boleh ke ?

assalamualaikum, semua !
annyong haseyo, chingu
honestly, aku kata yg aku tgh bosan nie
homework mmg dah siap
just nak carik gmba utk BI jer
huhuhu T_T
sedih nie sbb mak aku suruh aku lukis gmba utk BI tu
sbb ink printer aku dah abis
bpk aku tak beli yg baru lg
huhuhu >_<
i want to cry !!!!!!!!

by the way, kene lah lukis sendiri
hrp2 miss thana tak dtg esok ^_^
semlm, tak sempat nak update blog sbb gi keluar ngn family
semlm tu, gi melawat adik aku (azizi) and kakak sepupu aku kat KISAS
mula2 tu, gi mkn dulu
lps tu bru melawat adik aku kat SAMTTAJ tu
lps tu baru gi KISAS
wow !! teruja lah jgk aku sbb first time msok sekolah bekas idaman aku
'BEKAS IDAMAN' ??
actually, KISAS tu sekolah idaman aku dulu lah
ye *dulu lah
sekarang tak lg sbb tak mampu
aduh, aku rse aku tal layak msok situ
yer lah, kwn2 sekolah aku pon aku tak mampu
nie lg bdk2 KISAS tu ?
lagi lah ...
tak t'mampu !!!!

sepupu aku suruh aku bljr rajin2
nnti dpt msok KISAS thn dpn
aku sengih jer
tak tau lah mampu ke tak tu
tgk ah dulu
>_<

lupa maa !

assalamualaikum, semua !!
hah ! ari nie free sikit
online puas lah nie
hmm, semlm aku nak citer sesuatu kat korg tp t'luper plak
hihihihi

cam nie, bende b'laku kat sekolah
time tu aku gi tandas
b'tembung dgn bdk sesi ptg
ade sorg bdk nie
dia tetiba tanyer aku
"akak nie kakak azizi ke ?"
time tu aku akn t'kejut giler lah
dlm hati aku "aku ade ke adik nme azizi ?"
pikir2 balik ...
baru aku teringat aku ade sorg lg adik 
nme azizi gak
btol lah tu
hahaha .. kelakar giler
boleh plak luper yg aku ade lg sorg adik
yer lah, yg tinggal kat umah aku 2 org jer adik
yg sorg tu dok asrama
luper plak
hihihi >_< malunyer !!!

back again

assalamualaikum !!
ape khabar ? sihat ?
hah ! dah lama tak update blog
yer lah, busy katakan ....
alhamdulillah, aku dah dpt sume kertas exam kecuali PSV
hah seni pon ade exam ...
nak tak nak kene lah jawab jgk
sbb kalo seni gagal, makna nyer sume gagal even seni tak t'msok dlm PMR
seni kan ? >_<
alhamdulillah, aku dpt 6 A and 3 B
tak de lah pandai mne sbb kwn sebelah aku tu dpt 9A
jeles lah jgk tp salah aku jgk sbb time exam tu tak buat betul2
main2 *grins* hihihi
pecah rahsia !!
jujur aku kata, exam ari tu aku main2 
tak buat betul2
hihihi
tak pe, nnti penggal ke dua tu buat elok2 sbb dah nak dekat PMR
sekarang nie tgh busy carik maklumat psl folio
adalah sikit2 tu aku dpt
tinggal nak kaji and pegi tempat 'tu'
hmmm, actually aku miss sgt2 dgn kucing aku tu
tak dpt main dgn dia
mak aku tak bg bwk masok dlm rumah sbb kucing tu (yg kecik) asyik 'membuang' jer
tu yg tension
so, biarkan jer lah
mandikan, bg mkn and bersihkan sangkar 'dia' 
lps tu dah ... (bajet cam aku yg mandikan kucing tu ... pdhal mak aku)
hahaha ... tunggu lah kucing tu dah pandai 'membuang' di tempat yg sepatut nyer
baru lah aku bleh main ...
huhuhu
tak sbr nyer !!!!!!

