp kitorg ttp happy
and best lah gi gua tempurung
bagi korg sume yg tak pernah gi, pergi lah
korg akan rasai keseronokan nyer ....
sekian, terima kasih

16 April 2011

kucing ku

assalamualaikum, semua
seperti yg aku dah janji
nie gambar kucing aku
tak tau lah comel ke tak
hehehehe




yg nie kucing kecik aku
nama belom ade lg
dlm proses mencari






nie aku amik time dia tgh seronok main
smpi nak msok kat dlm 
tong smph






I LOVE MY CATS !!!!

10 April 2011

kecewa

assalamualaikum, semua !!!
apa khabar ?? aku nie asyik2 update blog jer kan ? 
hahaha .. actually, byk bende yg aku nak buat tp aku tak buat lg
dah alang2 mak bpk aku tido
adik aku pon sme and sorg lg main kat luar
so, online lah
hahaha

semlm sepatut nyer aku gi sukantara tp aku tak gi
sbb malas >_<
malas lah nak pegi
bukan nyer aku msok ape2 pon
setakat tgk org maen and kite m'basahkan ketiak nie (hehehe) baik tak yah gi
hahaha
aku kecewa sebenarnyer nie sbb umah sukan aku kalah
i mean dpt no.3
jatuh lah .... th lps no.2
dah 3 thn p'thnkan kedudukan no.2 tu
akhir nyer kalah plak dgn umah panglima (hijau)
kwn aku kata beza markah umah sukan aku dgn panglima SATU MARKAH jer
mak ai, satu jer tu !!!!
temenggung still p'tahankan kedudukan johan diorg
ehmmm ....
thn dpn kite tgk yer
hahahaha

09 April 2011

9 april

assalamualaikum, semua !
hah ! tajuk aku kali nie adalh .... 9 APRIL
nak tau ape 9 april nie ?
tarikh lah kan ? hahaha
hahaha >_<
tak de lah
actually, 9 april tu birthday mak aku
and also jiran aku
hahaha ...
ari nie birthday mak aku
nak bg ape yer ??
tak tau lah ...
ape2 pon, aku akn pikirkan nnti

actually, kalo korg bkk blog aku
korg akn dgr satu lagu nie tau
hahaha ... actually, aku tak minat pon group nie
tp aku suka plak lagu diorg nie
oh, group diorg nie nama nyer "co-ed school"
tajuk lagu neyr "bbiribbom bberibbom"
aku tak tau ape maksod lagu diorg tp aku suka lah lagu diorg
video diorg pon agak menarik lah jgk
hahaha ... bg korg yg tak tau psl group nie
biar aku jelaskan
hehehe ...
group nie group baru
setakat yg aku tau diorg baru ade 2 lagu jer
satu lagu yg aku kata tu
satu lg lagu "too last" ... lagu yg nie aku tak berapa suka plak
hahaha
group diorg nie ade 9 members
4 pompan and 5 lelaki
pompan nyer lawa lah jgk
laki nyer pon tak kurang hebat
hensem lah jgk ...
hahaha
so ape2 pon tu jer lah maklumat yg aku tau psl diorg
maknae diorg umur 16 thn (kalo tak salah aku lah)
hehehe

lee chi hoon
mikki ulzzang

07 April 2011

baby

assalamualaikum, semua !
apa khabar ?? sihat tak ??
hahaha >_<
ari nie aku nak citer psl baby
aku ade baby ? tak ....
bkn aku tp jiran aku
jealous aku tgk jiran aku dpt adek baru
kalo sorg tak pe lah
nie tak, dua org jiran aku
satu sebelah umah, satu dpn umah
huhuhu >_<
cemburu nyer !!!
jiran dpn umah tu dpt ank yg ke-5
yg sebelah umah tu ank yg ke-3
sebelah umah dpt ank pompan
name dia ape ntah
pnjg benar ... 4 perkataan
anak dia yg lg dua tu 2 perkataan jer
nie, yg bongsu nie 4 perkataan
hahaha
dpn umah tak tau dpt ank laki ke pompan sbb mak dia baru b'salin
blom balik lg
laki agaknya ^_^

huhuhu !!! nak adek tp mak aku dah tak bleh mengandung sbb faktor umur
tak pe lah
ape2 pon, tahniah buat jiran aku tu sbb dpt adik baru
jaga adik tu baik yer *winks*

