Mana Dia

cute lah Na Eun dengan Hyuna >_<

assalamualaikum, semua

korang semua pasti tertanya-tanya kan ? hehehe :) actually macam nie, saya tengah risaukan pasal kucing saya nie, Meow. ayah saya bagi kucing tu keluar. macam mana saya nak jelaskan ek ?! macam nie lah, ayah saya nak pergi solat subuh kat surau. jadi waktu ayah saya bukak pintu tu, kucing saya tu keluar sekali. ayah saya biarkan je lah sebab maybe dia ingat kucing tu nak pergi carik jantan.

saya rasa kucing saya tu tak sebab dia memang macam tu. memanglah malam tadi dia bising sangat nak keluar rumah nak carik jantan. serius bising gila. bunyi nya lain dari yg lain. bukan main besar lagi. kalah kucing yg bergaduh punya suara. jadi dah bising sangat tu mak saya bagi dia keluar. mula-mula tu dia tak berani nak turun bawah tapi dah lama-lama tu dia turunkan. mak saya kata dia tu dah menggatal sangat dah tu. saya pon pelik lah sebab setahu saya lah dia mengandung tapi nie lain plak. ape-ape je lah kucing saya.

lepas tu adik saya tu jumpa dia kat mana entah. adik saya ambillah kucing tu balik. dia kata kat mak saya, ade kucing jiran saya nie, Fitra namanya. usik-usik ekor kucing saya. kucing saya marah lah. adik saya ingat diorang nak bergaduh. tapi mak saya kata tu maknanya diorang nak 'mengawan' lah tu. mak saya suruh hantar balik tapi adik saya tak nak.  lagi satu kucing tu tak buat perangai dah. jadi tak keluarkan lah

malam tadi tu dia tidur dengan saya lah. biasalah kucing malam-malam mana dia tidur. dok mengiau-ngiau je. saya tak keluarkan dia sebab bunyi suara dia macam biasa je bukan bunyi nak 'menggatal'. dalam pukul 3 tu, saya keluarkan dia sebab tak tahan. dia pergi 'tawwaf' nya keliling saya nie sambil mengiau. kalau setakat mengiau je boleh tahan lagi. nie dia pergi 'tawwaf' nya saya nie. saya pon keluarkan lah dia and bagi dia makan. time dia makan tu ape lagi, saya cabut lah masok bilik nak sambung tidur.

subuh-subuh tu saya bangun-bangun je dia dah tak ade. saya bangun subuh lewat hari nie. mak ayah saya memang tak kejutkan saya sebab ade yg lain kejutkan iaitu kucing saya lah. time Sepet hidup dulu pon macam tu jugak. mak saya masok kat dia dalam bilik saya. then nanti dia gesel-gesel lah muka saya nie. kalau Meow tu tak payah nak gesel-gesel kat muka saya nie. dia berdiri depan pintu bilik saya sambil mengiau pon saya akan bangunnya lah. bising katakan >_<

hehehe :) saya harap sangat saya akan jumpa Meow tu. harap-harap dia belum pergi menjauh lagi. miss her :3 okaylah sampai setakat nie lah entri saya kali nie. macam ape-ape je cerita pasal kucing nie. but serius saya kata, kucing nie salah satu pelengkap hidup saya. entah lah :D

posted by Anis Hayati 24/12/11

Result PMR

 

assalamualaikum, semua :)
saya yakin semua dah tak sabar-sabar nak tahu result PMR saya nie *perasan lebih*. okay lah saya bagitahu lah sekarang. saya tak mahu buat korang semua berdebar-debar *ah cukuplah, jgn perasan* first of all, saya bersyukur sangat-sangat. Alhamdulillah, saya dapat 9A untuk PMR saya kali nie. saya sendiri pon tak sangka saya boleh dapat sebab saya just target 7A or maybe 8A je. saya tak harapkan sangat dapat 9A tu. kenapa ?? sebab saya rasa risau bila ingatkan balik jawapan yg saya dah buat waktu exam hari tu, rasa macam mustahil nak dapat semua A. But Allah Maha Mengetahui and Dia yg menentukan segalanya. Syukur sangat-sangat

tahniah juga buat korang semua yg dapat straights A's tu. yg tak dapat tu, tak mengapa. teruskan usaha lagi. nie baru PMR. SPM ade lagi. so, jangan risau, kita semua masih ade lagi satu ujian besar yg akan menentukan ke mana haluan kita. pelik sungguh ayat saya ini. entah mana-mana saya dapat :3

okay lah sampai setakat ini je lah entri saya kali nie. pendek sungguh :) actually saya dah tak ade idea nak taip ape lagi. so, sayonara !!!

posted by Anis Hayati 22/12/11

Header Transparent

assalamualaikum, semua

HELLO HELLO HELLO !!! Bangun semua anak-anak !!! Hari dah siang dah nie. tak elok bangun lambat-lambat :D *membebel lah plak pagi-pagi nie* so, korang semua ape cerita ?? rindu sama saya ke ?? *perasan lebih* okay lah, saya tak mahu perasan lebih-lebih awal pagi yg tak berapa pagi nie *macam mana tu ??* entah lah :3 ... ehem ehem ehem, perasan tak something different pada blog saya ? oh Y-E-S ! akhirnya dapat juga saya buat header transparent ... huhuhu

okay saya tak mahu lah berlagak-lagak kat sini. nanti ade plak orang kata saya nie berlagak lah. ape lah. itu lah ini lah ... saya tak mahu cakap panjang lah kat sini. meh saya share-kan tutorials yg saya belajar untuk buat header nie.

Tutorials nie khas untuk korang yg tak guna software Photoshop macam saya nie :D

for korang yg ade software Photoscape, korang boleh try belajar kat laman web nie


p/s : saya tak sure kalau korang buat tu menjadi ke tak sebab saya try tak jadi. maybe kalau korang try, jadi kot. so try aje :D
kalau nak buat header macam saya, saya belajar dari laman web nie :


Tapi kalau korang nak buat header nie, korang kena ade GIMP sekali tau. so, kalau korang nak download GIMP tu, korang boleh belajar dari laman web nie


so, amacam ?! apa tunggu lagi ?! try lah sekarang !! :D

Posted by : Anis Hayati 20/12/11
Credit to : Twinnie Ainul

drama Korea

hello korang semua !!!

waduh waduh waduh !!! saya rindu giler dengan korang semua. >_< okay, tipu je :D actually saya rasa macam nak bagi penampar je kat komputer saya nie. punyalah penat saya update blog saya tadi. dengan panjang lebarnya saya taip. tengok-tengok sikit je teks yg dah saya publish-kan. sabar je lah. aku bagi juga penampar kat blog nie. sabar je lah. oh ya, adik last saya yg baru lepas bersunat seminggu yg lepas, alhamdulillah dah okay dah. dia dah sihat dah sekarang nie. seminggu je ambil masa untuk baik. saya tak tahu lah nak kata apa. yg pasti cukup meranalah hidup saya ini melayan kerenah dia time dia tengah sakit tu. sabar je lah. 