the only Korean singer (girl) that i like

back to school

assalamualaikum, apa khabar ??
kembali semula utk update blog
semlm tak sempat nak update ma
sbb busy sgt
ari nie bru lapang
kembali ke sekolah esok
sedih nyer T_T
mesti esok dpt kertas exam
alah, takut nyer !!
risau lah
hrp2 tak de gagal
amiin ...
wish me luck !!

contest tu

secong updates ...
hah !! nak ckp nie ...
ditujukan pd ainul thanks gi tau psl contest tu
tak tau lg msok ke atk
rse nyer tak masok sbb blog kite tak setanding dgn diorg sume and awk skali
sorry lah yer
thanks sbb invite saya
hrp awk pon msok gak
saya tau awk psti mng nyer lah
good luck !!
tak luper gak pd alya
hrp awk pon msok jgk contest tu
baru teringat lg sorg
akak snow msok lah yer
saya rse psti ainul ade gi tau akak

hahaha .. good luck pd korg yer
saya tarik diri tak mau masok sbb saya tau saya akn kalah
saya msih belajar nak edit blog lg
so, GOOD LUCK
TERUSKAN USAHA KAMU SEMUA
hihihi
maap tak dpt sertai *looks down*

folio

assalamualaikum, hah! i am back
hahaha .. homework dah abis tp ade satu keje nak kene buat
iaitu FOLIO sejarah and geografi
semlm, abis aku kene 'mrh' ngn ibu aku
mmg patut pon kene mrh sbb cikgu dah gi tau ape yg nak kene carik
cuma aku jer yg malas nak carik
tu lah, malas lagi *ketuk kepala*

aku online nie seari 2 kali
mmg byk tau online
adik2 aku yg lain skali jer
hehehe
nasib lah .. sape dpt komputer dulu, nasib lah
agak kejam lah >_<
sejak akhir2 nie, 'line' fb lembab semcm
sbr jer
tu yg tak mau bkk fb tu
lembab, lambat and ... segala2 nyer lah
mula2 tu ingat 'line' internet aku yg masalah
tp biler dah lme2 tu 
fb yg lembab bkn internet
sbr jer lah ..
I HATE YOU FB !!!

on fs tau tp kdg2 tu lembab
tu yg on pg2 tp susah plak
sbb ibu guna
kene lah on time ptg2 (time tu lah lembab nyer)
sbr jer lah
byk btol dugaan nie
kdg2 tu naik tension di buat nyer
tp sabar jer lah
sabar itu separuh drpd iman ....

kucing oh kucing

assalamualaikum, ari nie ari rabu
rse cam sekjp sgt cuti nie lah
hahaha
tajuk aku kali nie psl kucing
kucing mne kalo tak bkn kucing 2 ekor aku tu
mak ai, penat jgk jge 'diorg' nie
letak dlm sangkar mengiau2
keluarkan pon mengiau2
tension diwat nyer
tu yg semlm tu mak aku lps kan 'diorg' tu
diam plak
'dia' akn mengiau time 'dia' lapar atau t'bau mknn
biler tgk 'diorg' main kan, comel plak aku tgk
tak sangka comel jgk kucing aku nie
nama 'diorg' blom diberikan lg
tak tau nak beri nme ape
kalo korg ade suggestion, gi tau aku yer
peluang msih t'buka utk semua org
hahaha
cam sesi pendaftaran plak

nie bkn kucing aku
lebih kurg cam tu lah kucing aku
yg gmba tu bkn kucing aku
amik kat google ^_^
nnti aku uploadkan gmba kucing aku tu
tunggu jer lah yer
just wait !!!