06 April 2011

ini cerita

assalamualaikum semua !!
hah !! aku ade citer nie
nak dgr tak ??
tak mau dgr, tak pe lah
cam nie, semalaman tak de air semlm
aku ingatkan sekjp jer
rupa2 nyer smpi ari nie
huhuhu, tension maa tak de air
pg td, punya lah semangat nak gi sekolah
skali kan mak aku kata kalo nak mandi amik air kat tong
ah, terus moody aku >_<
tak dpt mandi puas2 ... mandi ala kadar jer
sbb nak jimat air
mula2 tu aku ingat kan kwsn umah aku jer (kuarters)
rupa2 nyer satu seksyen 20
bkn tu jer, seksyen 19 pon sme
mak ai, aku ingat kan kuarters aku jer kene
rupa2 nyer seksyen 20 and 19 skali
nasib baik tak smpi ke seksyen 18
kalo tak aku tak tau cam mne nak gi bilik air atau basuh tgn (seksyen 18 tu sekolah aku)

so, tadi aku balik lmbt
duty kat pusat sumber
balik uh, dlm p'jlnn aku b'doa dlm hati moga2 air dah ade
yer lah, mne tak cuak nyer aku sbb bpk aku moody jer
aku tgk org sekeliling (dlm p'jlnn) moody jer
cam tak de bende nak buat
cuak lah kan
so, setiap detik saat tu (poyo jer) aku doa mudah-mudahan ade air
biler dah smpi tu, aku msok dlm keadaan b'hati2
bkk pintu, kucing aku sambut kepulangan aku (hahaha)
aku gi dapur ...
pndg batang paip (cam tak betul)
pegi kat btg paip
aku pon pulas lah tombol 'dia'
dan akhir nyer !!!!!!!!!!!!!
alhamdulillah, ade air ....
terima kasih ya allah !!! 
sujud syukur aku (tak pon sbb tak wuduk time tu and aku tak tau nak wat cam mne)
terima kasih ya allah >_<
dgn dlm keadaan hati b'bunga2 nie, aku pon msok lah bilik
hehehe :p

moral nyer : jgn lah kita m'bazir air >_<

05 April 2011

panas

assalamualaikum, semua
aduh ! ari nie rse pns plak
pns yg t'amat pns
betul ke ?? setau aku mmg pns pon skrg nie
hehehe ... b'peluh aku saty bdn ari nie
ditmbh lg, kat kawasan umah aku x de air plak
ade kebocoran
tgh repair uh ...
aduh, hrp2 mlm nie jgk air dah ade
aku nak mandi nie
pns maa >_<

hmm, ape lah aku nie
tu lah selama nie tak b'syukur 
asyik bazir air jer (bkn aku)
hahaha ...
ape2 pon salah sume org
byk dosa 
tu yg pns tu
hmmm... dah nasib
sbr jer lah
panas maa >_<

04 April 2011

welcome back

assalamualaikum, chingu2 ku yg disygi (betul ke ?)
hahaha >_< hah ! dah lama tak update bloh
seminggu tak update
rindu plak kat korg sume ... 
no, no, no i mean rindu kat blog aku
hahaha !!! jgn marah *winks*

byk bende yg aku nak ceritakan tp tak tau mne satu nak start dulu
hah !! aku ade beberapa gmba yg aku amik time buat kajian psl folio sejarah
jap eh .... tgh upload ......

hah nie dia !!!!

ily and faei

piss !!!
ily and me
me again and she
okay tak gmba kitorg ??
hahaha >_< aku tau cam gedik jer gmba kitorg
well, who's care ?!
so, after read don't forget to drop your comments here
i am waiting (speaking plak)