okay sila tengok entri saya kat atas tu. huhuhu >_< tak tengok pon tak apa. okay entri saya kali nie saya nak cerita pasal drama korea. O-P-S-S !!! sebelum tu, korang yg tak minat korea tu pergi main jauh-jauh. hehehe. jangan merajuk ya ?? saya main-main je.

okay memandangkan duduk kat rumah saya tak tahu nak buat ape. jadi masa saya banyak dihabiskan dengan menonton tv kesayangan saya ini. okay, saya tahu korang yg ade astro tu boleh tengok drama Korea kat Astro KBS. tapi kalau orang yg tak ade astro kat rumah tu macam saya nie terpaksalah tengok drama korea ape yg ade je. B-U-T buat masa nie, drama yg disiarkan kat tv semuanya best-best. bagi saya lah. meh, saya senaraikan drama-drama korea yg ade kat tv yg tak ade astro macam saya nie :3

1) Princess Hours


drama nie .... best sangat-sangat. sangat-sangat lah best. bukan maknanya sama ke ?? huhuhu ignore je. serius saya kata, drama nie best gila. actually saya dah tahu dah kewujudan drama ini tapi saya malas nak merajinkan diri tengok kat You-Tube. hehehe .... Disiarkan kat NTV 7, setiap hari Isnin-Jumaat, jam 12.00-1.00 tengah hari.

2) My Girlfriend Is A Gumiho

saya yakin ramai yg dah tahu drama nie. and maybe ramai yg dah tengok. tak ape lah. saya baru nak tengok >_< cute sangatlah diorang nie. suka tengok diorang nie. S-W-E-E-T !!! okay, disiarkan di 8TV, setiap hari Isnin-Jumaat, jam 8.30-9.30 malam.

3) Dream High

no komen lah pasal drama nie. ramai yg dah tengok and semuanya kata drama nie best giler. malangnya saya tak dapat nak tengok lah. drama nie disiarkan setiap hari Sabtu, jam 7.00-8.00 malam kat 8TV. korang faham-faham je lah. waktu nie lah adik-adik saya nak tengok cerita ' Crayon Shin Chan' and 'Doraemon'. saya terpaksa lah mengalah. ye lah 3 lawan 1. pasti 3 menang. huhuhu >_< saya malas nak tengok kat You-Tube. loading lama ...

4) Cinderella's Stepsister

drama nie saya tak tengok sangat lah. kadang-kadang je saya tengok. lepas habis tengok cerita 'Spongebob Squarepants' and 'Upin & Ipin' tu, saya tengok lah cerita nie. okay, disiarkan setiap hari Isnin-Jumaat, jam 5.00-6.00 petang. kat TV 2

5) Jewel In The Palace

saya rasa ramai yg tak tahu pasal drama nie. memang lah tak tahu sebab drama nie dah lama dah. heroin dalam drama nie pon dah berusia 40 lebih dah sekarang nie. drama nie saya tak tengok sangat. my mother yg suka tengok sebab banyak pengetahuan yg kita boleh dapat. disiarkan pada hari Isnin-Jumaat, jam 3.30-4.30 petang kat TV Al-Hijrah.

okay itu lah senarai drama yg ade kat tv yg tak ade astro sekarang nie. dalam banyak-banyak tu, saya lebih suka tengok drama Princess Hours. drama tu best sangat-sangat tau. bayangkanlah seorang gadis biasa boleh jadi isteri putera mahkota. kesian gadis tu kena sesuaikan diri hidup di istana. korang tengoklah drama nie. best saya kata. kalau tak best, saya tak tahu lah sebab saya tengok best je. kalau korang nak tahu jalan cerita darai episod pertama korang boleh tengok lah kat You-Tube dari episod pertama sampai ke-8. saya tak tengok episod ke-2. sebab tu saya tak tahu macam mana gadis tu boleh kahwin dengan putera tu.

okay sampai di sini je lah. ibu saya dah balik tu. bye-bye and jangan lupa "like" post saya nie. hehehe. tak nak "like" pon tak ape lah. saya tak kesah.

p/s : kucing saya, Belang tu dah hilang entah ke mana and anak-anak kucing saya, Eek tu dah mati semuannya. Sedih nya T_T

posted by Anis Hayati 13/12/11

Selamat Pagi

 Selamat Pagi, semua !!!

OIT OIT OIT !!! bangun lah !!! dah mandi ke belum ??!! hahaha. saya tak tahu lah sekrang dikira pagi or tengah hari sebab dah pukul 11 dah. entah lah .... hehehe ... so, ape khabar korang semua ??? saya harap korang semua sihat-sihat belaka. hehehe ... baju sekolah dah beli ke ?? barang-barang sekolah ?? buku-buku sekolah ?? eh, buku sekolah dah boleh beli sekarang ke ?? entah lah .... >_< saya di sini macam biasa lah. sihat sejahtera. alhamdulillah .... kaki saya ?? dah okay dah. jalan-jalan pon dah macam biasa lah ... luka tu dah nak tutp dah. nampaknya, boleh lah saya main futsal lagi >_< hehehe ... tak serik-serik lah saya nie but buat masa nie maybe tak kot. 

so, korang masih ingat post entri saya yg sebelum nie ?! saya tahu korang tak ingat or lebih pasti lagi korang tak baca. tak ape lah .... saya tak kesah ... saya tak marah *bajet lah plak* .... okay, entri saya kali nie saya nak tunaikan janji saya dahulu. saya pernah kata yg saya nak tunjukkan gambar kucing baru saya yg saya ambil kat mana-mana entah tu. 


hah !! itu lah kucing saya. nama dia Meow. saya tahu korang mesti gelak nya lah sebab nama tu pelik and bukan ke "meow" tu bunyi kucing ?? saya tahu lah tu bunyi kucing tapi ade sebab nya kenapa ibu saya  bagi nama tu. kucing nie bising betul. asyik mengiau-ngiau jer. ngiau sana, ngiau sini .... semuanya nak mengiau lah. and kebetulan ibu saya tak tahu nak bagi nama ape lagi. so, maka dengan secara rasminya, nama kucing ini adalah Meow .... hahaha *tak betul*

tak banyak gambar yg saya ambil. sebab bukan senang nak ambil gambar kucing sebab dia asyik gerak-gerak. saya rasa gambar nie je lah yg paling okay. yg lain, H-A-N-C-U-R !!! hehehe ... tipu saja. actually baru 3 gambar dia saya ambil. nie je lah yg okay .... kucing saya nie perangai dia leboh korang macam kucing saya dulu, Sepet. but yg bezanya, Meow nie garang sikit kot. sebab bila sentuh kepala dia or badan dia, dia marah. kalau sentuh jugak, ah memang selamatlah nampaknya tangan nie kene gigit dengan dia. tapi Meow nie cuma gigit tangan orang yg rapat dengan dia je macam saya *ceh*, ibu and adek second saya tu.