yongseo couple

assalamualaikum, b'temu kembali kite yer
hahaha >_<
tajuk aku kali nie psl yongseo couple
psti korg kenalkan
kalo tak kenal biar aku kenalkan

yonghwa (cn blue) and seohyun (snsd)
hah !! tu lah diorg nyer
rncgn "We Got Married" nie adalah rncgn psgn2 artis2 korea dimne mereka kene b'lakon cm suami isteri
biase nyer org yg msok "we got married" nie adalah org yg famous dlm sesuatu group tu
biase nyer producer company diorg yg pilih
and psgn diorg akn ditentukan oleh producer "we got married" nie

hah ! psgn yongseo couple nie atau nme lain nyer "sweet potatoes couple" nie adalah psgn yg paling famous kat "we got married"
diorg b'dua mmg serasi and sgt sweet lah
tp, diorg dikatakan akn tinggalkan rncgn ini hujung bln march nie
tp tak tau lg lah
ini disbbkan kedua2  nyer busy sgt
tp tak dpt dipstikan lg
maybe, diorg akn ditinggalkan rncgn ini
sungguh sedi >_<

walau bagaimne pon, producer rncgn ini telah carik psgn yg bru antara nyer :
  • gi kwang (b2st) and min (miss a)
  • mir (mblaq) and lizzy (miss a)
tu lah salah sorg psgn bru nyer
tp tak tau lah btol ke tak sbb aku tau bende nie dr ALLKPOP
so, klo salah jgn salahkan aku yer !!
psgn yongseo nie adalh kedua  yg keluar dr "we got married" nie slps psgn adam (jokwon 2AM and gain B.E.G)
sungguh sedih tp aku menghrpkan semoga psgn yongseo nie akn teruskan rncgn nie
tp kalo diorg tak mau, pasrah jer lah
teruskan kejayaan korg masing2
hwaiting !!!

i am back

assalamualaikum, semua
i am back right now
hahaha
bru semlm pening kepala
tp ari nie dah okay dah
sakit sikit2 jer
hah ! b'akhir lah p'kampungan ilmu
buat fasa pertama
nnti ade lg tp bulan dpn kot
atau time cuti 2 minggu tu
hmm, org laen sume dah start cuti
kitorg jer yg baru nak cuti
sume nyer gara2 p'kampungan ilmu
ape2 pon, okay lah tu
sbb ade lah jgk ilmu yg dpt aku pelajari
p'kampungan ilmu dah abis wat fasa 1
tp aku masih ade tuisyen lg
sabtu nie ade tuisyen b. arab
OMG !!
selain tu, kene carik maklumat psl folio sejarah and geografi
hrp2 aku bleh buat
untuk ari nie nak enjoy
tak mau pikir psl belajar nie
ari nie jer kan ^_^

suka tgk muka lee teuk
i am their big fan

pening

assalamualaikum, semua !!
hah ! baru jer balik dr p'kampungan ilmu
esok ade lg
sbr jer lah
lg pon, 2 ari jer
bkn lama pon, dr pkl 8 pg smpi 12.30
tak lme kan ?? (lama)
aku sakit kepala lah
hahaha .. tu pon nak gi tau
maybe, wat beberapa ari nie, aku tak update blog kot
yer lah, sape yg nak bce blog aku nie kan ??
tak menarik katakan ...
hahaha, even exam dah abis tp kene carik bhn utk folio sejarah and geografi
dah lah, susah tajuk nyer
hrp2 aku bleh wat lah
amiin ...

pasti korg sume tau psl tsunami kat jepun tu ...
by the way, sama2 lah kite b'doa agar tsunami tu cpt2 lah tamat
and semoga rakyat malaysia yg ade kat sne slmt
amiin ...

bebas

assalamualaikum, semua !!
hah ! ari nie ari last exam ..
bahagia nyer idop tp kan ...
tak bahagia mne sbb esoka de p'kampungan ilmu
malas nyer tp gi jer lah
kalo tak, nnti cikgu marah
lgpon, p'kampungan utk kitorg jgk ^^
hmmm, ptg td ade tuisyen arab
rupa2 neyr dr pkl3 smpi 5
lme doh !! tp tak de lah rse lme sgt sbb ustaz bg keje tu
lps tu, b'bincang
esok tak de tuisyen arab ^_^
huhuhu >_<

adik aku dah balik dr asrama
nmpk nyer, b'kumpullah kitorg satu keluarga
dah lme tak kumpul rmi2
mlm nie ade tuisyen jgk
uhmm, malas nyer
ape2 pon, wat jer lah kan
kalo tak mesti tak tau nak buat ape
by the way, annyong *waves*