cara dia bergurau, macam Sepet lah. main gigit tangan. hmmm, banyak persamaan antara dia dengan Sepet. aduh, sebut nama Sepet rindu plak pada dia. kalau lah dia ade sekarang kan best ... sudah-sudah lupa kan jer lah ... Sepet dah mati and sekarang Meow plak gantikan tempat Sepet.

okay lah banyak perkara yg saya nak ceritakan tapi sampai setakat ini je lah. saya malas nak online lama-lama. oh ya, kucing saya yg kat kampung tu Eek namanya, dah ade anak. 5 ekor tapi seekor dah mati. nak tahu dia kahwin dengan sape ?? bukan dengan adek dia yg jantan tu tapi kahwin dengan kucing jantan lain yg entah datang dari mana entah. and kebetulan kucing jantan tu bulunya sebijik macam kucing jantan saya tu, Belang ... kadang-kadang tu keliru plak ...


nie lah kucing saya, Eek namanya. korang tak reti sebut, tak ape lah... nampak tak anak dia ?? mestilah nampak ... gambar bapak nya tak dapat nak ambil sebab bapak nya itu 'pemalu' sikit or senang kata takut orang ... hehehe

 nie kucing say, Belang. adek kepada Eek .... hehehe ... comey kan ??

okay lah sampai di sini je lah entri saya kali nie ... jumpa lagi okay and hipe korang enjoy baca nie >_< sayonara !!!

p/s : adek bongu saya sunat ari nie >_<

posted by Anis Hayati, 5/12/11

Wang RM100

assalamualaikum, semua

korang semua apa khabar ?! hmmm, saya tahu korang semua sihat-sihat belaka. hehehe. okay, saya yakin korang semua dah sedia maklum pasal wang bantuan RM100 ... saya rasa pasti ramai yg dah dapat dah. fine, saya tahu saya dapat wang tu lambat sikit. baru pagi tadi, saya pergi ambil duit tu dengan ayah saya. huhuhu. saya ingat proses nya lama. rupa-rupanya sekejap jer ... bagi salinan I/C ibu bapa and anak and also borang pengesahan. lepas tu dah >_< huhuhuhu ... happy juga dapat duit tu tapi saya tak dapat guna untuk kehendak saya sendiri. ibu akan gunakan duit tu untuk keperluan barang sekolah. sedih betul T_T tak ape lah. nama pon bantuan awal persekolahan. gunakan untuk beli barang sekolah lah. but saya yakin juga most of korang guna duit tu untuk apa-apa sahaja yg korang suka. yalah, korangkan kaya. tak macam saya, hidup sederhana. jadi berkorbanlah. memang kalau ikutkan hati, nak guna duit tu untuk beli novel banyak-banyak tapi tak jadilah. memandangkan barang untuk sekolah tahun depan lebih banyak dari sebelum nie, saya berkorban lah.

okay lah lupakan cerita saya tadi. actually, banyak benda saya nak ceritakan tapi saya dah lupa plak. aik ?! baru umur 15 tahun dah lupa?? jadi nenek lah saya nie nampak nyer >_< 


so, korang suka tak dengan design blog baru saya ?! ah !! saya tahu korang semua tak suka. tak ape lah saya tak kesah pon. tapi saya masih ade masalah lagi iaitu Header Blog saya. saya naik tension sebab saya belum jumpa lagi cara nak download Photoshop. saya dah try dah. siap belajar dari Abang Wan tapi saya tak boleh juga. ish, naik tension saya. korang semua tahu tak ??!! kalau tahu, tolong lah sangat-sangat ajarkan saya. saya nak sangat edit photo guna Photoshop. orang kata best edit photo guna tu. jealous betul saya :3

so, tolong lah ya .... kalau korang sudi tolong, saya ucapkan beabanyak terima kasih lah. tolong tinggalkan mesej korang dekat comment box saya or chatbox saya .... okay, saya dah tak tahu nak kata apa lagi. oh, sebelum saya terlupa, saya nak suggest-kan satu blog nie di mana korang boleh belajar mencantikkan blog dari dia. try lah. kalau korang nak Header or Top Button macam saya or Welcome Note ... korang boleh ambil kat blog nie dengan syarat korang kena maklumkan pada dia lah. satu lagi, kalau korang nak carik backgrounds untuk blog, boleh ambil dari blog nie. okay lah saya bagi lah URL blog nie ... so, SELAMAT MENCUBA !!!


got injured


assalamualaikum, semua

korang semua apa khabar ?! harap-harap sihat. hehehe. saya tahu ramai yg kecewa pasal semalam sebab Harimau Muda kalah dengan Bahrain 2-3. memang tak sangka Bahrain boleh menang sedangkan Malysia dah 2-0 dah time tu. boleh plak diorang gol 3 gol tu dalam masa 6 minit. memang tak disangka-sangka. ape-ape pon, kita tak boleh nak melawan takdir. maybe Allah dah tentukan Harimau Muda kalah semalam. so, kita kene kuatkan semangat and teruskan sokongan kita kepada Harimau Muda. Okay ?!!
hehehe >_< pandai saya beri kata-kata semangat plak :) huhuhu. semalam saya tak sempat nak online sebab saya pergi keluar dengan family. hari nie pon ya K-O-T ... saya tak pasti lah but mak saya kata nak keluar jalan-jalan hari nie. tak tahu lah. macam nie, balik pada tajuk entri saya kali nie ... saya injured. pelik kan ?! saya tahu korang semua terkejut macam mana saya yg perempuan melayu terakhir nie boleh plak cedera ?! hahaha. perasa jer lebih saya nie .... huhuhu :3
 

maaplah perasan lebih lah saya nie. actually, betul pon. kaki saya injured time main futsal hari sabtu tu. macam mana saya nak jelaskan ya ?! *pikir*  saya tahu pasti korang fikir saya pergi tempat futsal and siap pakai kasutnya and blah blah blah yer .... huhuhuhu T_T actually, saya tinggal kat satu kuarters nie. saya tak nak lah sebut kuarters ape. yg pasti bukan kuarters guru, tentera or bomba .... kat kuarters saya tu ade banyak kemudahan and salah satunya gelanggang futsal. saya nie pakat-pakat lah dengan kawan-kawan nak main futsal. eh, pembetulan !! bukan saya ... saya ikut jer kawan saya nie. dia ajak main futsal pagi tu. so, bincang-bincang, semua setuju .... lelaki lawan perempuan. jangan tersalah anggap. pasukan lelakinya semuannya lebih muda daripada saya. 3 orang form 2 and seorang tahun 6 ... memang dah sah-sah lah tak boleh sebab tak adil. pasukan perempuan 7 orang but lelaki 4 orang jer.

tapi kitorang main jer sebab pasukan lelaki tu tak kesah. tambah lagi, diorang yakin diorang boleh. nampaknya tanggapan diorang salah. kitorang menang plak 5-2 ... memalukan lah diorang nie. kemain lagi berlagak dengan kitorang... tengok-tengok kitorang yg menang .... huhuhu ... time tengah main tu, saya terjatuh. then kaki saya tergesel pada lantai futsal tu. mula-mula saya pikir tak ape-ape lah pada kaki saya sebab lantai futsal tu getah. but habis main tu, saya rasa macam sakit plak. saya tengok lah kaki saya. berdarah 2 jari kaki saya and bengkak pada pergelangan kaki saya nie. sampai nampak daging plak even lukanya tak besar mana. so, buat masa nie, saya tak dapat lah nak main futsal dengan diorang or main baling selipar. kaki sakit. nak jalan pon terjengket-jengket. nie pula nak lari. padah !!!

so, buat masa nie saya tak online Facebook saya lah. maksod saya, Facebook say satu lagi. hehehe ... just saya nak sampaikan pada adik-adik angkat saya nie, Lea and Jess. Maap adek, buat masa nie, akak tak dapat nak online Facebook. so, maybe akak akan reply komen lambat. jadi, harap adek faham lah yer ...

so, guys ... saya tak tahu lah nak kata ape lah but saya nak tanya sikit lah ... ade tak antara korang nie yg tahu macam mana nak download Photoshop ... tolong ya ... kalau ade antara korang yg tahu, tinggalkan mesej korang kat chatbox saya tu ... okay, goodbye ... kalau saya rasa bosan time online tu, saya akan uppdate-kan blog saya nie ... see you soon :)

Posted by Anis Hayati, 28/11/11

jadi babysitter

assalamualaikum, semua :D

korang semua apa khabar ?! sihat tak ?! dah lama saya tak update blog lah. actually semalam saya nak update tapi tak sempat sebab ... saya kene jadi babysitter >_< pelikkan ?! saya tak pernah-pernah jaga budak tetiba jer kena jaga .... hahaha ... actually, anak jiran depan rumah saya. kebetulan semalam, babysitter dia ade hal. tak dapat jaga anak dia terutam yg baby tu. dia mintak mak saya tolong jagakan. so, jagalah. sehari jer pon. orang mintak tolong, kita kene tolong.

memang susah jadi babysitter nie. nak-nak yg masih baby lagi nie. asyik menangis jer. kene dukung lah sebab buaian tak ada. memang susah .... dia asyik menangis lah ... kene bagi susu lah, nestem lah ... aduh, seriius susah. lagi-lagi nak tidurkan dia. kene dukung dia, tepuk-tepuk belakang badan dia. bawa-bawa sana sini. bila dia terlelap baru letakkan dia kat tilam. yg paling kroniknya, dia nie jenis yg tidur kalau orang kacau sikit terjaga. susah betul ... 3 kali dia terjaga. semuanya gara-gara adik bongsu saya tu. tak reti duduk diam. ade jer yg dia nak sentuh baby tu. dah lah tu yg kene pujuknya saya dengan mak saya.

nasib baik lah petang tu mak saya mintak pinjamkan buaian kat jiran saya lagi satu tu. kebetulan, anak dia tak guna masa tu. pinjamkan lah sekejap. nyenyak dia tidur. siap berdengkur lagi. hehehe
memang letih jaga budak... bukan senag tau. macam mana lah bila saya dah dapat anak nanti ?? pasti susah. eh ??!! ape yg saya merepek nie ?! :) hehehe ... dah menjauhlah pulak 



sebelum tu saya mengundur diri nie. saya nak promosi satu lama web nie. korang pergilah kat laman web nie. saya suka gambar-gambar dia. cantik-cantik semuanya. bagi korang yg nak letak clock kat blog, korang boleh amik kat web nie juga. selamat mencuba :)

aktiviti cuti sekolah

assalamualaikum, semua

apa khabar ?? saya kat sini sihat sejahtera *tak tanya pon* saya kebosanan di sini. tak ade ke sape-sape yg nak temankan saya yg kesunyian and kebosanan kat sini ?! hahaha ... ignore it !! saya dah jadi tak betul or terlebih sihat nie. so, macam mana cuti korang ?! saya tahu korang mesti tengah bosannya lah. percaya lah kata saya nie.

 
saya pon bosan juga. kadang-kadang tu rasa macam nak sekolah balik lah. nak jumpa cikgu, kawan-kawan. nak ade homework. serius nie saya katakan, cuti saya kali nie membosankan. kadang-kadang tu rasa macam pelik tau. sebab sebelum PMR tu saya asyik buat latihan lah, baca nota lah, ulangkaji lah. itu lah inilah ... serius, memang tak rasa bosan macam nie even kadang-kadang rasa bosan gak sebab asyik mengadap buku kan. but sekarang rasa nak sangat mengadap buku. memang saya pon ade jugak mengadap buku sekali-sekala. buku novel, komik, majalah .... itulah yg saya mengadap.
cuti hujung tahun nie saya tak pergi mana-mana melainkan balik kampung. saya tak ade lah pergi bercuti kat mana-mana. maklumlah, duit ibu ayah saya tak cukup lah. hanya dengan balik kampung aje lah yg dapat mengisi masa lapang kitorang di sini.

so, seperti korang tahu semalam keputusan UPSR dah keluar. saya tahu ade yg gembira and ade yg sedih, ade yg monyok and tak kurang juga ade yg tak ade perasaan langsung. saya cakap betul nie. sebab perkara nie pernah berlakulah. saya rasa mungkin orang tu dia gembira or sedih but dia tak tahu nak tunjukkan macam mana. saya tahu lah sebab waktu saya ambil result UPSR dulu saya pon macam tu. macam tak ade perasaan langsung. actually, saya gembira sangat-sangat tapi malang tidak berbau ... semasa nak ambil result tu saya tengah sakit perut yg amat sangat (tak ade lah sakit gila-gila) ... macam mana nak menangis kan ... perut tengah sakit nie !! alhamdulillah saya dapat 5A ... hehehe ... sudahlah tak payah nak ingatkan lagi. sekarang nie, saya kene banyak-banyak berdoa agar result PMR saya cememrlang... ya !!! 9A !!!! doakan lah kejayaan saya nie ya >_<

okay, saya dah tak tahu nak membebel apa lagi. saya rasa sampai disini je lah cerita saya yg paling mengarut saya pernah ceritakan ... so, annyong and good bye !!!