esok

assalamualaikum, semua
hah ! esok last exam
ah !! hepi nyer ..
tak sbr nak tunggu esok lah !!
but, esok ade tuisyen arab
mmg lag ari sabtu tp dia gntikan esok sbb ustaz ade hal kot ari sabtu tu
alah !!! baru nak enjoy ... >_<
omo !! keje arab tak wat lg
esok kene hntr
ustaz nak tgk ... balik sekolah esok buat 
hahaha *pats my head*
ari nie tak stay smpi ptg
ntah lah, rse nyer cam malas plak
ibu tido, tak de sape2 kat umah
so, ONLINE lah
bahagia hidop nie ^_^
hahaha
tp kan, kucing aku tu asyik mengiau2
ngada2 lah
kalo dia dgr org ckp atau nmpk org lalu
mesti bising
nie, skrg nie
dia diam ...
hmm, kucing2 sabar lah yer
cuti nnti aku bwk ko keluar

kucing

annyong haseyo
kali nie aku nak citer psl kucing
kucing ?? ehmm ...
you what, mak aku bela kucing
nak tau nape ??
sume nyer gara2 adik aku n the geng
pndi amik kucing tp bkn nyer nak jaga
biar jer
sape yg nak tgkkan kucing tu ??
tak baik
mak aku pon amik keputusan nak bela kucing tu
bkn seekor tp 2 ekor
ntah dr mne diorg dpt kucing tu
hrp2 bkn org punyer
kucing tu masih kecik lg
nak hrpkan diorg jaga, jgn hrp lah
mak aku nak jaga kucing tu smpi dah besar
lps tu baru dilpskan
mak aku kata diorg2 (adik2 aku n kwn2 dye) tak bleh sentuh kucing tu (just pgg2 jer)
tak bleh bwk keluar ape sume
lantak lah diorg nak kata ape
sape yg jaga kkucing tu skrg ??
mak aku jgk !
so tiada KOMPROMI (x tau btol ke x ejaan nyer)

senang ??

assalamualaikum ...
hahaha .. nmpk gaya nyer aku update blog setiap ari lah nie
jgn mrh ^^
esok aku stay smpi pkl 5 : 30 ptg
ingat kan nak balik pkl 4 tp nisa suruh balik pkl 5 setgh sbb esok kitorg b'tugas kat pss
tak pe lah
bleh study ^^
abis exam pkl 1 : 05
mkn2, solat2, sembang2
pastu pkl 2 lebih gi pss
bljr and b'sembang
hahaha
td pai sng lah jgk
ade lah beberapa yg main 'hentam'
pikir logik
esok sc n bi
bi ?! nie yg lemah nie
kene study hard nie sbb bi teacher nak sume dpt A
aduh !! aku slalu dpt B sbb lemah paper 1
pelik kan ?? org slalu kat paper2 
tp aku paper 1
jujur aku kata !! yg tu aku lemah
study hard ya ?!!
lagi ?? aku tak tau nak ckp ape lg
just nak wish GOOD LUCK pd korg sume yg tgh exam cam aku nie
wat yg TERBAIK yer
hehehe >_<

edit

assalamualaikum
hah!! ingatkan time exam nie tak mau update blog
tp ... hihihi
updates jer lah
td exam b. arab
alhamdulillah, sng lah jgk
dlm sng2 tu ade susah nyer
biase lah tu adat time exam
esok exam pendidikan isam ngn BM
BM tu tak de lah risau sgt
PAI jer lah
ade lah jgk beberapa bab aku dah hafal
tak sume
baru sikit jer
itu pon nasib baik aku stay back kat sekolah
kalo tak, mlm nnti kot baru baca
hihihi

nie ade 2 gmba aku edit
tak tau lah lawa ke tak
hihi


okay tak ??