cuti sekolah bermula

 
hai, guys *lambai*
korang semua apa khabar ? saya yakin korang semua dah start cuti sekolah kan terutama pelajar sekolah menengah. hehehe. to all form 5 students, saya disini nak ucapkan semoga berjaya and selamat berjuang di medan peperiksaan. buat elok-elok tau. saya doakan korang semua berjaya and tenang semasa menjawab nanti. so, bagi kita-kita yang dah bercuti awal nie. berseronoklah and enjoy okay ... yalah dah hampir 11 bulan lebih kita asyik belajar je. so, sekarang nie buat lah apa yang korang nak B-U-T jangan sampai lupa diri ya. huhuhu... pandai saya beri nasihat lah >_<


 
hehehe ... saya rasa kebanyakan sekolah dah start cuti hari nie. saya tak tahu nak nak start cerita macam mana. perasaan teruja sebab cuti nie buatkan saya hilang kata-kata. hehehe. ignore it ! pagi tadi, saya pergi sekolah. pelik kan ?! kata cuti tapi kenapa datang sekolah ? macam nie, kelas saya ada buat sedikit jamuan lah. hahaha. saya yakin korang semua pelik sebab sebelum nie saya dah buat jamuan. asal ada jamua lagi nie ?? hahaha ...jamuan nie sebagai tanda kesyukuran lah orang kata sebab kelas saya merupakan kelas paling terbanyak diumumkan sebagai kelas terbersih tahun nie. bangga tak ?! *sombong plak :p* actually, saya tak sangka kelas saya dapat sebab kelas kitorang dah lama tak dapat anugerah kelas terbersih. dapat pon time awal-awal tahun lah sebab semuanya serba baik and elok. bila dah nak dekat akhir tahun, kotor lah pulak. tapi malas nak bersih kan lah. huhuhu. apa-apa pon alhamdulillah and terima kasih ya allah !

kelas kitorang dapat lah wang tunai RM 70 and 2 hamper lah. so, pagi tadi tu buat lah jamuan kecil lah. makan Domino's Pizza. sedap lah jugak even tak puas makan tapi kira okaylah tu. hehehe. kitorang sempat lah bergambar kat kantin sekolah kitorang tu. saya tak dapat nak bawa kamera sebab adek saya bawa balik kat asrama dia. hmmm, tak apa lah beri chance kat dia :3 lepas nie dah tak boleh jumpa lagi. maybe boleh kot but time ambil result nanti lah ... hmm, contact kat facebook jer lah nampaknya.

 
okay lah sampai disini jer lah entri saya kali nie. nanti kalau saya ada cerita lagi, saya share dengan korang semua. sayonara !!

ketiadaan ayah

assalamualaikum, semua
 
korang semua apa khabar ?? sihat tak ??? saya kat sini sentiasa sihat sejahtera and happy-happy belaka sampai kadang-kadang tu jadi tak betul pulak >_< hahaha ... cam tu pulak :) BUT hari nie tak happy sangat ko macam dulu sebab ayah saya tak ada. huhuhu. ayah saya pergi balik kampung kat Kota Tinggi hari nie sampai hari Sabtu nie lah kalau tak silap saya lah. kata ibu, ayah balik sana sebab ada urusan tanah. entah lah saya tak tahu lah tanah apa yang ayah and adik-beradik dia nak selesaikan tu. biarkanlah, hal orang dewasa. tak payah nak masuk campur lah.
 
okay lupakan pasal tu. i mean bukan saya nak lupakan ayah saya tapi saya malas nak sedih-sedih lah. tak seronok. hehehe. okay kita happy-happy ye. lupakan segala kesedihan yang melanda.... hahaha ... dah jadi seperti asal >_<
anyway, saya nak ucapkan terima kasih pada korang semua yang follow saya and tinggalkan mesej kat chatbox saya nie. saya dah tengok blog korang semua and saya dah follow. so, syaratnya follow saya dulu lepas tu baru saya follow korang. hahaha... sorry gurau-gurau jer. anyway, thanks again sebab sudi view blog saya yang tak berapa lawa nie and korang punya blog semuanya cute-cute and cantik-cantik. serius saya kata. saya tak tipu :3 so, saya nak out dululah sebab dah ada 2 orang adik saya nie menunggu giliran nak guna komputer nie. hish, sabar jer lah !!!! T_T

kucing baru

assalamualaikum, semua

pertama-tama sekali saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua umat islam di Malaysia. so, macam mana raya korang ?? okay ? saya yakin semuanya okay-okay belaka. saya ?? malangnya setiap kali raya haji saya akan beraya di Shah Alam, bandaraya yang saya duduk sejak lahir lagi. sebab apa ?? entah lah but for me raya di sini lebih seronok daripada raya kat kampung. but saya tak tahu lah korang yang lain macam mana. sebab setiap kampung lain tau. hehehe. bagi saya raya puasa je yang seronok beraya di kampung. hahaha. okay, balik pada tajuk entri saya kali nie.

terkejut tak ??? hahaha ... saya yakin korang semua tak terkejut or maybe ada yang terkejut dengan entri saya kali nie. psst, saya tak berapa 'okay' kot hari nie. maap lah ya. terlebih happy pulak sebab hari nie raya haji. rasa macam raya puasa lah pulak. okay, ignore it !!

yup !!! saya dapat kucing baru. macam biasalah seperti kucing-kucing saya sebelum nie. kucing jalanan. kali nie, saya yang ambil. saya tengok kucing nie comel semacam je. tu yang saya ambil tu. B-U-T ... malangnya kucing nie sakit. sedihnya, tapi nak buat macam mana ?? dah ambil, bawak jer lah balik rumah. takkan nak hantar balik kan ??? tak patut tu ... hehehe ... buat masa nie saya tak dapat nak tunjukkan gambar kucing tu sebab dia tengah sakit and saya sure kalau saya tunjuk kat korang pasti korang kata kucing saya tu hodoh. hehehe. tunggu dia dah sihat, okay and gemuk and comel and .... apa-apa je lah baru saya tunjukkan. hehehe. jangan marah ye. saya akan tunjukkan nanti. so, buat masa nie tunggu jer lah ye. maybe bulan depan or not tahun depan saya tunjukkan .... hahaha .... sorry again >_<

jamuan kelas 2011

hello, semua !!!

ape khabar ?? dah lama tak update blog .... hahaha ... mendiamkan diri untuk menenangkan fikiran. okay, fine tipu jer .... hahaha. saya dah boleh terima dah kematian kucing saya tu. hmmm, sekarang nie ramai dok sibuk bincang pasal jamuan tau. saya yakin most of korang jugak sibuk bincang pasal jamuan kan ?! hahaha. saya tau lah. hari tu, saya cerita pasal jamuan PSS punya. kali nie, jamuan pasal kelas saya pulak. hahaha. kelas kesayangan saya, 3 Anas.

jamuan kelas saya nie diadakan pada 31 Oktober 2011 kat SACC Mall. hehehe... hari terakhir bulan 10. saya yakin pasti ada diantara korang tertanya-tanya kenapa buat jamua awal sangat. orang selalunya buat time bulan 11, time dah nak abis sekolah. hmmm, saya akan jawab pertanyaan korang tu (ceh!). actually, kami nak buat bulan 11 but keadaan tak mengizinkan sebbab ada sorang kawan kelas saya nie, dia akan berpindah minggu depan. jadi kitorang nak buat jamuan biar berkumpul sama-sama. tak seronok lah kalau tak cukup ahli, kan? jadi, setelah dibincang beberapa kali tarikh 31 Oktober lah yg semua orang free. jadi, kitorang buat time tu. macam tu lah ceritanya. hehehe. okay jamuan kitorang kali nie kat Nando's kat SACC Mall. nape pilih tempat tu ? ntah lah. diorang nak kat situ. saya ikut jer. pada mulanya nak buat kat Secret Recipe but entah lah tetiba je tak jadi. so, buat kat Nando's jer lah. actually, saya tak kesah. yg penting dapat celebrate sama-sama and tempat tu selesa.

saya ada ambil bebrapa gambar. saya tak tahu apa yg korang akan komen but kebanyakan gambar tu bukan saya ambil. saya mintak kawan saya ambilkan guna kamera saya. hehehe, saya malas nak bangun dari tempat duduk. >_< so, enjoy it !!

sape nie ?! hah, dia nie Anas (bukan nama kelas saya tau. kebetulan je dia masuk 3 Anas). dialah yg mempengerusikan majlis jamuan kitorang nie.

Wan and Mimi ... best friends forever

Peah (Syera), Shila and Dayah


Anis (me), Zue and Peah

Syahmina and Zai

Ida

penolong kelas saya, Iffah

Intan Sue

hah, ini makanan yg kitorang order. nampak sedapkan ?? but malangnya saya tak dapat nak abiskan ayam tu sebab ayam tu terlalu besar and pedas sangat. huhuhu

Zue and Jasmin

Shafa, Syahmina, Iffah, Fatimah, Peah and Zue

Pn. Hafizah (guru kelas), Pn. Felicia, Pn. Zaiton, Pn. Turimah, Pn. Norliana

Itu je lah gambar yg boleh saya share kan pada korang semua. actually, banyak lagi but saya malas lah nak tunggu lama. gambar yg saya upload nie pon nak hampir sejam tau. so, jamuan nie memang best and saya tak akan lupakan kenangan ini buat selama-lamanya. never and never.

Sepet mati

assalamualaikum, semua !!

ini buat kali kedua saya update blog untuk hari nie. saya tak tahu lah kenapa saya nak juga update blog pada hari ini. seperti yg korang semua nampak pada entri saya kali nie. ya, kucing kesayangan saya dah mati. saya sedih sangat nie. tapi saya tak boleh nak menangis sebab saya tak mahu family saya nampak saya menangis. keras sungguh hati saya nie. melawak lah pulak budak perempuan nie. kucing saya mati hari nie. biar saya ceritakan pada korang kisah sebenarnya.

macam nie, kucing saya mengandung. maap sebab tak maklumkan perkara nie pada korang. sejak kebelakangan nie, dia asyik sakit-sakit jer. kalau tak silap saya 4 hari lepas, dia asyik ngiau-ngiau jer. mak saya kata maybe dia nak lahirkan anak kot. mak saya berikan kotak untuk dia berehat kat situ. saya tengok dia. saya nampak dia cuba keluarkan anak dia tapi tak boleh. lebih kurang seharian lah jugak dia duduk kat kotak tu. esoknya, dia dah okay dah. dia dah tak ngiau-ngiau dah. mak saya kat mungkin semalam tu macam ... contraction kot. dia rasa macam nak keluarkan anak tapi maybe belum masanya lagi.

then, hari selasa lepas perkara nie berulang lagi tapi kali nie lebih teruk. saya dapat rasakan yg dia menderita sangat-sangat. dia berusaha keluarkan anak dia tapi malangnya benda lain yg keluar. saya tak tahu lah apa nama benda tu tapi mak saya kata itu air ketumba kot. ah, saya tak reti nak eja macam mana lah. cuak lah kan tengok benda lain yg keluar. ayah saya pulak pikir yg bukan-bukan. mana tak bertambah cuaknya saya and mak saya. mak saya pon tanya lah nenek saya. nenek saya kat kucing yg pertama kali mengandung memang macam tu. dia akan keluarkan benda tu dulu. lepas tu baru anak dia. so, lega lah sikit hati nie. mak saya suruh saya bersih kan Sepet tu sebab dia asyik duduk kat pasir jer. so, pasir tu melekat lah kat bulu dia dengan darah-darah sekali. saya pon bersihkan lah. saya dah buangkan benda yg dia keluarkan tu tapi darah still melekat kat bulu dia.

semalam, mak saya ambil keputusan nak pergi klinik haiwan sebab mak saya tengok Sepet dah lemah. lemah sangat-sangat. macam dia dah pasrah apa yg akan berlaku, berlaku lah. kesian saya tengok dia. doktor haiwan tu kata Sepet memang dah nak lahirkan anak tetapi anaknya tersekat kat dalam tu. jadi doktor kata Sepet kena bedah kalau tak anak dia akan lemas kat dalam tu. bayangkan lah sedih kami dengar berita tu. SEPET KENA BEDAH !! saya rasa nak menangis pon ada. mak saya suruh doakan moga-moga Sepet selamat. waktu tu, saya tak pikir apa dah. bagi saya, biarlah anak Sepet mati. jangan Sepet sudah.

tetapi Allah lebih mengetahui .... Allah dah menentukan bahawa Sepet mati and anak-anaknya pon sekali mati jugak. kata doktor, hari selasa tu, dia terus bedah Sepet. dah buang dah anak-anak kat dalam tu. kata doktor, Sepet ada dua anak but anak tu tak cukup bulan. sebab tu dia mati. Sepet selamat semasa pembedahan tu tapi keesokannya, Sepet mati sebab dia tak dapat nak tahan kesakitan yg dia tanggung tu. huhuhu T_T kasihan Sepet. perjuangan yg suci.....

sekarang nie mak and ayah saya pergi klinik tu nak ambil bangkai Sepet. sedih betul. saya rasa macam saya nie bermimpi lah tapi hakikatnya perkara nie benar.jujur saya kata, Sepet merupakan kucing yg paling saya sayang berbanding kucing-kucing saya yg lain and saya tak akan jumpa lagi kucing yg punya perangai sama macam Sepet. tak akan sama sekali. nampaknya dah tak ada lagi Sepet yg akan kejut saya waktu subuh-subuh, yg akan masuk bilik saya and tidur kat bantal saya. dah tak ada lagi Sepet yg akan main kejar-kejar lagi dengan saya, gigit-gigit tangan saya. dah tak ada lagi Sepet yg akan .... cukup lah. saya dah tak mampu nak katakan apa lagi.