ki so eun
ok tak aku edit ??
hahaha ^^
tak de lah lawa mane ...
by the way, jgn luper komen ...
>_<

exam exam

assalamualaikum semua !!
hahaha, esok aku dah start exam
cuak lah jgk >_<
by the way, wish me luck, okay ?? *thumbs up*
esok start exam arab
*ARAB
cuak doh !! pe2 pon aku akan cuba wat yg t'baik punyer
pekse slama seminggu
maybe aku tak akan update blog
tunggu lah dah abis exam nnti ^^
*KALAU
hahaha
study tu ade lah jgk sikit2 tu
esok arab jer
insyallah bleh wat
doakan aku yer

tuisyen bahasa arab

update lagi ??
hahaha ... jgn marah ^^
lps balik dr bengkel tu, aku gi tuisyen b. arab
pkl 3 smpi 4 ptg
satu jam jer
kalo korg nak tau, 5 org jer t'masok aku skali tau
dashyat tak ??
hahaha .. lg pon tuisyen b. arab nie baru lg
so, rmi yg tak tau lg
kebetulan, yg lg 4 org tu kwn2 aku sendiri
so, sng lah
lagipon, aku tau psl tuisyen drpd diorg
hahaha
kalo diorg tak gi tau, alamat nyer aku tak de tuisyen lah
actually, nie first time aku tuisyen luar
jujur aku kata
aku tak penah tuisyen luar
melainkan kat sekolah
nie first time
hahaha
mula2 tu agak gementar lah jgk kan
maklum lah FIRST TIME
lama2 tu okay lah
ustaz tu baik lah jgk
dr sekolah SAMTTAJ kalo tak silap aku lah

so, bg korg yg dok sekitar shah alam, mau carik pusat tuisyen b. arab
hah ! gi lah daftar kat Pusat Tuisyen Hikmah kat seksyen 23
yuran mula2 RM 25
and bulanan RM 20
berminat ???
daftar lah skrg

malang 3

hai semua !
hahaha ^^
ari nie aku penat sgt2
sbb pg tadi aku ade bengkel
bkn bengkel KHB tp bengkel utk taklimat pengawas pss
yg pling teruk nyer, aku kene jd fasilitator
mmg t'kejut lah aku
cm mne lah aku nak jd 'fasi'
nasib baek partner aku nie jenis happy go lucky
so, dia lah yg byk uruskan sume tu
aku just tlg2 ape2 yg patut jer :D
disbbkan dia lah, group kitorg dpt hadiah sebgi group paling hyper active
hahaha ... kelakar plak
tp ape2 pon, dpt hadiah :p

pasti korg pelik kan ?
tajuk aku malang tp tetiba citer psl bengkel plak
hahaha .. actually mmg ade kena- mengena pon
cam nie, kat surat yg aku tgk tu kata abis pkl 12
so, aku gi tau lah bpk aku amik pkl 12
tgk2 balik pkl 1 ptg
aku nak gi tau ayah aku tp ...
tak bleh keluar time tu
and aku tak de henset
tak kan aku nak gi jerit ckp kat bpk aku kan ?
time tu, mmg pasrah jer lah kalo balik nnti kene marah
rupa2 nyer bkn aku jer, kwn aku pon sme
rmi lah
so, balik tu mak aku yg amik
aku dah kata kat bpk aku dah 
dia tak marah
alhamdulillah ... lega hati nie
dia kata time pkl 12 tu rmi mk bpk tunggu
ade yg smpi mrh2
takkan nak salah kan kitorg kan ?
sbb ape yg kitorg tgk abis pkl 12
so, ntah lah
ade lah sedikit masalah tu
ape2 pon biarkan lah
bende dah berlaku kan ?
nak wat cam mne ?
pasrah jer lah

by the way, bengkel kali nie lg best drpd thn lps punyer
jujur aku kata
game2 dia best lah jgk
hahaha ...
dlm malang2 tu ade lah jgk happy nyer ^^

malang 2

hah ! update lg !
hahaha jgn marah
sape punyer blog ?
aku jgk !!
cam nie, aku t'pkse delete segala folders yg ade dlm pendrive aku
aku delete atas sbb2 t'tentu
tak bleh gi tau
bkn nyer ade rahsia pe2 pon
just byk gmba2 jer
ntah lah, aku tak tau ape jd
dia jd cm serabut tau
ape lg, delete jer lah aku
lantak lah ...
bleh carik lg
bende nie jd lps aku edit gmba kat photoscape
aku bkn nyer nak salahkan photoscape
maybe nie salah aku
ade lah tu yg aku dah wat silap tu
by the way, tak pe lah
bleh carik gmba lg
hahaha
syg pendrive
kalo nak tau pendrive aku ade 2
tu pon nak gi tau
hahaha
jgn marah
pendrive adalah antara salah satu brg aku yg paling penting
hihihi

yang mana satu ?