Jamuan PSS 2011

hello, guys

apa khabar ?! dah lama saya tak update blog saya lah. hari nie terdetik kat hati nie nak update blog. sebelum itu, saya nak ucapkan Selamat Hari Deepavali kepada semua penganut agama Hindu. hehehe. okay, balik pada tajuk saya untuk entri saya kali nie. pada 22 Oktober yg lepas, saya telah menyertai jamuan PSS untuk tahun 2011. hehehe. ayat karangan lah pulak >_<. jamuan nie diadakan di Bangkok House atau lebih dikenali dengan nama De Palma Hotel kat Seksyen 19, Shah Alam. tiada apa yg ingin saya katakan tentang jamuan ini. just nak kata yg jamuan nie best and makanannya sedap-sedap belaka. heheh saya ada ambil gambar. hope you all enjoy lah dengan gambar yg tak seberapa nie. heheh and also jangan kritik okay ? diam jer :3

my best friend, Alina. hehehe

my adik kembar angkat, Farah Adilah. (actually kitorang kawan. saje je main-main kononnya kitorang nie kembar. heheh)

my friend, Keha. (attention, hadiah tu saya punya.>_< dia amik)


yes, saya dapat hadiah !!! hadiah cabutan bertuah je >_<

cupcakes !! yum yum .... nampak sedap kan ?!

okaylah itu lah serba sedikit gambar yg sempat saya upload. saya malas nak tunggu lama-lama semata-mata nak upload gambar. hehehe. hope you all enjoy and don't forget to comment this entry. (speaking lah pulak)

kaki novel

hello korang semua,

so, beginilah hidup bagi semua form 3 selepas PMR. yg perempuannya dok sibuk baca novl lah. yg laki pulak, baca komik or main game lah. biasa lah. bayangkan lah baru 2 hari habis PMR, kitorang dah bosan dah dok kat sekolah sebab cikgu bukannya masuk. kalau masuk pon, ajak gi bilik tayangan, tengok movie. hari nie kelas saya dah pergi bilik tayangan 2 kali dah. tak apalah. bersyukur lah. at least cikgu bawa gak kitorang gi bilik tayangan. kalo tak, merayau satu sekolah jawabnya.

okay, balik pada tajuk saya untuk entri saya kali nie. orang laki-laki selalu kata perempuan nie kaki novel. memang betul but tak semua perempuan kaki novel. ada jugak yg tak suka baca novel tapi buat masa nie saya belum jumpa lagilah girls yg tak suka gila novel nie. agaknya memang novel and perempuan nie tak boleh dipisahkan. saya sendiri mengaku saya pon suka baca novel but !!! (ada but tu) saya baca novel ikut mood lah. kalau mood saya okay, saya baca lah. kalau tak, buat lah apa yg patut. hahaha. ada sesetengah lelaki tak suka perempuan yg 'kaki novel'. nak tahu kenapa ?? tak payah tahulah sebab saya rasa korang semua dah tahu dah kot. hahaha. but di sini saya nak katakan bahawa perepuan yg 'kaki novel' nie selalunya dia seorang yg romantik. sebab kebanyakan novel yg dibaca adalah novel tentang cinta macam novel terbitan Alaf 21, Buku Prima, PTS and macam-macam lah.

saya nie bukan lah orang yg suka baca novel terbitan itu. saya suka novel terbitan PTS macam PTS O.N.E ke or PTS Fortune ke. saya nie jenis yg suka baca buku yg ada kaitan dengan sejarah lah. hahaha. pelik-pelik but itu lah hakikatnya. saya lebih cenderung membaca novel macam tu. ya lah selain kita baca novel tu untuk mengisi masa lapang, dalam masa yg sama kita boleh menambah ilmu pengetahuan (ceh :D) hehehe. tapi saya banyak baca novel bahasa melayu lah. bahasa inggeris nie kadang-kadang jer lah. ikut mood. hehehe

so, actually saya sendiri tak tahu nak taip apa lagi. just saja je nak kongsikan cerita yg saya sendiri rasakan tak berapa menarik untuk dibaca. just sekadar suka-suka jer. hehehe (hilang kata-kata) so, itu jer lah cerita saya. hehehe (tutup muka)

PMR is over

 

tamat saje paper Bahasa  Arab, maka tamatlah 'perjuangan' saya and rakan-rakan saya yg lain. hehehe. fine, saya tahu ramai yg dah 'merdeka' semalam. saya baru nak 'merdeka' hari nie gara-gara saya ambil paper Bahasa Arab. apa-apa pun, yg pasti ... PMR DAH ABIS !!! perasaan gembira nie meluap-luap lah. dah tak dapat nak dibendung. okay, tipu jer. tak ada lah happy sangat sebab bila PMR dah abis, kitorang semua masih belum 'merdeka' lagi sebab result belum keluar lagi. hanya sekadar 'merdeka' daripada jawab exam jer. ish !!! dah-dah, jangan nak berceramah kat sini pulak, Anis !!! hehehe...

paper last tadi abis pukul 10:40 pagi. bayangkan lah kitorang jawab paper tu selama 2 jam 30 minit. aih, saya jawab paper math kertas 2 yg 1 jam lebih tu pon dah tak reti duduk diam sebab sakit lah duduk kat kerusi lama-lama. but apa-apa pun demi paper bahasa arab tu, saya pon berjuang lah. harap-harap tak banyak salah lah. 

PMR kali nie saya rasa agak senang dari past year punya paper. sebab ?! sebab kebanyakan soalan yg ditarget tak masuk pon. but bahasa arab ada lah masuk bahagian karangan tu. nasib baik, saya ingat lah isi karangan tu. alahamdulillah, terima kasih ya allah !!!but serius saya kata, PMR tahun nie agak senang and bagi saya paper yg agak susah sikit Sejarah and KHB (Perdagangan & Keusahawanan) itu agak mencabar lah bagi saya. saya tak tahu lah kalau korang yg lain macam mana kan

abis exam jer, saya and kawan-kawan gi KFC. first time saya gi keluar makan dengan kawan-kawan. mula-mula tu, rasa kekok gak but dah lama-lama tu, okay jer lah. actually, mula-mula tu cadang nak gi makan sup utara tapai orang yg mencadangkan tu lambat keluar. so, kitorang gi lah dulu and singgah lah kat KFC. kalau korang nak tahu, ada aje batch kitorang makan untuk raikan but diorang semua gi MC Donald. kitorang jer yg gi KFC. sebab nampak sangat lah diorang gi MC Donald sebab kat tempat saya, MC Donald and KFC sebelah jer. hanya dipisahkan oleh sebatang jalan ajer. so, nampak lah. siap lambai-lambai lagi diorang kat seberang sana.

hahaha. hari yg menyeronokkan. esok, dah kena pulang buku teks. elok lah tu, abis PMR jer terus pulangkan buku teks. hahaha ... so, sampai setakat ini jer lah bebelan saya buat kali. jumpa lagi !!! buat semua form 3, mari lah kita bergembira selepas tamatnya perjuangan kita !!!

before PMR


Hello, girls and boys !!

korang semua apa khabar ?! pasti korang semua happy sebab cuti sempena PMR nie (terasa). huh !! lagi 2 hari nak PMR nie. cuak saya dibuatnya. saya takut plus berdebar plus happy nak abis PMR plus gemuruh plus (pikir) apa2 jer lah yg patut. saya takut saya tak boleh buat nanti. hey !!! Anis seorang yg kuat, sentiasa cool and dot dot dot .... saya pasti boleh buat. jangan risau, Anis !!!

hehehe >_< kata2 semangat untuk pergi 'berjuang' hari selasa nanti. so, korang (form 3) dah ready nak PMR ?? saya yakin korang semua dah ready awal lagi daripada saya, kan ??!! alah, diam tu maknanya betul >_< (emo gila saya nie). mintak maap lah ye. cuak punya pasal. untuk semua batch form 3, GOOD LUCK PMR NIE. BUAT YG TERBAIK AND SAMA2 LAH KITA BERDOA AGAR RESULT PMR NANTI STRAIGHT A's .... amiin....
so, saya dah tak tahu nak kata ape lagi. just nak mintak restu dari korang semua. tolong doakan kejayaan and also geng2 form 3 yg lain juga. doakan utk kami semua. sayang korang !!!

Al-Hijrah

assalamualaikum, semua

apa khabar ?? saya di sini baik-baik aje. macam biasalah. sentiasa baik-baik. alhamdulillah
actually, saya tak tahu nak update apa tapi kebetulan saya teringin nak kongsikan sesuatu dengan korang semua. saya rasa ramai di antara korang pasti dah tahu pasal channel terbaru kat negara kita. channel ape ?! Al-Hijrah lah. korang tahu tak ?! saya tak tahu lah kalau ada antara korang yg tak tahu. but maybe yg ade astro kat rumah tu tahu kot pasal channel nie. saya tak ingatlah no. siaran channel nie kat astro sebab kat rumah saya tak ada astro lah. hehehe. saya tak tahu no. siaran untuk korang yg ada astro kat rumah sebab setahu saya A-Hijrah nie tak ada channel tetap lah. korang kena carik sendiri lah ye.

apa yg best sangat channel nie ?!

serius saya kata, kebanyakan cerita yg disiarkan kat channel nie semuanya best-best tau. rugi kalau korang tak pegi tengok. macam-macam cerita tau. saya suka tengok cerita kat Al-Hijrah nie. cerita yg saya suka tu, saya tak tahu lah apa tajuk dia but itu cerita korea lah. Korea klasik lah senang citer. mula-mula tu, saya pelik sebab macam mana lah cerita korea nie boleh ada kat Al-Hijrah nie pulak. but tengok je lah kan. pasti ade sebab kena diorang letak cerita nie. kebetulan time saya tengok cerita nie, dia baru star. i mean episod pertama. saya pon tengok lah. peh !!! best gila cerita nie. saya syorkan korang semua pegi tengok cerita nie. Cerita nie setiap hari Isnin hingga Jumaat (kalau tak silap lah). jam 3.30 sampai 4.30 petang. tengok tau. kalau tak mahu tengok, tak apa lah saya tak marah.

apa lagi rancangan yang menarik ??

kalau korang nak tahu apa lagi cerita yg menarik kat Al-Hijrah nie, korang bloeh gi kat laman ini. tak rugi kalau korang cuba buka laman itu. saya kalau tak tahu nak tengok cerita ape, saya akan bukak channel nie. kalau time tu dia siarkan rancangan kana-kanak, saya tengok je lah. hahaha. maklum lah tengah bosan. layan jer lah. 
okay lah korang sampai di sin jer lah cerita saya buat kali nie. jumpa lagi and take care !!!

p/s : saya tengah carik ape tajuk cerita korea tu !!! >_<

get ready for PMR

assalamualaikum semua,

dah lama saya tak update blog (ye ke ?) hahaha. actually saya nak update blog time hari selasa tu tapi blog saya tetiba je tak boleh bukak. i mean tak boleh nak sign in pon. ya allah, time tu punyalah cuak saya. macam-macam lah kata-kata and hasutan jahat meresap kat kepala otak saya nie. ada orang sabotaj saya lah. ada orang itulah, inilah. macam-macam lah. mana tak frust nya saya?!! kalau korang jadi saya time tu, apa korang rasa ?! pasti tension kan ?! tak tension pon ?? ah, sah-sah korang tipu. bila saya dah try banyak kali pon tak boleh-boleh jugak.frust saya dibuatnya. saya nie bukanlah orang yg jenis suka layan perasaan lama-lama nie. so, saya ngadu kat kawan baik saya nie. saya mintak dia tolong sign in kan untuk saya. mana tahu kat komputer dia boleh and komputer saya yg ada masalah. But harapan saya musnah (ceh!!) apabila dia kata dia pon tak boleh nak sign in jugak. nak tahu apa saya kata kat dia ?! saya kata "tak apelah. biarkan jer lah. nanti-nanti aku try balik". boleh pulak saya kata macam tu ?? hahaha. kawan saya pulak yg duduk cuak-cuak. hehehe.

then, hari nie saya try tapi tak boleh jugak. then saya try itu, try ini. saya pon buat keputusan nak tukar passwords. time saya nak taip new passwords, saya berdoa ... mudah-mudahan dengan cara ini blog saya boleh bukak. and finally .... blog saya boleh bukak!! alhamdulillah blog saya boleh bukak! terima kasih ya allah!!! gembiranya saya. hahaha but tak ada lah saya terloncat-lontak kat depan komputer. mak saya ada kat sini, so cover-cover lah perasaan happy nie. hehehe okay tamat 'drama' saya.

okay, memandangkan minggu nie dah start pecutan kat sekolah saya. so, saya sedikit busy lah. kadang-kadang itu sampai saya tak ada masa nak online. okay saya tipu. actually ada masa but saya nak kawal-kawal sikit nafsu saya yg sentiasa sangat nak menghadap komputer. hehehe. maklumlah, budak UPSR dah 'selamat' berjuang dah. sekarang giliran budak PMR pulak. hai, mana tak cuak nya saya ?? cuak tu cuak lah jugak but tak boleh cuak sangat. nanti boleh jadi gila tau. okay, saya sebenarnya dah hilang kata-kata. adik saya masuk rumah je, terus hilang segala ayat yg saya nak taip nie (tak guna adik saya tu >_<). jadi tiada apa yg saya mahu katakan lagi. just mahu ucapankan khas buat semua rakan-rakan sebaya saya yang akan menghadapi PMR bulan depan. saya dengan ikhlas hatinya ingin melafazkan

SELAMAT MAJU JAYA
&
GOOD LUCK

HOPE PMR INI KITA AKAN MENDAPAT STRAIGHT A's FOR OUR PMR
SEMOGA TUHAN MEMAKBULKAN DOA KITA SEMUA
AMIIN ...

sebelum saya mengundur diri, saya juga nak ucapan SELAMAT MENYAMBUT HARI 1 MALAYSIA. sayangilah negara kita yang tercinta ini !!!