annyong !
ari nie ari jumaat (mmg lah)
hahaha ...
aku asyik online blog jer
maklum lah dah pandai edit blog
hehehe
biasalah
lawa tak ? (poyo jer)
tak de lah lawa mana
kwn2 aku lg buat lawa
diorg punyer blog lg lawa
kalah aku >_<
by the way, please don't complain anything bout my blog
hahaha :D speaking plak
so, thanks follow blog aku (bru sorg)
hahaha.. kecoh jer

esok aku kene dtg sekolah sbb ....
ade 2 benda :
  • bengkel (pss)
  • PPIM (persatuan puteri islam malaysia)
tp rse nyer aku gi bengkel kot sbb wajib gi
pegi jer lah
utk mkluman korg aku nie pengawas pss (berlagak)
hahaha
rse cam malas nak gi dua2 tu
tp gi jer lah bengkel tu
hihihi
so, itu lah citer nyer
citer kali nie tak best sgt
so, terima jer lah

malang

hai semua *sad*
ari nie aku sedih sgt2 (x de lah sedih)
cam nie, tadi aku stay kat sekolah ngn nisa and mady skali
mady nyer plak ntah hilang ke mne time kitorg gi tnds
lpstu, aku ngn nisa gi lah kantin
maklum lah lapar sgt kata kan ^^
kitorg tak mkn kat situ sbb pikirkan psl mady
yer lah risau plak psl dia
nnti nak mkn ngn sape
lah tu lah
so, beli nasi lemak ayam (bungkus)
nak mkn kat pondok
so, gi pondok, mady tak de ...
mmg tension lah kitorg time tu
ditmbh lg, ade kucing kat situ
sbr jer lah
nak mkn pon tak bleh
kucing tu asyik mengiau2 jer
so,tunggu lah mady
tunggu2 smpi dkt 1 jam
so, nisa ajak gi public jap nak call mak dia
so gi lah
lps abis call tu, bru teringat mknn kitorg
taku jgk kalo kucing tu mkn
so, masok2 mknn nyer tak de
nak tau kat mne ??
kat mne lg ??
kat tong smph lah
mesti pak cik guard yg buang nie
maybe dia ingat bungkusan kosong jer (bungkusan tu dlm plastik)
mmg bkn rezeki kitorg lah
yg paling kesian nyer aku lah
tak usik pon nasi tu
nisa ade lah mkn sikit
sedih giler >_<
pasrah jer lah
so, gi lah kantin balik dgn muka 'tebal' nyer
mkn lah ape jer yg ade ...

so, smpi aku balik pon, mady tak jumpa2 jgk
ntah mne dia menghilang ...
siap dia esok
aku rse ... kitorg tunggu dia dr pkl 2 ebih smpi pkl 4.10
mmg lah tak tunggu tp dok t'carik2 dia mne
mady2 ...
ok lah tu lah citer
mmg malang nasib kitorg ari nie

exam

hai semua *waves*
ari nie aku saje2 jer nak update blog
next week exam
takut jgk tau sbb msok bab form 1 and form 2 skali
takut2 ^^
but aku akan cuba wat yg terbaik
doakan aku yer
wt masa nie sikit jer lah citer aku
busy kata kan hahaha
so, itu jer 
bye ^_^

profile under construction

This is me

hi semua !!
nak kate kan bru dlm blogging nie tak jgk
just delete yg lme yer
ntah pape dah jd kat situ
so, follow lah aku yer
dlm proses mengedit blog
so, blog nyer msih tak lawa
akn diuruskan nnti
so, jgn kritik